Ouchh! Its A Smile :)

8:30 PM 27 Comments A+ a-

A day before Aidiladha -- received a call from the workshop yang aku antar kereta aku tu.. Mulanya aku macam taknak jawab je call tu bila nampak nombor tu naik sebab aku bayangkan mesti akan ada berita kurang menyenangkan hati yang bakal aku terima.

Tapi, ternyata sangkaan aku tak benar sama sekali. Jauh di corong sana aku dapat dengar dengan jelas satu suara tu mengatakan:

"Hello Miss... you punya kereta Pesona Silver number bla..bla..bla.. sudah siap aaaa.. You sudah boleh datang ambil hari ini after 3pm ya.."

Aku yang terasa macam tak berapa percaya, buat-buat tak berapa dengar dan tanya lagi sekali supaya dia ulang semula apa yang dia cakap tadi. Konon-konon macam pekak pulak.

Dah la aku bermuram durja beberapa hari kebelakangan ni sebab masalah blog tak terupdate pada bloglist masih belum setel lagi.. Hal  tuntutan insurans kereta pun masih samar-samar lagi.. 


Bila kali kedua dia repeat ayat yang sama, barulah aku senyum tak mau-mau... Sampaikan aku rasa yang dunia sekeliling aku terhenti seketika tatkala aku mendapat perkhabaran gumbira itu.. wahhhhhh gittewwww ahakssss

Petang tu lepas je setelkan apa yang wajib, aku terus ajak mommy daddy dan abang long beserta akak ipar dan juga si anaknye Rafael yang obses otromen tu ikot sekali p ambik kereta tu kat workshop tu kat Kampar, Perak.

Barula aku rasa semangat untuk beraya bila tengok segala koyak rabak yang haritu dah kembali pulih tanpa ada lagi cacat celanya... Alhamdulillah Allah permudahkan segalanya.. Terima kasih jugak engkorang-engkorang semua yang drop komen mendoakan segalanya dipermudahkan.. Sayang engkorang ketat-ketat ! Mmmmmmmuahhhhh ! XOXO ! haaaa kat pipi engkorang kehkehkeh



Salam Aidiladha.

27 Lovenote(S)

Write Lovenote(S)
Ibnu Ramli
AUTHOR
October 06, 2014 delete

Alhamdulillah.. baru la best nk pergi jalan2 raya kalau kereta dh elok kan? xD
Selamat hari raya aidil adha~

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
October 06, 2014 delete

tu lah IR.. Alhamdulillah kereta ana dah ok dah.. terus bersemangat waja nak jln2 beraya.. kalau tidak mmg susah hati je hehehe

Selamat hari raya aidiladha jugak :)

Reply
avatar
October 06, 2014 delete

Alhamdullilah. Dah boleh jalan2 hari raya kan. Hehe. Aáh la sis. Bloglist tu x terupdate and walaupun dh masukkan url baru, url lama tetap ada. Masalah jugak. Sabar yer kak. :)

Reply
avatar
October 06, 2014 delete

Salam Aidiladha Anamizu... Syukur kereta dah ok yer...

Reply
avatar
plain83
AUTHOR
October 06, 2014 delete

Yehuui keta dia dah keluaq spital, bergembiralah wahai anamizu... heheh~ ;3

Reply
avatar
Scdha Sein
AUTHOR
October 06, 2014 delete

pasal bloglist tu... SS tgk link baru blog kat profile cik ana tak tuko lagi... mungkin tu salah satu sebab bile follower masuk link baru dalam bloglist still tak update... or... others cara may be follower kena unfollow dan follow balik cik ana... hu hu hu...

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
October 06, 2014 delete

1.bab kereta - Alhamdulillah dah setel dah =)
2.bab url blog - haah belom berjaya lagi figure out.. sedang usaha ;)

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
October 06, 2014 delete

salam aidiladha zumal. haah alhamdulillah kereta dah ok dah =)

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
October 06, 2014 delete

yeyhuuuuu~ kereta dah kuaq spital dah Plain ! sedang bergumbira la ni tapi masih ada sedikit kedukaan sbb url blog masih blm ok sobss sobss :'(

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
October 06, 2014 delete

errr kat profile blogger dah update link. kat profile G+ pon dah update new url.. errr bab kena follow unfollow tu mcm x sure la pulak.. mekaseh ek SS bg suggestion hehe takpe i try heee =P

Reply
avatar
October 07, 2014 delete

cpt juga siap ea..

alhamdulillah.

Reply
avatar
Jari Manis
AUTHOR
October 07, 2014 delete

kereta eksiden ke ana?

Reply
avatar
cEro
AUTHOR
October 07, 2014 delete

Jadi, raya sakan laa ek dgn kereta 'baru'...
Hehehe...

Selamat hari raya :)

Reply
avatar
plain83
AUTHOR
October 07, 2014 delete

woot woot... tetiba url dah boleh diaccess dari bloglist, dah berjaya la ni kiranya? huehue tahniah~ ;3

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
October 07, 2014 delete

haah tu la cepat jugakla siapnye Yui hehe
Alhamdulillah lega rasa hehehe =)

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
October 07, 2014 delete

haah aritu trailer scratch kereta ana kak JM :(
Alhamdulillah after two weeks masuk bgkel,
now dah ok hehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
October 07, 2014 delete

errr takdela beraya sakan sgt cero..
aku cuma beraya sakan dalam hati je hehehe

Selamat hari raya jugak cero =)

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
October 07, 2014 delete

woot woott ~ ahah ! aku baru perasan bahwa url kat bloglist dah updated !
yihaaaaaa Alhamdulillah syukurrrrrrrnyaaaa rasa =')

Reply
avatar
Gee Lion
AUTHOR
October 08, 2014 delete

Alhamdulillah cik anamizu, dipermudahkan segalanya di hari yg mulia ini.. =)
dah tu, bila nak kasik duet raye?
hehehe..

Reply
avatar
acik idah
AUTHOR
October 08, 2014 delete

Alhamdulillah... dah selesai yer... wahhh beraya dengan kereta yang berbaju baru la yer... :D

Reply
avatar
October 08, 2014 delete

cpt jg dia buat keje ya

Reply
avatar
October 08, 2014 delete

p/s ada check peti surat? ;-)

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
October 09, 2014 delete

Alhamdulillah everything seems back to normal sempena aidiladha yg mulia itu hehehe =)

duit raye? haishhh kena dtg rumah dulu la hehehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
October 09, 2014 delete

hehe haah lebih kurang gitu lah acik idah hehehe =D

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
October 09, 2014 delete

tu la agak cpt jugak

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
October 09, 2014 delete

ehhh ade ! ade ! andddd i got something !
mekaseh kak anis !!! mmuahhhh =)

Reply
avatar
October 12, 2014 delete

alhamdulillah dah sihat pesona nya :)

Reply
avatar