Ouchh! Its A Smile :)

A day before Aidiladha -- received a call from the workshop yang aku antar kereta aku tu.. Mulanya aku macam taknak jawab je call tu bila nampak nombor tu naik sebab aku bayangkan mesti akan ada berita kurang menyenangkan hati yang bakal aku terima.

Tapi, ternyata sangkaan aku tak benar sama sekali. Jauh di corong sana aku dapat dengar dengan jelas satu suara tu mengatakan:

"Hello Miss... you punya kereta Pesona Silver number bla..bla..bla.. sudah siap aaaa.. You sudah boleh datang ambil hari ini after 3pm ya.."

Aku yang terasa macam tak berapa percaya, buat-buat tak berapa dengar dan tanya lagi sekali supaya dia ulang semula apa yang dia cakap tadi. Konon-konon macam pekak pulak.

Dah la aku bermuram durja beberapa hari kebelakangan ni sebab masalah blog tak terupdate pada bloglist masih belum setel lagi.. Hal  tuntutan insurans kereta pun masih samar-samar lagi.. 


Bila kali kedua dia repeat ayat yang sama, barulah aku senyum tak mau-mau... Sampaikan aku rasa yang dunia sekeliling aku terhenti seketika tatkala aku mendapat perkhabaran gumbira itu.. wahhhhhh gittewwww ahakssss

Petang tu lepas je setelkan apa yang wajib, aku terus ajak mommy daddy dan abang long beserta akak ipar dan juga si anaknye Rafael yang obses otromen tu ikot sekali p ambik kereta tu kat workshop tu kat Kampar, Perak.

Barula aku rasa semangat untuk beraya bila tengok segala koyak rabak yang haritu dah kembali pulih tanpa ada lagi cacat celanya... Alhamdulillah Allah permudahkan segalanya.. Terima kasih jugak engkorang-engkorang semua yang drop komen mendoakan segalanya dipermudahkan.. Sayang engkorang ketat-ketat ! Mmmmmmmuahhhhh ! XOXO ! haaaa kat pipi engkorang kehkehkeh



Salam Aidiladha.

27 comments:

  1. Alhamdulillah.. baru la best nk pergi jalan2 raya kalau kereta dh elok kan? xD
    Selamat hari raya aidil adha~

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah IR.. Alhamdulillah kereta ana dah ok dah.. terus bersemangat waja nak jln2 beraya.. kalau tidak mmg susah hati je hehehe

      Selamat hari raya aidiladha jugak :)

      Delete
  2. Alhamdullilah. Dah boleh jalan2 hari raya kan. Hehe. Aáh la sis. Bloglist tu x terupdate and walaupun dh masukkan url baru, url lama tetap ada. Masalah jugak. Sabar yer kak. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1.bab kereta - Alhamdulillah dah setel dah =)
      2.bab url blog - haah belom berjaya lagi figure out.. sedang usaha ;)

      Delete
  3. Salam Aidiladha Anamizu... Syukur kereta dah ok yer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam aidiladha zumal. haah alhamdulillah kereta dah ok dah =)

      Delete
  4. Yehuui keta dia dah keluaq spital, bergembiralah wahai anamizu... heheh~ ;3

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeyhuuuuu~ kereta dah kuaq spital dah Plain ! sedang bergumbira la ni tapi masih ada sedikit kedukaan sbb url blog masih blm ok sobss sobss :'(

      Delete
  5. pasal bloglist tu... SS tgk link baru blog kat profile cik ana tak tuko lagi... mungkin tu salah satu sebab bile follower masuk link baru dalam bloglist still tak update... or... others cara may be follower kena unfollow dan follow balik cik ana... hu hu hu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. errr kat profile blogger dah update link. kat profile G+ pon dah update new url.. errr bab kena follow unfollow tu mcm x sure la pulak.. mekaseh ek SS bg suggestion hehe takpe i try heee =P

      Delete
  6. cpt juga siap ea..

    alhamdulillah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah tu la cepat jugakla siapnye Yui hehe
      Alhamdulillah lega rasa hehehe =)

      Delete
  7. Replies
    1. haah aritu trailer scratch kereta ana kak JM :(
      Alhamdulillah after two weeks masuk bgkel,
      now dah ok hehe

      Delete
  8. Jadi, raya sakan laa ek dgn kereta 'baru'...
    Hehehe...

    Selamat hari raya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. errr takdela beraya sakan sgt cero..
      aku cuma beraya sakan dalam hati je hehehe

      Selamat hari raya jugak cero =)

      Delete
  9. woot woot... tetiba url dah boleh diaccess dari bloglist, dah berjaya la ni kiranya? huehue tahniah~ ;3

    ReplyDelete
    Replies
    1. woot woott ~ ahah ! aku baru perasan bahwa url kat bloglist dah updated !
      yihaaaaaa Alhamdulillah syukurrrrrrrnyaaaa rasa =')

      Delete
  10. Alhamdulillah cik anamizu, dipermudahkan segalanya di hari yg mulia ini.. =)
    dah tu, bila nak kasik duet raye?
    hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah everything seems back to normal sempena aidiladha yg mulia itu hehehe =)

      duit raye? haishhh kena dtg rumah dulu la hehehe

      Delete
  11. Alhamdulillah... dah selesai yer... wahhh beraya dengan kereta yang berbaju baru la yer... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe haah lebih kurang gitu lah acik idah hehehe =D

      Delete
  12. Replies
    1. ehhh ade ! ade ! andddd i got something !
      mekaseh kak anis !!! mmuahhhh =)

      Delete
  13. alhamdulillah dah sihat pesona nya :)

    ReplyDelete