terubuk masin sarawak

ofismate gua : cik ida

setelah gua ditinggalkan beberapa hari oleh ofismate gua, hari ini beliau telah kembali dengan jayanya.. alhamdulillah beliau selamat pergi dan selamat kembali.. walaupun pelbagai dugaan dan rintangan diterima seawal bertolak untuk ke airport, akhirnya beliau selamat pulang kembali.. welkem back my partner! gua rindu lu lah..hehe.. part yang paling best adalah beliau tak lupa buah tangan untuk gua! hehehe



*klik sekali saja untuk membesar*

spesel terubuk masin dari sarawak! dengan muka penuh teruja, gua pun ajak mak gua kerjakan ikan terubuk nih untuk juadah kami sekeluarga.. lepas tung tang, tung tang with my best chef, tadaaaaaa! terubuk yang asalnya hanya terperap dalam bungkusan paper cina nanyang siangpau telah bertukar menjadi terubuk masin goreng bersama sayur pucuk.. kasi hiasan sikit taruk hirisan bawang besar + cili merah / hijau + hirisan limau.. memang yummy la maaaaakkk! nanti balik kerje nak ajak mak buat terubuk masin masak lemak cili api plak la.. kehkehkeh~


*klik sekali saja untuk membesar*

terubuk masin goreng bersama sayur pucuk + terubuk masin masak lemak cili api



*klik sekali saja untuk membesar*



gua jugak dapat souvinear spesel ni dari sarawak.. tempat letak pen + surat dan jugak keychain burung kenyalang.. senyum lebar kemain gua dari pagi sampai ke petang... kehkehkehkeh =P terima kasih buat ofismate gua cik ida.. kalo ceni la gayanya, gua rela je kene tinggal selalu.. hehe




suke tak?suke tak?? ce like..ce like =P

31 Lovenote(S):

  1. sedap lama x mkn. i dlu blja uitm swk 3 thn.. hehe syok kt sn

    ReplyDelete
  2. sedap nye...huhuk terliuq ceq..

    ReplyDelete
  3. pergh sedap! malangnya sekarang tak leh makan lg dah. allergic. ;(

    ReplyDelete
  4. abang i klu blk dr srawak mesti bwk blk la terubuk masin ni...
    smpaikan mkcik2 sume pon tempah skali..hihi

    ReplyDelete
  5. mcm sedap je...tp ikan tuh byk tulang...yang best kalo makan yang fresh lg besar saiznya..maniss rasa isinyer...

    ReplyDelete
  6. da la lapar xmakan apa lagi ni..haih..:P

    ReplyDelete
  7. pak terubuk masin tu..menambat selera..nak cikit..

    ReplyDelete
  8. berselera tgok gambar je pun. haha

    ReplyDelete
  9. owh noo,,kenapa tunjuk yang dah di masak,,huhuh

    ReplyDelete
  10. sedappppnyaaaa ikan terubuk masin...
    akak suka makan ayam penyet kat sana...ayam penyet raja kot nama kedainya...mmg terbaekkkk

    ReplyDelete
  11. pergghh..sedapnye dimkn bersama dgn sayur pucuk..^_^

    ReplyDelete
  12. sedapppp tuu.leleh tuuu..ole2 untuk saya ada x??=p

    ReplyDelete
  13. ole-ole yang sama ^_^ nyam2 ikan terubok :P

    ReplyDelete
  14. ikan terubuk ??

    xsuka !katakan TIDAK pada terubuk..

    sebab ieyza xmkn ikan ni..
    bnyak tulang kowt..

    dulu masa kecik2 darjah 1,drjah 2 selalu tercekik tulang ikan terubuk ni. so sejak tu dah xpenah mkn.. T_T

    ReplyDelete
  15. hmm..xpernah rasa ikan terubuk..sedap ke?

    ReplyDelete
  16. mmg wajib beli ikan ni klu ke sana...

    mkin lama mkin mahal dia, ialah ikan pun susah nak cari...

    ReplyDelete
  17. Selalunya akak goreng saja lepas tu makan ngan nasi panas. Rupe2nya boleh buat masak lemak cili api jugak ya.

    ReplyDelete
  18. meleleh air liur. sedap tu.:)

    ReplyDelete
  19. bestnya dpt ole2 dr srwk hehe

    ReplyDelete
  20. tgk gambar makanan, terus lapar. haha!

    dill.

    ReplyDelete
  21. walaweeee... nak jugak!!

    ReplyDelete
  22. terubuk masin!
    pocket tak penah makan lagi tu!!

    eh, sarawak pung tak penah gi lagi..

    ReplyDelete
  23. wah bestnye.. erk.. cik ana tak masak?:p

    ReplyDelete
  24. sedap terubuk ni kalau pandai msk.. :D.. tertelan air liur tgk gmbr..

    ReplyDelete
  25. Hehehe berbaloi-baloi kena tinggal kejap macam tu kan. Bertuah la badan dapat kawan yang best.


    Terubuk masin masak lemak cili api sangat menggoda la Cik Ana. ;D

    ReplyDelete
  26. dulu ada dapat terubuk masin jugak. rasanya, mak goreng macam tu je kot. entah tak ingat pulak. :p

    ReplyDelete
  27. fuh..guna kamera ape neh....membuatku berselera je..adOOOi...kalah ct..ish

    ReplyDelete
  28. terubuk is the best kan!
    heeeeee
    xpe..ana tabah jek kene tinggai tu
    kikiki

    ReplyDelete
  29. mmg sedap ikan masin terubuk ni..masin x masin sgt..just nice..hehe

    ReplyDelete

 
© Copyright | All Right Reserved by Anamizu