Juling Bijik Mata

10:05 PM 10 Comments A+ a-

Yaaa mood rajin aku mai dah.. kalau mai angin rajin, kemain lagi aku pulun hadap skrin godek coding blog ni.. kalau mai mood malas -- sampai berbulan la aku buat tak peduli langsung.. dari awal blogging dulu lagi dah aku perati je perangai aku sendiri jenis cemana.. hahaha 

Bukan apa, (selama kewujudan diary-kecilku ni) aku ni jenis tak berapa buleh stay dengan satu tu je dalam berblog. maksud aku dari segi template, jenis font, warna, dan jugak susun atur.. Aku jadi cepat cemuih (jemu lah kata orang utara hehehe)

Untuk part header saja kalo ikot yang dok ada dalam koleksi aku, fuhhhh ada gak la sepuluh kot.Tu baru header.. tapi kebanyakannya memang hasil air tangan aku sendiri la yang tak berapa nak seni ni hahaha.. dari segi template pulak -- berdasarkan hasil kajian yang aku buat atas diri aku sendiri, aku dapati aku lebih banyak gunakan simple template. Faktor utama dia adalah sebab dia simple la. senang nak godek. hehe

Pastu dari segi jenis font pulak setakat ni aku cuma guna font jenis Verdana, Trebuchet MS, Comic San, Consolas dan yang paling latest skang ni aku guna font Short Stack. Dari segi warna pulak, memang aku lebih suka warna cerah putih camni. bukan apa sebab aku selalunya on dikala malam bulan mengambang jadinya haruslah guna kaler yang terang benderang kalo tidak nanti jenuh pulak meraba aku dalam kelam kehkehkeh

Dari segi susun atur, tak banyak berubah pun.. semuanya base on simple template je.. Mood rajin dok ubah template / coding blog ni bagusnya adalah dapat memantapkan lagi lah skill mengenal dan menggodek coding. Tapi yang tak besnye adalah mata naik  juling la jenuh dok perati coding nak capai tahap puas hati yang kita letak sendiri tu kikiki

#PrayForAll :'(


10 Lovenote(S)

Write Lovenote(S)
July 18, 2014 delete

Saya dah lama tak edit blog sejak sekian lama, dah malas nak edit design, dah puas dah dengan design blog sendiri. Nanti, makin nak tukar, makin rasa ada yang tak kena, makin tak puas hati. :3

Reply
avatar
qylakmal
AUTHOR
July 19, 2014 delete

Salam , nice blog you've got, hee :)
Moga Allah merahmati ummat2 Islam yang terkorban..
#PrayForAll

Reply
avatar
En iLHAM
AUTHOR
July 19, 2014 delete

Salam
saya pun baru je edit template blog. tak pandai sangat pun asalkan sesuai untuk mata sendiri memandang. haha

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
July 19, 2014 delete

sy pon kalo dtg mood terlebih rajin je tu yg tukar sana sini hehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
July 19, 2014 delete

salam alaik qylakma. thanks yaa :)
tu lah. moga2.. Amiin..

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
July 19, 2014 delete

salam alaik ilham.


haah mmg sy pon x pndai mane pon. cuma bila dtg mood TERrajin,
pastu tenetpon laju bedesup mcm peluru, tu yg gatal tgn godek itu ini hehe

Reply
avatar
Scha Nazri
AUTHOR
July 20, 2014 delete

Bagus ana di pandai godek coding. Akak kelaut coding. haha

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
July 20, 2014 delete

err takdela pandai mane sgt kak Scha. stakat puaskan hati sendiri reti la haha

Reply
avatar
Puan Kutu
AUTHOR
August 06, 2014 delete

mula2 berblog rajin la godek..la ni semua pun malas.huhu

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
August 06, 2014 delete

tu la masa mula2 dulu mmg rajin kemain.
semua benda nak godek huhu

Reply
avatar