kisah maya

11:14 AM 44 Comments A+ a-


 mood : cuticuti malaysia *wink-wink*






Bila hati berbunga! macam gini la ropenye kot 
sorang member guwa ni selalu join chat room kat YM.. and semalam masa balik cuti, dia story kat guwa pasal hati bungabunga nih..  member guwa tu nama ANIS= bukan name sebenar  dan si jejaka tu nama  ZAIM- bukan nama betoi dia gak nih..  ANIS dan ZAIM ni kenalan lama.. dari zaman study dulu dah deme ni kawan..lebih dari 36 bulan perkenalan dorang nih.. tapi, kenal kat alam maya je la.. sembang kat YM. share problem kat YM. segala bende la deme share sesame.. sampaikan kalo salah sorang tak on, memang rasa macam something missing la katenye.. perhhh! tu dah macam tangkap cintan guwa rasa.. kan?kan? errrr ke guwa salah?? =P

bila anis beriye-iye cite, setempek je guwa bagi : "TAK LEH PERCAYA LA BENDA TU SMUA WEYH. DAH LA KORANG KENAL PON KAT YM JE..KALO TAKAT KAWAN-KAWAN GITU JE OK LA TAKDE HAL PON.. TAPI, KALO KO NAK TANGKAP CINTAN, AKU RASE BAIK TAKYAH LA" 


anis pon macam agak setuju dengan idea bernas guwa tu.. yelah kan, sedangkan kenal face to face pon belom tentu lagi tahap kejujurannye, ini kan pulak kenal kat YM je.. chett poddah! hahaha.. tapi guwa rasa macam ohsemm gak bila dengar story anis ni.. yelah, kenal through YM. be friend. and bukan friend yang jus say hi gitu je.. a friend yang memang take care semua. kalo ko hilang (tak muncul) sure soklan dia  haru semacam. pada hal cume disebabkan masalah tenet yang macam haremmm je kawan sorang tu takleh nak on YM.. tapi die punye riso perhhhhh macam hilang kekaseh hati u! 


and kisah anis tadi belom habes kat situ. lepas anis and zaim dah kenal in about 3 years camtu, anis pon abes study and anis balik and apply kerje kat tempat asal dia.. nak dapat kerje pulak bukan senang.. jenuh gak la anis try macammacam tempat. lastlast anis dapat jadi kitchen crew kat KFC.. nak memilih sangat pon takleh gak anis kata.. so dia pon terime seadanye.. anis ni pulak memang jenis gile kerje.. selagi boleh, memang dia pulun. so mane nak ade mase nak hadap YM dah. si zaim pulak dah tak tahu ape cite.. anis pon dah lost contact sebab masingmasing tak amek number phone.. so disconnected gitu je.. anis pon fokus je la dengan KFC die..keje punye keje punye keje.. satu hari tu tergatal tangan anis nak on YM die.. lebih kurang setahun la tak on.. sekali on, nahhhhhh amek kaw! berjela offline mesej dari zaim! telan air lior gak la anis bace satusatu sampai habes.....



---nanti guwa sambung---


44 Lovenote(S)

Write Lovenote(S)
farah hanim
AUTHOR
February 06, 2012 delete

waaaa

cptla smbung kak
hehee
nak tahu ape jd

Reply
avatar
February 06, 2012 delete

wink wink wink!

cepat laaaa sambungan dia ape pulak? :)

Reply
avatar
February 06, 2012 delete

slh sapa tu x kasi no tipon...heheh

Reply
avatar
February 06, 2012 delete

iskx2...itulah dah kata dah jgn jolok sarang tebuan...opss

Reply
avatar
Bobo
AUTHOR
February 06, 2012 delete

tula zaim lambat sgt nk minta no fon..hehe

Reply
avatar
February 06, 2012 delete

adeh nyapa x sambung jer.....

Reply
avatar
ShahzCudin
AUTHOR
February 06, 2012 delete

alaaa..bersambung plak..

Reply
avatar
budak
AUTHOR
February 06, 2012 delete

tgh saspen tbe2 bersambung..haish, sabo2..hehe

Reply
avatar
dyabunga
AUTHOR
February 06, 2012 delete

cpt lah sambung..

Reply
avatar
February 06, 2012 delete

supen btul bsambung2 ni, hee.

cepat lah smbung! :)

Reply
avatar
budak penjara
AUTHOR
February 06, 2012 delete

waaaa suspen gtu..haha..zaim tu kacak tak??haha

Reply
avatar
lieynanilaz
AUTHOR
February 06, 2012 delete

macam terkena kat batang hidung sendiri...alahai teringat masa zaman chat ym dedulu...

