cara untuk cover malu

12:42 PM 24 Comments A+ a-

fuhhh~ trime kaseh korang-korang yang sanggup hadap bace kisah maya part 1 dengan kisah maya part 2.. guwa salute arrr dengan korang yang tekun bace dari mule sampai habes.. guwa sendiri pon berpinor bijik mate bace.. dah macam karangan lapanbelas ribu patah perkataan dah guwa nengok..kihkihkih

pada yang bace sampai habes, sekali lagi guwa ucap terima kaseh.. pada yang bace lompat-lompat pon terime kaseh jugak.. bukan senang wo ade orang  sudi nak bace ape kite tulis taip..  ade yang tanye,tu kisah guwa ke atau adaptasi dari novel ke sebab macam ala-ala novel je.. sebenarnye guwa takde adaptasi dari mane-mane novel pon.. tu kisah benar sorang member guwa.. and dorang on the way nak nikah dah.. sangat suweeet sesuweett gula_hati.. 

guwa percaye, ramai je yang pernah atau sedang berbunga hati macam ape yang anis tengah rase.. cume mungkin bezanya : cinta anis berputik di YM.. ada yang berputik di tagged.com, di myspace..and skang ni mukabulu mukabuku.. kalo dah jodoh, kat mane-mane pon boleh jadi.. DIA yang atur.. hadapi je dengan senyuman..tak gitu? kehkehkeh

************************

cukupla guwa merepek.. weekend tadi guwa p bawak diri p melaka.. attend wedding sorang besfren guwa masa kat usm dulu.. ada kisah jugak sepanjang p melaka.. guwa p dengan sorang abang blogger hensem.. nanti guwa story..hehe

skang ni guwa nak tanye, korang penah MALU tak? kalo tak pernah,macam pelik je bunyinye kan? pernah jatuh masa nak naik bas? jatuh terpeleot sebab nak kontrol cun pakai heels? kalo pernah, camne korang kaver malu?? guwa nampak tips kaver malu ni kat fesbuk member guwa =P


  1. Kalo tersepak batu: Jangan terus bangun, sebaliknye anda baring dan terus berguling-guling hingga jauh dari perhatian ramai.lepas tu baru bgn bila takde orang nampak. 

2. Kalo terjatuh beskal: cepat-cepat naik beskal anda semula dan jatuhla lagi sehingga berkali-kali supaya orang ingat anda saje-saje buat lawak.

 3. Kalo terjatuh tangga: terus bersilat seolah-olah anda dirasuk atau sedang berlawan dengan makhluk halus.

4. Kalo terjatuh dalam longkang: pungutlah sampah yang ada sambil marah-marah dengan suara yang kuat, pasti orang menyangka anda seorang yang amat prihatin terhadap kebersihan.

5. Kalo jatuh ketika nak naik bas: jeritlah kuat-kuat.."oi! apa tolak-tolak ni?" walaupun tiada orang di blakang anda.

6. Kalo terjatuh di dpn bus stop: terus buat-buat pengsan sehingga ada orang membantu anda..kalo takde..baring terus sampai malam dan takde orang lagi kat bus stop tu...haa...ni lah masa sesuai untuk bangun semula.

7. Kalo jatuh tergelincir kat lantai licin: tarik la kawan (atau sesiapa yang ada kat sebelah anda) untuk jatuh bersama-sama supaya tak lah anda sorang je yang dapat malu.ye tak?.

8. Kalo jatuh hati, "tak dapek den nak nolong..."




...kalo jatuh hati, approach la cara islami..tak reti-reti?
karang melepas,rugi..gigit la jari..kehkehkeh =P

24 Lovenote(S)

Write Lovenote(S)
February 14, 2012 delete

huyoo ada jumpa abng blogger encem.. huhu

ble amalkn cara cover malu ni..hehehehe

Reply
avatar
Nazz@Purple
AUTHOR
February 14, 2012 delete

nazz pernah wat nie..jatuh motor..masuk longkang..sebab malukan..nazz buat2 le pengsan..nasib le ade la sorang makcik tu..tolong nazz..huhuhu..sejak dr itu..sy tidak lagi berani bwk motor smpai ke hari ini..

