Untuk menu Ramadhan Ke 13, si Bong teringin nak makan Bihun Singapore.
Kita pun buat lebih sikit berbagi jiran (kawan-kawan Geng Mesyuarat Tingkap Mak) hehehe
Tapi taknak pedas sangat (campur cili pedas & yang kurang pedas)
Bahaya kalau tersilap beli, nanti makan boleh berasap telingaaa hehehe
Untuk menu Ramadhan Ke 14 kita buatkan Masak Lemak Labu Pucuk Manis untuk abah.
Kita bedakkan aje ketam tu buat Ketam Lembut Goreng Tepung Spicy sikit ehehehe
(Bong tak makan ketam sebab leceh banyak kulit katanya)
Jadi disebabkan si Bong tak makan ketam, kita buatkan Sardiin Roll Spicy sikit gini aje.
Jenis-jenis gorengan macam ni feveret si Bong lah sebab boleh makan tanpa perlu buang kulit segala.
Goreng untuk berbuka sikit & bakinya goreng lagi waktu sahur sebab susah nak telan nasi hehehe
Selesai menu Ramadhan 13 dan Ramadhan 14.
Ramadhan sudah masuk hari ke 15.
Alhamdulillah Bong dah sihat dan mula bekerja semula selepas TRAGEDI tempoh hari.
Terima kasih Kak Afzan dan juga Puan Hazel & yang lain juga sering bertanya khabar Bong.
Semenjak Bong recover dari tragedi, selera dia lain macam bulan-bulan Ramadhon ni hehehe
Nampak sedapnya ikan cencaru sumbat tu...warna menarik....saya tak pandai buat macam tu
ReplyDeletesempat buat sardin roll tu...
ReplyDeletesedap2 menunya
ReplyDeletelabu rasa teringin pula ciknur
sedapnya sayur tu. lama akak x makan.ikan bakar tu pun menggoda
ReplyDeletesama la menu..ikan caru sumbat semalam... meehoon tu, alahai..dah dlm list dah but x termasak lagi
ReplyDeleteSuka makan terung......tak pernah lagi buat cencaru sumbat ni....
ReplyDeleteSedap semuanya, lama tak makan sardin roll.
ReplyDeleteMenjadi betul mee hoon Singapore tu. Dlm gambar pun bleh nampak sedap.
ReplyDeletesedapnya ketammmm...favourite CUya ni.. walaupun alergik.. hehehe
ReplyDeletelama tk mkn bihun spore..sedap tu terung berlado
ReplyDeletemakan la Bong sementara ada selera ni,minta je nak makan apa dengan kakak sementara kakak belum jadi milik orang nanti kan...hehehe
ReplyDeletepucuk manis tu arwah mama dulu suka letak dalam kari dhal. rindunya nak makan kari dhall mama dengan nasi pastu lawan pulak dengan sambal tauhu potong kecik2
ReplyDeletenak cari juga laa hari ni
ReplyDeletebihun singapore..
kalau ada kicap pedas lagi syok
hahaha
sayur lemak pucuk paku tu sedap.. mkn dengan ikan goreng dan belacan.. yumm yumm yumm.. nikmat.. kenyang pun xtersedar..
ReplyDeleteBihun goreng Singapore tu kita suka sangat!
ReplyDeleteAda ikan cencaru sumbat lagi... Bismillah!
Kak SA terpikat kat cencaru bakar sumbat sambal tu la..sedapnyaaaa
ReplyDelete