Ohhhh Bukan Kami Je Terkena!

 


Masih dup dap dup dap jantung teringat kereta kami terpusing tengah highway!  

Syukur Alhamdulillah kami sekeluarga selamat takda cedera apa-apa.

Rupa-rupanya bukan kami je yang terkena kejadian macam tu!




Ramai yang terkena nasib yang macam kami malah lagi teruk.
Sampai ada yang sportrim terbelah dua! 
Syukur Alhamdulillah kami hanya tayar pecah dua-dua sebelah pemandu.


Dah check kedua-dua tayar takda kesan tersagat apa-apa.
Dan tayar masih baru sebab baru tukar masa bulan Mei haritu.
Walaupun sportrim tak koyak tapi rasa 'terkoyak' juga poket.
Ambil langkah keselamatan, tukar EMPAT BIJI TAYAR terus.

Okay makan sayur je sampai hujung bulan T____T


13 comments:

  1. bahayanya, memang kawasan yg sama ke?
    VM kdang balik Ipoh jugak sbb husband orang sana..
    seriau aih lepas baca..

    ReplyDelete
  2. Allahu...nasib satu family xde pape kan... syukur sgt2

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah syukur semua selamat Ana 🤲

    ReplyDelete
  4. Terus tukar 4 biji.
    Takpelah demi keselamatan.

    ReplyDelete
  5. Allahu. Seram pulak baca sebab saya ni mudah panik time driving. Koyak poket dan trauma jugak tu nak lalu jalan sama

    ReplyDelete
  6. Ya Allah!
    Syukurlah semua selamat. Rasa takut pula apabila saya baca.

    ReplyDelete
  7. Allahuakbar syukur selamat semua

    ReplyDelete
  8. org kata leh claim kat Plus, kene buat polis report n kene tau kt km mana kejadian berlaku., huhuhu

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah ana semua semua selamat..poket terkoyak takpe nanti Allah ganti lebih lagi..

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillah.. syukur semuanya selamat..

    ReplyDelete
  11. Kalau memang sebab ada sesuatu yang bersepah di highway, patutnya kita bolehlah mintak ganti rugi dengan pihak PLUS kan? Tu tanggungjawab PLUS pastikan jalan clear.

    ReplyDelete
  12. kena pasang webcam sebagai bukti sekiranya ada objek di tengah hiway.

    ReplyDelete
  13. syukur semuanya selamat. byg kan kalau drive sorg2 waktu mlm kat area tu? nauzubillah

    ReplyDelete