Reply
avatar
renjerkabloi
AUTHOR
February 14, 2012 delete

jatuh hati dah ni huhuhu :P

Reply
avatar
February 14, 2012 delete

sy mghayati stu2 kot kisah tu. hehehe suwettt gila kan :)

ehmm kalo jtuh cnta ? hahaha

Reply
avatar
February 14, 2012 delete

kalu sy, akn kt: pe tgk2? hehehehe kasi depa lak yg malu

Reply
avatar
Mr.Clive
AUTHOR
February 14, 2012 delete

seumur hidup sy asyik terperangkap dalam kejadian yang memalukan...wakakakak...pasal tu la kot muka dah tebal giler ni!kehkehkehhh

Reply
avatar
cIk JanNah
AUTHOR
February 14, 2012 delete

jannah jatuh kerana heels. mencik betol. malu sungguh. haha

Reply
avatar
Noraim
AUTHOR
February 14, 2012 delete

kalau sy jatuh tersepak batu bgn then buat xtau je. padahal dlm hati malu kemain lg. hihi

Reply
avatar
syakey
AUTHOR
February 14, 2012 delete

penah jugak nak tersungkorr lepastu pura pura tengok2 bawah.

-____-

hahaha

Reply
avatar
February 14, 2012 delete

alaaa..nak tau yg jatuh hati jugakkkkk

Reply
avatar
February 14, 2012 delete

haha, yg no.2 bkn utk cover malu, tp cari penyakit, hahaha

btw thanks sudi singgah blog gua, lu gangster ke, hahahaha

slm perkenalan

Reply
avatar
Ros
AUTHOR
February 14, 2012 delete

Salam,

Tip yang baik nih...kak Ros suka yang no 6 tu...he.he.he....

Reply
avatar
aReLaN
AUTHOR
February 14, 2012 delete

hahaha...dalam banyak2 tu pernah jatuh beskal je tapi memang tak sempat nak cover malu la.sakit teramat.tangan sampai kena jahit.siap mengucap lagi lepas jatuh tu.

Reply
avatar
Afiq Yassin
AUTHOR
February 14, 2012 delete

afiq pernah gak jatuh.. tapi jatuh motor langgar pokok mangga. kelakar kan. tapi tu time sekolah lagi

Reply
avatar
dhiera
AUTHOR
February 15, 2012 delete

kalau dah jatuh hati, jumpa mak bapak dia terus. bawa masuk minang ok! hehee

Reply
avatar
Cikgu Ma
AUTHOR
February 15, 2012 delete

amboi tips yg last pun tersesat masuk..hehe

Reply
avatar
fieha
AUTHOR
February 15, 2012 delete

ketawa x henti2 baca tips cover malu tu..haha..lawak gile..tp mcm ok gak kalo praktik kan..hehe

Reply
avatar
February 15, 2012 delete

hehe stop playing and fooling around if don't want to be ashamed because of yourself :) jika ia benar2 berlaku, that means we should react back using with the smart way.

Reply
avatar
~AyuyuE~
AUTHOR
February 16, 2012 delete

nice blog!!follow me back;)

Reply
avatar
mimi syamimi
AUTHOR
February 16, 2012 delete

so sweet.. hahaha akn dpraktikkn wlupn da rmi yg post cengitu btw nk gak jp mamat blogger yg jnsem tuh bhaahaha.. chill yo..!!

Reply
avatar
Titisan Hujan
AUTHOR
February 16, 2012 delete

hahahah

tapi xgamak la nk buat

Reply
avatar
YOUsoF
AUTHOR
February 17, 2012 delete

Serius kisah maya tu sesuweett gula_hati.. ;)



Hahahah.. Tips tu ada yang pernah tau sebelum ni tetap bikin orang gelak.. Good joke fot today.. hehe

Kawan aku pernah guna tip no. 6 tu Ana. Tapi masa tu dia jatuh moto time gerimis sebab jalan licin. Tak malu besar punya pasal, dia buat² pengsan sampai orang angkat dia ke tepi.. hehehe

Reply
avatar
February 17, 2012 delete

dkna pernah jatuh lps turun bus..tapi tak boleh nak tarik sesapa sebab jalan sorang2 hahahaaaa...

merah padam muka :)

Reply
avatar
February 18, 2012 delete

klau part jatuh ati tu susah nk tlg.. so complicated, huh...

Reply
avatar