Jari Jemariku

2:22 PM 14 Comments A+ a-

ini sebenarnye sekuel dari kesah dua bulan lepas yang pasal bilik aku under attack tu.. Alhamdulillah sekarang dah ada mood baru dan otomatik semangat pon baru.. sebenarnya set perabot bilik tidur aku order 2-3 hari lepas daripada aku kena attack tu tapi disebabkan set yang aku nak tu out of stock katenye so aku kena tunggu bila dah ada stock baru dia hantar.. so takpelah aku pun buat rilek je la hadap hari-hari mendatang tanpa resah dan pilu walaupon terpakse tido beralaskan tikar boboiboy je hehehe

bila sampai je perabot tu minggu lepas, adehhh telan air lior juge la aku. mane tak nye, dah aku order set yang kayu padu punye. nak angkat bawak masuk ke bilik tu adehhhh buleh tahan gak la azabnye.. masa perabot tu sampai -- tengah hari masa aku baru balik untuk rehat lunch break.. dah la bulan puase, memang idok le aku nak proses angkatnye mase itu.. aku biarkan je sampai dah setel berbuka apa semua baru aku start gerak kerja.. dan kerahan tenaga bantuan dah tentulah daripada mak dan juga adik aku si Aiman tu.. sipbek ada Aiman, kalo tidak mau patah pinggang aku nak angkat almari -- katil tu.. lepas dah setel je proses angkut tu semua, baru lah aku setelkan pulak proses kemas segala baju yang ada nak dimasukkan ke dalam almari baju tu.. orang pompuan ni kan, baju dah belambak penuh satu almari pon dia akan tetap jugak kata camni :

"hurmm takde baju la nak pakai" 

so lelaki kena rilek.. kalo gegerl korang bawak kuar ayat tu, itu bukan literally maksudnye dia takde baju taw. dia ada baju. in fact kadang tu baju dia dah sampai 2--3 almari penuh tapi sebenarnye maksud ayat tu lebih kepada :

"hurmmm takde baju BARU la nak pakai"

ha gittew kot sebenarnye. so lain kali kalo gegerl korang cakap ayat camtu, try la pancing die:

"haaa jom la syg, abg bawak g shopping baju"

konfem pastu die senyum sesaje sepanjang hari. try lah kehkehkeh

Ehhh sambung balik pasal bilik aku tadi tu. Tadaaaaa ! untuk menambahkan lagi seri bilik aku dengan semangat baru yang membuak-buak kononnye ni kan, aku pun beli set cadar baru ala-ala gegerl gitu..
ini aku pinjam google je tapi konsepnye tetap sama lah camni : ada almari baju, meja dengan lampu tido pastu katil aku size queen punya sebijik macam yang set dancing gegerl tu.. yang beza cuma rak buku pink tu je sebab aku punya tak pasang lagi sebabnye aku tak berjaya nak tebuk lagi sebab mata mesin drill tu tumpul ke hape entahla.. nanti lah karang kalo mood rajin aku mai, aku proses lain..kalo aku godek sekarang tengah-tengah siang panas ni mau ada yang sesaja bagi alasan nak bukak posa karang nih kehkehkeh =P

#PrayForAll :(




14 Lovenote(S)

Write Lovenote(S)
July 19, 2014 delete

macam comel je.. tempat nie

Reply
avatar
fatin wawa
AUTHOR
July 19, 2014 delete

mmg nmpk cantik konsep mcm tu..simple dan kemas.. :)

Reply
avatar
Scha Nazri
AUTHOR
July 20, 2014 delete

Suka pink ek ana? Hehe. Akak pun suka. Dah kahwin nnti baru akak renovate blik akak. hhee

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
July 20, 2014 delete

macam comel ea? hehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
July 20, 2014 delete

suke yg simple dan kemas hehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
July 20, 2014 delete

haah suke jugakla kak Scha. tapi xdela smpai tahap obses giler hehe

Reply
avatar
plain83
AUTHOR
July 20, 2014 delete

oh, ni tema gegirl power ke ana? hehe.. ;3

tak berani ler nak pasang rak kat hujung katil mcm dlm pic tu, seriau kot2 buleh jatuh atas kepala time tgh berada di alam mimpi... kekeke X3

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
July 20, 2014 delete

errr takdela tema gegerl power sgt Plain83 hehe

tu la bila fikir2 balik nti karang tengah sedap mimpi,
kot2 jatuh gedebap atas muka,
hadoiii habes la hidung lagi kemek kehkehkeh

Reply
avatar
July 20, 2014 delete

Pink.. Terserlah kegegirlannya.. :D

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
July 20, 2014 delete

pink mmg sinonim dgn gegerl hehe :D

Reply
avatar
Puan Kutu
AUTHOR
August 06, 2014 delete

comelnya cadar..suka!haha

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
August 06, 2014 delete

suka punya pasal la yg Ana p beli kaler pink tu PK ! haha

Reply
avatar