terubuk masin sarawak

3:52 PM 31 Comments A+ a-

ofismate gua : cik ida

setelah gua ditinggalkan beberapa hari oleh ofismate gua, hari ini beliau telah kembali dengan jayanya.. alhamdulillah beliau selamat pergi dan selamat kembali.. walaupun pelbagai dugaan dan rintangan diterima seawal bertolak untuk ke airport, akhirnya beliau selamat pulang kembali.. welkem back my partner! gua rindu lu lah..hehe.. part yang paling best adalah beliau tak lupa buah tangan untuk gua! hehehe



*klik sekali saja untuk membesar*

spesel terubuk masin dari sarawak! dengan muka penuh teruja, gua pun ajak mak gua kerjakan ikan terubuk nih untuk juadah kami sekeluarga.. lepas tung tang, tung tang with my best chef, tadaaaaaa! terubuk yang asalnya hanya terperap dalam bungkusan paper cina nanyang siangpau telah bertukar menjadi terubuk masin goreng bersama sayur pucuk.. kasi hiasan sikit taruk hirisan bawang besar + cili merah / hijau + hirisan limau.. memang yummy la maaaaakkk! nanti balik kerje nak ajak mak buat terubuk masin masak lemak cili api plak la.. kehkehkeh~


*klik sekali saja untuk membesar*

terubuk masin goreng bersama sayur pucuk + terubuk masin masak lemak cili api



*klik sekali saja untuk membesar*



gua jugak dapat souvinear spesel ni dari sarawak.. tempat letak pen + surat dan jugak keychain burung kenyalang.. senyum lebar kemain gua dari pagi sampai ke petang... kehkehkehkeh =P terima kasih buat ofismate gua cik ida.. kalo ceni la gayanya, gua rela je kene tinggal selalu.. hehe




suke tak?suke tak?? ce like..ce like =P

31 Lovenote(S)

Write Lovenote(S)
HanNis SaNia
AUTHOR
October 13, 2011 delete

sedap lama x mkn. i dlu blja uitm swk 3 thn.. hehe syok kt sn

Reply
avatar
October 13, 2011 delete

sedap nye...huhuk terliuq ceq..

Reply
avatar
salwaismail
AUTHOR
October 13, 2011 delete

pergh sedap! malangnya sekarang tak leh makan lg dah. allergic. ;(

Reply
avatar
.: iEyLa :.
AUTHOR
October 13, 2011 delete

abang i klu blk dr srawak mesti bwk blk la terubuk masin ni...
smpaikan mkcik2 sume pon tempah skali..hihi

Reply
avatar
YoungMoM
AUTHOR
October 13, 2011 delete

mcm sedap je...tp ikan tuh byk tulang...yang best kalo makan yang fresh lg besar saiznya..maniss rasa isinyer...

Reply
avatar
October 13, 2011 delete

da la lapar xmakan apa lagi ni..haih..:P

Reply
avatar
ikatankasihku
AUTHOR
October 13, 2011 delete

pak terubuk masin tu..menambat selera..nak cikit..

Reply
avatar
October 13, 2011 delete

berselera tgok gambar je pun. haha

Reply
avatar
October 13, 2011 delete

owh noo,,kenapa tunjuk yang dah di masak,,huhuh

Reply
avatar
Sz
AUTHOR
October 13, 2011 delete

sedappppnyaaaa ikan terubuk masin...
akak suka makan ayam penyet kat sana...ayam penyet raja kot nama kedainya...mmg terbaekkkk

Reply
avatar
October 13, 2011 delete

pergghh..sedapnye dimkn bersama dgn sayur pucuk..^_^

Reply
avatar
merahitujambu
AUTHOR
October 13, 2011 delete

sedapppp tuu.leleh tuuu..ole2 untuk saya ada x??=p

Reply
avatar
renjerkabloi
AUTHOR
October 13, 2011 delete

ole-ole yang sama ^_^ nyam2 ikan terubok :P

Reply
avatar
ieyza afieyna
AUTHOR
October 13, 2011 delete

ikan terubuk ??

xsuka !katakan TIDAK pada terubuk..

sebab ieyza xmkn ikan ni..
bnyak tulang kowt..

dulu masa kecik2 darjah 1,drjah 2 selalu tercekik tulang ikan terubuk ni. so sejak tu dah xpenah mkn.. T_T

Reply
avatar
ShahzCudin
AUTHOR
October 13, 2011 delete

hmm..xpernah rasa ikan terubuk..sedap ke?

Reply
avatar
mamaNoriz
AUTHOR
October 13, 2011 delete

mmg wajib beli ikan ni klu ke sana...

mkin lama mkin mahal dia, ialah ikan pun susah nak cari...

Reply
avatar
Aidah
AUTHOR
October 13, 2011 delete

Selalunya akak goreng saja lepas tu makan ngan nasi panas. Rupe2nya boleh buat masak lemak cili api jugak ya.

Reply
avatar
misya
AUTHOR
October 13, 2011 delete

likee terubuk masin

Reply
avatar
bobiedanbad
AUTHOR
October 13, 2011 delete

meleleh air liur. sedap tu.:)

Reply
avatar
October 13, 2011 delete

bestnya dpt ole2 dr srwk hehe

Reply
avatar
dill
AUTHOR
October 13, 2011 delete

tgk gambar makanan, terus lapar. haha!

dill.

Reply
avatar
fiQ'Ra
AUTHOR
October 13, 2011 delete

walaweeee... nak jugak!!

Reply
avatar
Pocket
AUTHOR
October 13, 2011 delete

terubuk masin!
pocket tak penah makan lagi tu!!

eh, sarawak pung tak penah gi lagi..

Reply
avatar
Amirah Adnan
AUTHOR
October 13, 2011 delete

wah bestnye.. erk.. cik ana tak masak?:p

Reply
avatar
NasZ
AUTHOR
October 13, 2011 delete

hehehe..comel keychain tu.

MOHD NASER.com

Reply
avatar
LadyBird
AUTHOR
October 13, 2011 delete

sedap terubuk ni kalau pandai msk.. :D.. tertelan air liur tgk gmbr..

Reply
avatar
YOUsoF
AUTHOR
October 13, 2011 delete

Hehehe berbaloi-baloi kena tinggal kejap macam tu kan. Bertuah la badan dapat kawan yang best.


Terubuk masin masak lemak cili api sangat menggoda la Cik Ana. ;D

Reply
avatar
siti kektus
AUTHOR
October 14, 2011 delete

dulu ada dapat terubuk masin jugak. rasanya, mak goreng macam tu je kot. entah tak ingat pulak. :p

Reply
avatar
CTK
AUTHOR
October 14, 2011 delete

fuh..guna kamera ape neh....membuatku berselera je..adOOOi...kalah ct..ish

Reply
avatar
aimie amalina
AUTHOR
October 14, 2011 delete

terubuk is the best kan!
heeeeee
xpe..ana tabah jek kene tinggai tu
kikiki

Reply
avatar
fieha
AUTHOR
October 14, 2011 delete

mmg sedap ikan masin terubuk ni..masin x masin sgt..just nice..hehe

Reply
avatar