drama melayu sungguh


okeh da habes vanila cekelat episod harini.. macam haremmm je guwa tengok watak si liyana.. gediknyewww. memang dia berjaya bawak watak tu la..guwa meluat gila.. kalo la si liyana tu ada depan mata, nak je guwa picit-picit hidong die.. biar jadi hidong badut..kehkehkeh

guwa bukan peminat drama melayu.. tapi disebabkan mak guwa peminat drama melayu tegar, makanya guwa pon layan gak la.. mase hadap tv tu bleh gak lepak and sembang-sembang dengan mak.. pastu mule la :

"cehh ape la.ade ke camni..patutnye camtu la..bla..bla...bla...."


vanilla cekelat, dingin lavender, pelangi kasih, bff.. todiaaaaa! 
semenjak dua menjak ni banyak plak drama melayu guwa layan.. abeh dah tak terpulun criminal minds feveret drama guwa.. cissskek betol =P

40 Lovenote(S):

  1. kenn. geram betul dengan liyana tu! dah lerr. nama pun sama dengan gua!!! gua bengang betul la, asala jahat je nama liyana jugak naik!!! berrrrp! HAHA

    ReplyDelete
  2. ha betol si liyana tu memang gediks giler macam nak bagi penampor je tengok..
    aah sekarang nie drama melayu dah ade kemajuan jalan citer pon best..
    start tengok cite melayu lepas tengok cite Nur Kasih.. :D

    ReplyDelete
  3. err aie layan sekejap2 jer...xberapa nak masuk jiwa citer yg ada gedik2 ni...huhu...

    ReplyDelete
  4. hr ni nis tak tgok vanila coklat..hm

    ReplyDelete
  5. hahaha..disebabkan ramai cakap best citer ni,aku dah start download pon dari laptop ofis.tapi citer melayu memang gtu.wat tensen penonton cam kita je.

    ReplyDelete
  6. @♥ MS ♥: errrr la name same dgn liyana ke?? p marah pengarah cite tu..hehe

    ReplyDelete
  7. @Ms Bery: ha kan? punyela gedik watak die..eee geli guwa tgk =P

    ReplyDelete
  8. @aiEz: kalo kitorang yg gurl pon menyampah nengok,x mustahil la aie yg lelaki pon x masuk jiwa..hehe

    ReplyDelete
  9. @Anisa Hang Tuah: owhh nis x tgk? xpe2..ade mase nti tgk kat tonton..hehe

    ReplyDelete
  10. serius gedik nak mampuih si liyana tu!

    ReplyDelete
  11. @aReLaN: ko donlod vanillacekelat tu lan??? perhh! bleh bljr ape yg patut..nti barula ko romantik kat chenta hati ko..hehe

    ReplyDelete
  12. @Diyana Norman: ahah! seee! mmg gedik gile kan watak liyana tu..hahaha geli mak nokkk =P

    ReplyDelete
  13. alaaaa dah abis ke?? x tgk pun..huhu (tak tgk dr awal)

    ReplyDelete
  14. biasalah drama melayu skrip pun leh hafal.sama je...

    akak suka tgok kartun je :P

    ReplyDelete
  15. sy x tengok pon..sbb x tgok dr awal malas nk follow

    ReplyDelete
  16. layan jg VC yg lain2 tgk iklan je hehehe

    ReplyDelete
  17. xtvti mengeratkn hubungan dgn mak..keh3

    ReplyDelete
  18. rajin tengok tv ni. saya jarang sangat-sangat nak tengok tv. hehee

    ReplyDelete
  19. jrang tgk tv...tpi cekelat vanila nie kdg2 layan lew jugak...

    ReplyDelete
  20. haha. setuju! meluat gila dgn liyana. tp drama melayu ada je yg lbh kurang sama tp yg yg lbh kurang sama tu yg nak tgk. haha.

    ReplyDelete
  21. jannah pulak memang jarang tengok tv. memang tak tahu cite ape yg ada kat tv
    hehee

    ReplyDelete
  22. betul tu geam kat liyana.. eii..cian kat amir ngan zara..baru nak sweet couple..huhu..

    yang lawak penyiasat bapak amir.. boleh dia amik gambar yana..siap ade flash then dok skodeng kat tingkap..jgn kantoi udah...
    minggu depan ag dasat kot...

    ReplyDelete
  23. @Muhammad Saiazuan Norhalik: belom habes lg la zuan..ade 2 belen 2,3 episod..hehe

    ReplyDelete
  24. @Maya Mayana: kitew pon suke nengok kartun je..hehe

    tgk drama melayu ni sbb mak suke layan..heeee~

    ReplyDelete
  25. @merahitujambu: cik ana pon mule2 punye episod x tgk..ujung2 ni baru tengok dgn mak..hehe

    ReplyDelete
  26. @KhaiRin : anies: hehe sbb iklan je yg byk kuar kan?? =P

    ReplyDelete
  27. @ShahzCudin: aah...sbb tu la TERlayan gak =P

    ReplyDelete
  28. @dhiera: rajin tgk pon sbb MAK rajin layan..hehe

    ReplyDelete
  29. @HeNRieTTa JoSe: tu la.cik ana pon jrg gak.VC ni je tgk sbb mak kitew la rajin layan..hehe

    ReplyDelete
  30. @Noraim: ha meluat kan? mmg menghayati watak la si liyana tuh..hahaha

    ReplyDelete
  31. @cIk JanNah: hehe..xpe jannah..bleh je tgk kt Utube nti..hehe

    ReplyDelete
  32. @Sky Before Pinky: mule2 dulu gedik je tgk si amir & zara tu..poyo je rase.. tp bile tgk episod smlm tu cian pulak kat amir & zara tusmpai kne cmtu kan..hehe

    aah tu la di penyiasat tuh kemaen lg..dahsat arrr..xpe,next episod knfem lg best..hehe

    ReplyDelete
  33. hahaha
    tapi episod Vanilla Coklat semalam tak best bagi ku :-)

    ReplyDelete
  34. saye pun terlekat ngan vanila cokelat ni

    dill.

    ReplyDelete
  35. sy layan bff ngan vanila cokelat jerk. tp vanilla cokelat cm da nk habis jerk...

    ReplyDelete
  36. aku pun kadang lembab nak melayan drama2 ni, tapi kengkadang terikut gak tgk gara2 housemate penonton dan pengkritik tegar tak bagi aku alih channel lain sorok remote dlm pti aih!!

    ReplyDelete
  37. Drama Melayu... Mestilah mengundang rasa tak puas hati penonton supaya terus tercegat depan tv menunggu sampai habis dan disambung drama melayu lain yang lebih kurang isinya.. ;D

    ReplyDelete
  38. sy pun! menyukai drama melayu/ best dowh, drama melayu skang. mcm2 genre ada. pelangi kasih mmg terbaik la. takpnah2 samarinda aku layan smpi camtu. haha.

    ReplyDelete

 
© Copyright | All Right Reserved by Anamizu