cara untuk cover malu

fuhhh~ trime kaseh korang-korang yang sanggup hadap bace kisah maya part 1 dengan kisah maya part 2.. guwa salute arrr dengan korang yang tekun bace dari mule sampai habes.. guwa sendiri pon berpinor bijik mate bace.. dah macam karangan lapanbelas ribu patah perkataan dah guwa nengok..kihkihkih

pada yang bace sampai habes, sekali lagi guwa ucap terima kaseh.. pada yang bace lompat-lompat pon terime kaseh jugak.. bukan senang wo ade orang  sudi nak bace ape kite tulis taip..  ade yang tanye,tu kisah guwa ke atau adaptasi dari novel ke sebab macam ala-ala novel je.. sebenarnye guwa takde adaptasi dari mane-mane novel pon.. tu kisah benar sorang member guwa.. and dorang on the way nak nikah dah.. sangat suweeet sesuweett gula_hati.. 

guwa percaye, ramai je yang pernah atau sedang berbunga hati macam ape yang anis tengah rase.. cume mungkin bezanya : cinta anis berputik di YM.. ada yang berputik di tagged.com, di myspace..and skang ni mukabulu mukabuku.. kalo dah jodoh, kat mane-mane pon boleh jadi.. DIA yang atur.. hadapi je dengan senyuman..tak gitu? kehkehkeh

************************

cukupla guwa merepek.. weekend tadi guwa p bawak diri p melaka.. attend wedding sorang besfren guwa masa kat usm dulu.. ada kisah jugak sepanjang p melaka.. guwa p dengan sorang abang blogger hensem.. nanti guwa story..hehe

skang ni guwa nak tanye, korang penah MALU tak? kalo tak pernah,macam pelik je bunyinye kan? pernah jatuh masa nak naik bas? jatuh terpeleot sebab nak kontrol cun pakai heels? kalo pernah, camne korang kaver malu?? guwa nampak tips kaver malu ni kat fesbuk member guwa =P


  1. Kalo tersepak batu: Jangan terus bangun, sebaliknye anda baring dan terus berguling-guling hingga jauh dari perhatian ramai.lepas tu baru bgn bila takde orang nampak. 

2. Kalo terjatuh beskal: cepat-cepat naik beskal anda semula dan jatuhla lagi sehingga berkali-kali supaya orang ingat anda saje-saje buat lawak.

 3. Kalo terjatuh tangga: terus bersilat seolah-olah anda dirasuk atau sedang berlawan dengan makhluk halus.

4. Kalo terjatuh dalam longkang: pungutlah sampah yang ada sambil marah-marah dengan suara yang kuat, pasti orang menyangka anda seorang yang amat prihatin terhadap kebersihan.

5. Kalo jatuh ketika nak naik bas: jeritlah kuat-kuat.."oi! apa tolak-tolak ni?" walaupun tiada orang di blakang anda.

6. Kalo terjatuh di dpn bus stop: terus buat-buat pengsan sehingga ada orang membantu anda..kalo takde..baring terus sampai malam dan takde orang lagi kat bus stop tu...haa...ni lah masa sesuai untuk bangun semula.

7. Kalo jatuh tergelincir kat lantai licin: tarik la kawan (atau sesiapa yang ada kat sebelah anda) untuk jatuh bersama-sama supaya tak lah anda sorang je yang dapat malu.ye tak?.

8. Kalo jatuh hati, "tak dapek den nak nolong..."




...kalo jatuh hati, approach la cara islami..tak reti-reti?
karang melepas,rugi..gigit la jari..kehkehkeh =P

24 comments:

  1. huyoo ada jumpa abng blogger encem.. huhu

    ble amalkn cara cover malu ni..hehehehe

    ReplyDelete
  2. nazz pernah wat nie..jatuh motor..masuk longkang..sebab malukan..nazz buat2 le pengsan..nasib le ade la sorang makcik tu..tolong nazz..huhuhu..sejak dr itu..sy tidak lagi berani bwk motor smpai ke hari ini..

    ReplyDelete
  3. jatuh hati dah ni huhuhu :P

    ReplyDelete
  4. sy mghayati stu2 kot kisah tu. hehehe suwettt gila kan :)

    ehmm kalo jtuh cnta ? hahaha

    ReplyDelete
  5. kalu sy, akn kt: pe tgk2? hehehehe kasi depa lak yg malu

    ReplyDelete
  6. seumur hidup sy asyik terperangkap dalam kejadian yang memalukan...wakakakak...pasal tu la kot muka dah tebal giler ni!kehkehkehhh

    ReplyDelete
  7. jannah jatuh kerana heels. mencik betol. malu sungguh. haha

    ReplyDelete
  8. kalau sy jatuh tersepak batu bgn then buat xtau je. padahal dlm hati malu kemain lg. hihi

    ReplyDelete
  9. penah jugak nak tersungkorr lepastu pura pura tengok2 bawah.

    -____-

    hahaha

    ReplyDelete
  10. alaaa..nak tau yg jatuh hati jugakkkkk

    ReplyDelete
  11. haha, yg no.2 bkn utk cover malu, tp cari penyakit, hahaha

    btw thanks sudi singgah blog gua, lu gangster ke, hahahaha

    slm perkenalan

    ReplyDelete
  12. Salam,

    Tip yang baik nih...kak Ros suka yang no 6 tu...he.he.he....

    ReplyDelete
  13. hahaha...dalam banyak2 tu pernah jatuh beskal je tapi memang tak sempat nak cover malu la.sakit teramat.tangan sampai kena jahit.siap mengucap lagi lepas jatuh tu.

    ReplyDelete
  14. afiq pernah gak jatuh.. tapi jatuh motor langgar pokok mangga. kelakar kan. tapi tu time sekolah lagi

    ReplyDelete
  15. kalau dah jatuh hati, jumpa mak bapak dia terus. bawa masuk minang ok! hehee

    ReplyDelete
  16. amboi tips yg last pun tersesat masuk..hehe

    ReplyDelete
  17. ketawa x henti2 baca tips cover malu tu..haha..lawak gile..tp mcm ok gak kalo praktik kan..hehe

    ReplyDelete
  18. hehe stop playing and fooling around if don't want to be ashamed because of yourself :) jika ia benar2 berlaku, that means we should react back using with the smart way.

    ReplyDelete
  19. nice blog!!follow me back;)

    ReplyDelete
  20. so sweet.. hahaha akn dpraktikkn wlupn da rmi yg post cengitu btw nk gak jp mamat blogger yg jnsem tuh bhaahaha.. chill yo..!!

    ReplyDelete
  21. hahahah

    tapi xgamak la nk buat

    ReplyDelete
  22. Serius kisah maya tu sesuweett gula_hati.. ;)



    Hahahah.. Tips tu ada yang pernah tau sebelum ni tetap bikin orang gelak.. Good joke fot today.. hehe

    Kawan aku pernah guna tip no. 6 tu Ana. Tapi masa tu dia jatuh moto time gerimis sebab jalan licin. Tak malu besar punya pasal, dia buat² pengsan sampai orang angkat dia ke tepi.. hehehe

    ReplyDelete
  23. dkna pernah jatuh lps turun bus..tapi tak boleh nak tarik sesapa sebab jalan sorang2 hahahaaaa...

    merah padam muka :)

    ReplyDelete
  24. klau part jatuh ati tu susah nk tlg.. so complicated, huh...

    ReplyDelete