Untuk Ramadhan Ke 21 kami sekeluarga dimulakan dengan permintaan Bong nak lauk sambal tumis daging (dan kakak Bong tumpang makan dengan nasi impit hehehe)Mak teringin makan masak lemak cili api ayam dan buat lebih untuk bagi MakLang jiran sebelah merasa serba sikit juadah yang ada.
Udang goreng tepung permintaan Bong juga. Sedap makan panas-panas dengan nasi.
Makan meratah macam tu saja pun dah cukup memenuhi anak tekak hehehe
Menu Ramadhan Ke 22 kami dimulakan dengan daging juga tapi daging masak merah ala kedai tomyam. Bong memang feveret lauk daging masak apa saja sebab mudah makan tak perlu buang kulit macam makan ketam hehehe
Sayur campur tumis air pedas pedas manja sikit sebab Abah makan nasi wajib ada sayur.
Dannnn kita dapat kuih peneram pemberian jiran tetangga asbab kita berbagi juadah masakan dari dapur kita tapi bukan buat sendiri katanya. Anaknya beli di bazar waktu pulang dari kerja.
Belum berkesempatan nak mencuba buat kuih peneram ni.
Tengok tahap kerajinan dulu nanti macam mana sebab kuih raya pun belum buat apa lagi hehe
daging masak merah ala kedai tomyam tu fav tp tk pernh masak lg
ReplyDeleteWahhhh mata tengok daging masak merah kedai tomyam. Mesti sedap ni....
ReplyDeleteSemua sedap², as usual :)
ReplyDeleteSeronok kan bertukar juadah dgn jiran², dapat eratkan silaturrahim disamping dapat merasa juga pelbagai juadah 🤲
Daging masak merah tu, dah rupa sebijik macam kedai tomyam punya. Pandainya Ana masak. Akak tak pernah pula try masak sambal tumis daging. Nanti satu hari nak try.
ReplyDeleteUntung lah Bong. Semua menu best.
ReplyDeleteSedap sedap menu nya :D
ReplyDeleteBong, cantiknya sambal tumis daging air tangan Kak Ana awak!
ReplyDelete