kisah maya


 mood : cuticuti malaysia *wink-wink*






Bila hati berbunga! macam gini la ropenye kot 
sorang member guwa ni selalu join chat room kat YM.. and semalam masa balik cuti, dia story kat guwa pasal hati bungabunga nih..  member guwa tu nama ANIS= bukan name sebenar  dan si jejaka tu nama  ZAIM- bukan nama betoi dia gak nih..  ANIS dan ZAIM ni kenalan lama.. dari zaman study dulu dah deme ni kawan..lebih dari 36 bulan perkenalan dorang nih.. tapi, kenal kat alam maya je la.. sembang kat YM. share problem kat YM. segala bende la deme share sesame.. sampaikan kalo salah sorang tak on, memang rasa macam something missing la katenye.. perhhh! tu dah macam tangkap cintan guwa rasa.. kan?kan? errrr ke guwa salah?? =P

bila anis beriye-iye cite, setempek je guwa bagi : "TAK LEH PERCAYA LA BENDA TU SMUA WEYH. DAH LA KORANG KENAL PON KAT YM JE..KALO TAKAT KAWAN-KAWAN GITU JE OK LA TAKDE HAL PON.. TAPI, KALO KO NAK TANGKAP CINTAN, AKU RASE BAIK TAKYAH LA" 


anis pon macam agak setuju dengan idea bernas guwa tu.. yelah kan, sedangkan kenal face to face pon belom tentu lagi tahap kejujurannye, ini kan pulak kenal kat YM je.. chett poddah! hahaha.. tapi guwa rasa macam ohsemm gak bila dengar story anis ni.. yelah, kenal through YM. be friend. and bukan friend yang jus say hi gitu je.. a friend yang memang take care semua. kalo ko hilang (tak muncul) sure soklan dia  haru semacam. pada hal cume disebabkan masalah tenet yang macam haremmm je kawan sorang tu takleh nak on YM.. tapi die punye riso perhhhhh macam hilang kekaseh hati u! 


and kisah anis tadi belom habes kat situ. lepas anis and zaim dah kenal in about 3 years camtu, anis pon abes study and anis balik and apply kerje kat tempat asal dia.. nak dapat kerje pulak bukan senang.. jenuh gak la anis try macammacam tempat. lastlast anis dapat jadi kitchen crew kat KFC.. nak memilih sangat pon takleh gak anis kata.. so dia pon terime seadanye.. anis ni pulak memang jenis gile kerje.. selagi boleh, memang dia pulun. so mane nak ade mase nak hadap YM dah. si zaim pulak dah tak tahu ape cite.. anis pon dah lost contact sebab masingmasing tak amek number phone.. so disconnected gitu je.. anis pon fokus je la dengan KFC die..keje punye keje punye keje.. satu hari tu tergatal tangan anis nak on YM die.. lebih kurang setahun la tak on.. sekali on, nahhhhhh amek kaw! berjela offline mesej dari zaim! telan air lior gak la anis bace satusatu sampai habes.....



---nanti guwa sambung---


44 Lovenote(S):

  1. waaaa

    cptla smbung kak
    hehee
    nak tahu ape jd

    ReplyDelete
  2. wink wink wink!

    cepat laaaa sambungan dia ape pulak? :)

    ReplyDelete
  3. slh sapa tu x kasi no tipon...heheh

    ReplyDelete
  4. iskx2...itulah dah kata dah jgn jolok sarang tebuan...opss

    ReplyDelete
  5. tula zaim lambat sgt nk minta no fon..hehe

    ReplyDelete
  6. tgh saspen tbe2 bersambung..haish, sabo2..hehe

    ReplyDelete
  7. supen btul bsambung2 ni, hee.

    cepat lah smbung! :)

    ReplyDelete
  8. waaaa suspen gtu..haha..zaim tu kacak tak??haha

    ReplyDelete
  9. macam terkena kat batang hidung sendiri...alahai teringat masa zaman chat ym dedulu...