Reply
avatar
mimi meme
AUTHOR
February 06, 2012 delete

waaaaa..smbung laju..lajuuuuuuuuuuu plisss..haha

Reply
avatar
February 06, 2012 delete

cepat sambung, feel plak aku layan.. hehe :D

Reply
avatar
February 06, 2012 delete

cpt laa smbg..cpt laaa..plizzzzz :P

Reply
avatar
nur
AUTHOR
February 06, 2012 delete This comment has been removed by the author.
avatar
saya cello191
AUTHOR
February 06, 2012 delete

sambung...sambung...
nk taw kesah...^^

Reply
avatar
aReLaN
AUTHOR
February 06, 2012 delete

cepat la sambung.ni bikin saspen lak kat sini.hahahha

Reply
avatar
February 06, 2012 delete

lepas cinta muka buku cinta ym plak ye. Harap Anis berhati -hati ngan zaim : )

Reply
avatar
Awie Omar
AUTHOR
February 06, 2012 delete

TERIMA KASIH sudi folo blog AWIE OMAR. sudah folo sini juga.

Reply
avatar
aKSARAfENDI
AUTHOR
February 06, 2012 delete

nk mnggu smbungan tu yg suspen tuh..dah mcm drama petang tv3 plak nih..hehehhe..

tp kan, mmber sya ada knal2 via dunia maya ni kan & alhmdulillah at last dorang bhgia skg ni jadi hsband&wife cma blum ada rzki nk timang baby je..

yg pntg kna jmpe dan nilai sma ada org tu ok ke x, ikhlas ke x..sometimes msa chatting, beriya sgt kan tnjukkan concern bagai tp bile realitinya, lain pulak yg jadi..

Reply
avatar
February 06, 2012 delete

pasti si zaim punya tujuan yang tersendiri kenapa di perlu berbuat sedemikian...maybe he has fallen in love with your friend hehehehe!

Reply
avatar
onie
AUTHOR
February 06, 2012 delete

wahhhhhh! actually tangkap cintan dengan orang di dunia maya lagi senang kan, tapi tak semua yang kita boleh percaya...be mature .... sambung la lagi :)

dorang dah kawen eh?

Reply
avatar
Tasha
AUTHOR
February 06, 2012 delete

my alam maya fren dah hilang dah~~~

huhu,x berkekalan la pulak frenship

Reply
avatar
ikatankasihku
AUTHOR
February 06, 2012 delete

siap ada sambungan..huhuhu

Reply
avatar
nanad
AUTHOR
February 07, 2012 delete

tetiba rasa tak sabar nak tunggu sambungannya ;)

Reply
avatar
cik bulan
AUTHOR
February 07, 2012 delete

susah kan nk cari even kat alam maya ni yg willing nak denga prob kite..wahh..smbg a cpt

Reply
avatar
dhiera
AUTHOR
February 07, 2012 delete

sambung pulak~

Reply
avatar
nur
AUTHOR
February 07, 2012 delete

cepat sambung cik Ana.. btw tQ dropkan komen kat entri Anim..

Reply
avatar
Semut Senyum
AUTHOR
February 07, 2012 delete

boleh buat drama tv ni... alaa... baru tangkap cintan baca entry ni, skali cerita episod daa... cepat sambung! cepat sambung! hati dah bunga2 jugak ni

Reply
avatar
ini nadzirah
AUTHOR
February 07, 2012 delete

ape sambungan dia?teruja nak tau nih..hehe

Reply
avatar
diana
AUTHOR
February 07, 2012 delete

boleh caya ke hubungan macam ni??

Reply
avatar
emy zulaiha
AUTHOR
February 07, 2012 delete

wa....cepatlah sambung...


agaknye zaim sngt series dgn anis kan..sian zaim.

Reply
avatar
adam
AUTHOR
February 08, 2012 delete

erk !! alaa 2 b continued la plak .. ish

sambung !!
sambung !!
sambung !!

=.=

Reply
avatar
adam
AUTHOR
February 08, 2012 delete

erk !! alaa 2 b continued la plak .. ish

sambung !!
sambung !!
sambung !!

=.=

Reply
avatar
adam
AUTHOR
February 08, 2012 delete

erk !! alaa 2 b continued la plak .. ish

sambung !!
sambung !!
sambung !!

=.=

Reply
avatar
fieha
AUTHOR
February 08, 2012 delete

macam cite dlm novel..tapi realitinya banyak je kot kisah macam ni..hehe

Reply
avatar
YOUsoF
AUTHOR
February 08, 2012 delete

Tapi kadang² berkawan secara maya ni ada kebaikannya jugak kan.. Dapat elak banyak benda (maksiat contohnya).


Kalau senyap tiba², ofkoz la la siapz² pun risau..


Kami tunggu sambungan cerita ni. Nak tau jugak apa isi mesej Zaim tu.. ;D

Reply
avatar
Maya Mayana
AUTHOR
February 08, 2012 delete

cerita best ni..kwn akak dulu pun ada bercinta secara maya ni..duit tipon kumpul2 4 ribu boleh buat duit muka kete padahal tk pernah jumpa pon :)


nantikan sambungannya :)

Reply
avatar
syahirooAhmad
AUTHOR
February 08, 2012 delete

Kompem cinta berputik kambali.........

dia dah mai dah.. ombak YM ....

Reply
avatar
jahajahatable
AUTHOR
February 14, 2012 delete

naseb bek aku baru baca blog hang neh... boleh la aku teruih baca sambungan dia noo..haha

Reply
avatar