badminton punye pasal




"mana badminton hang man?" tanya abah aiman sebaik dia melangkah masuk ke dalam rumah.. 

"errrr..errr..hilang la abah.. mase kat sekolah tadi.."

"hilang??? cmne plak bleh hilang??", soal abah aiman.tinggi nada suaranya.

"errr..mase sesi last tadi,kami kena masuk perpustakaan..semua barang kena tinggal kat luar.. pastu bile keluar, aiman tengok badminton tu dah takde.." terketar-ketar aiman  menjawab..

"ha memang! memang semua barang dalam rumah ni abah beli untuk bagi senang orang lain! dulu dah abah kata beli yang sepuluh ringgit je tapi hang degil..nak jugak yang 5,6 puluh ringgit.. ha tengok skang sape yang untung??? depa tu takdak barang je, curi hak orang lain.. tak cukup barang motor je,rembat je kat motor orang.. tak bleh beli badminton, rembat je  badminton  orang lain.. memang dari dulu sampai sekarang semua harta dalam umah ni asyik kena curi je! lepas ni hang habaq kat cikgu hang, saya tak mau maen ape dah.. kalo dia tanya pasaipa, hang habaq je kat abah,nanti abah p jumpak dia!"  sedas je abah aiman bagi..

mak aiman yang tengah menjahit lutut seluar kebun abah, terdiam je.. kesian die tengok aiman baru balik sekolah, tak sempat letak beg pon lagi terus kena tengking camtu..

aiman letak beg.letak buku dan fail yang dipegang.tukar baju sekolah.. pastu terus mandi dan amek wudhuk untuk solat zohor.. mak hanya mampu diam dan terus menjahit…

abah aiman terus mulekan kuliah percuma tengah hari.. kesian aiman.. bukan salah aiman  badminton  tu hilang.. cikgu dia pon satu..ape lah salahnye kalo izinkan je bawak masuk  badminton  tu.. dah tentula beli gune duit mak pak.. kalau lah bagi izin student bawak masuk dalam perpustakaan, mungkin aiman tak kene marah sampai camtu..  siap kena warning lagi dengan abah:

“kalo sapa-sapa abah tengok beli  badminton  lagi,siapla! abah p jumpak cikgu tu nanti!”  tegas sungguh abah aiman.. kali ni memang aiman kesah.. bukan lagi aiman tak kesah..1 hari aiman tak makan nasik langsung.. 


guwa rase nak bagi flying kiss kick je kalo guwa dapat tau sape yang rembat tu.. tak pasal-pasal guwa yang penat-penat balik keje pon kene tahan telinga.. bedesing habaq hang~


12 comments:

  1. kesian aiman...sampai x mkn nasik!

    ReplyDelete
  2. kesian aiman tak makan nasik. takpelah. kakak pun tak makan lagi ni :(

    ReplyDelete
  3. kerana badminton,aiman kena dan si kakak sorang ni pon terpaksa la melayan gak panas telinga.hehehe

    ReplyDelete
  4. huhu cian aiman.. pasni ajar aiman simpan barang elok2 ye, jgn letak rata2.. hoho :D

    ReplyDelete
  5. aiman kesah ke badminton dia hilang?
    tak pe lah, da tak de jodoh ngan raket tuh. . beli la yg murah2 pas ni

    ReplyDelete
  6. @♥ MS ♥: tu lah..xpelah MS..nak wat camne kan..

    ReplyDelete
  7. @aReLaN: ha tu la psl nye lan.. guwa hangin gak ni kat pencuri tuh.. tp xpelah..nti guwa belikan yg baru lah kat aiman..hehe

    ReplyDelete
  8. @Muhammad Saiazuan Norhalik: cikgu tu pon 1 gak la zuan..kalo die bg bwk masuk dlm,xdela hilang..huh~

    ReplyDelete
  9. @Mishter Izwän: die kesahla izwan.. racket feveret die tuh..
    xpelah karang kakak die ni belikan la yg baru..hehe

    ReplyDelete