Untuk Ramadhan Ke 5 dan Ke 6 pula, aku sekeluarga makan Siakap Ala Thai menu Khairul Aming.
Di tiktok kerap sangat lalu lalang menu-menu Khairul Aming & Hamdan Mubarak.
Mak & Bong cakap teringin nak rasa siakap macam Khairul Aming buat tu.
Jadi lepas balik je dari kerja, berkejaranlah kita tung tang di dapur.
Sambil siapkan menu siakap tu, sempat jugak si Bong wasap bagitahu teringin nak makan donut.
Selesai siapkan menu lauk yang Mak dan Bong teringin.
Terus siapkan pula bancuhan untuk menDonut sebab Bong taknak beli donut di bazar.
Abah pula tak banyak permintaan. Selalunya akan ikutkan aje apa yang ada.
Dan lauk wajib Abah selalunya musti mau ada lauk berdasarkan gulai.
Tapi syaratnya mesti harus ada buah-buahan dan selalunya Abah suka buah jambu batu.
Aku pula suka mangga tak kira lah harum manis ke, harum semerbak ke (yang penting tak masam).
Mauripan (yis) bagi kerjasama baik dan nampak cepat naik kembang donut.
Sambil tung tang siapkan menu siakap ala thai Khairul Aming tu, kita uli-uli adunan donut ni.
Buat tak banyak anggaran 2 cawan tepung macam tu (jadikan frozen stock untuk Si Bong).
lawanya donat. terliur tengok
ReplyDeleteMenjadi betul donat tu.
ReplyDeleteAna gebunya donut...saya bab2 menguli ni tak berani nak cuba sejenis susah nak jadi
ReplyDeletewah haritu kalau tak slaah CCL blogger mummyayu pun dah try resepi thai resepi KA ni . CCL bila nk cuba menu KA ni ? hehehhe cantik kejadian donut tue , menggebu
ReplyDeletebelum terjebak lagi dengan menu2 viral KA ...
ReplyDeleteeqin smpi harini xpndi bt donut wlupn tu menu plg sng hihi
ReplyDeleteMA pun dah try ikan siakap tu..dapp...
ReplyDeletedonut gebus..best
Selamat berbuka puasa
ReplyDeleteTengok donut tu gebu sungguh.. hehehe..
ReplyDeleteNak mendonut cenggini nak kena tunggu weekend, weekday memang tak dan dengan berhadapan kesesakan jalanraya yang hazabedah teruk mengejar waktu untuk masak hidangan berbuka. Sempat masak lauk tapi tak sempat buat side dish.
cantik betul kejadian donut tu ya
ReplyDeleteBahagianya Bong! Sebut saja nak makan apa, sudah siap tersedia waktu berbuka.
ReplyDeleteJambu batu dengan hirisan mangga tu nampak segar betul. Terasa-rasa manisnya mangga di mulurt kita... ahaks!