    ReplyDelete
  10. waaaaa..smbung laju..lajuuuuuuuuuuu plisss..haha

    ReplyDelete
  11. cepat sambung, feel plak aku layan.. hehe :D

    ReplyDelete
  12. cpt laa smbg..cpt laaa..plizzzzz :P

    ReplyDelete
  13. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  14. sambung...sambung...
    nk taw kesah...^^

    ReplyDelete
  15. cepat la sambung.ni bikin saspen lak kat sini.hahahha

    ReplyDelete
  16. lepas cinta muka buku cinta ym plak ye. Harap Anis berhati -hati ngan zaim : )

    ReplyDelete
  17. TERIMA KASIH sudi folo blog AWIE OMAR. sudah folo sini juga.

    ReplyDelete
  18. nk mnggu smbungan tu yg suspen tuh..dah mcm drama petang tv3 plak nih..hehehhe..

    tp kan, mmber sya ada knal2 via dunia maya ni kan & alhmdulillah at last dorang bhgia skg ni jadi hsband&wife cma blum ada rzki nk timang baby je..

    yg pntg kna jmpe dan nilai sma ada org tu ok ke x, ikhlas ke x..sometimes msa chatting, beriya sgt kan tnjukkan concern bagai tp bile realitinya, lain pulak yg jadi..

    ReplyDelete
  19. pasti si zaim punya tujuan yang tersendiri kenapa di perlu berbuat sedemikian...maybe he has fallen in love with your friend hehehehe!

    ReplyDelete
  20. wahhhhhh! actually tangkap cintan dengan orang di dunia maya lagi senang kan, tapi tak semua yang kita boleh percaya...be mature .... sambung la lagi :)

    dorang dah kawen eh?

    ReplyDelete
  21. my alam maya fren dah hilang dah~~~

    huhu,x berkekalan la pulak frenship

    ReplyDelete
  22. tetiba rasa tak sabar nak tunggu sambungannya ;)

    ReplyDelete
  23. susah kan nk cari even kat alam maya ni yg willing nak denga prob kite..wahh..smbg a cpt

    ReplyDelete
  24. cepat sambung cik Ana.. btw tQ dropkan komen kat entri Anim..

    ReplyDelete
  25. boleh buat drama tv ni... alaa... baru tangkap cintan baca entry ni, skali cerita episod daa... cepat sambung! cepat sambung! hati dah bunga2 jugak ni

    ReplyDelete
  26. ape sambungan dia?teruja nak tau nih..hehe

    ReplyDelete
  27. boleh caya ke hubungan macam ni??

    ReplyDelete
  28. wa....cepatlah sambung...


    agaknye zaim sngt series dgn anis kan..sian zaim.

    ReplyDelete
  29. erk !! alaa 2 b continued la plak .. ish

    sambung !!
    sambung !!
    sambung !!

    =.=

    ReplyDelete
  30. erk !! alaa 2 b continued la plak .. ish

    sambung !!
    sambung !!
    sambung !!

    =.=

    ReplyDelete
  31. erk !! alaa 2 b continued la plak .. ish

    sambung !!
    sambung !!
    sambung !!

    =.=

    ReplyDelete
  32. macam cite dlm novel..tapi realitinya banyak je kot kisah macam ni..hehe

    ReplyDelete
  33. Tapi kadang² berkawan secara maya ni ada kebaikannya jugak kan.. Dapat elak banyak benda (maksiat contohnya).


    Kalau senyap tiba², ofkoz la la siapz² pun risau..


    Kami tunggu sambungan cerita ni. Nak tau jugak apa isi mesej Zaim tu.. ;D

    ReplyDelete
  34. cerita best ni..kwn akak dulu pun ada bercinta secara maya ni..duit tipon kumpul2 4 ribu boleh buat duit muka kete padahal tk pernah jumpa pon :)


    nantikan sambungannya :)

    ReplyDelete
  35. Kompem cinta berputik kambali.........

    dia dah mai dah.. ombak YM ....

    ReplyDelete
  36. naseb bek aku baru baca blog hang neh... boleh la aku teruih baca sambungan dia noo..haha

    ReplyDelete

 
© Copyright | All Right Reserved by Anamizu