Feveretable : air masak

1:02 AM 18 Comments A+ a-

hai engkorang. woahh semenjak dua tiga menjak ni cuaca panas gila. tu baru panas dunia. bila musim panas ni konfemla tekak asyik dahaga je. aku dulu memang jenis susah nak minum air masak. aku jenis yang minum air masak tapi kena yang sejuk baru kuar peti ais punya.. kalo yang tak sejuk memang aku tak pandang. huhhh dasar memilih engko ni ana =P 

tapi--

itu dulu. kini tidak lagi.. macam iklan jual produk pulak. ehh nak cakap pasal minum air masak tadi sebenarnye. sekarang ni, minum air masak dah jadi habit aku. manusia boleh berubah kata orang.. aku sendiri pon tak pasti entah sejak bila dan bagaimanakah aku mampu menjadikan aktiviti minum air masak ni satu habit. kalo sebelum ni kemain la susahnya tekak ni nak telan air masak yang tak sejuk tu. memilih.. 



sebenarnye memang kita kena minum air masak sekurang²nya 2 liter atau bersamaan dengan 8 gelas sehari. haaaa 2 liter engko ! lalu ke ? aku sekarang train diri aku untuk wajib habeskan 1 liter air masak untuk sesi masuk kerja pagi (dari kul 9 sampai kul 1 tengah hari) pastu untuk sesi petang pulak (2.00-6.00) kena habeskan lagi 1 liter.untuk satu bulan dalam Januari aritu agak positif sebab aku berjaya jugak habeskan setiap sesi pagi tu 1 liter.. sesi petang je kadang tak habes. sebab banyak sangat aktiviti yang kena hadap pastu sampai  tak sempat nak minum =.='

dan baru² ni pihak SKMM ada datang bawak goodies yang ada logo skmm untuk diberikan sebagai free gift pada peserta yang join program yang bakal dianjurkan oleh aku dengan partner aku Ida.. antara goodies tu ada jugak botol air 1 liter... kaler pink lagi tau ! ohsem sangat untuk gegerl macam aku kan ? hahaha 


18 Lovenote(S)

Write Lovenote(S)
Syazana Zainn
AUTHOR
February 10, 2014 delete

betul tu skrg panas la pula
haritu sejuk tergedik2 -__-

p/s: musim panas ni mmg kena minum air masak banyak, kalo tak nnt sakit tekak uhuuu

Reply
avatar
AtieAbid
AUTHOR
February 10, 2014 delete

kakak! nak goodies 1 boleh..hehehe

Reply
avatar
QasehnyaRania
AUTHOR
February 10, 2014 delete

teruskan minum
dh dpt botol comey pulakkan. harap harap lg bersemangat

Reply
avatar
Nora Karim
AUTHOR
February 11, 2014 delete

bagus.. bagus... mogajadi habit... mula2 mmg susah.. nanti lama2 kita akan biasa... :D

Reply
avatar
plain83
AUTHOR
February 11, 2014 delete

ya, jadikan habit setiap kali bangun pagi, terus teguk air masak dulu segelas... lepas tu baru berus gigi, petua ni baguih untuk kesihatan secara umum, amalkan la hari2 ^^

Reply
avatar
mariana musa
AUTHOR
February 11, 2014 delete

tabiat yang bagus untuk kesihatan

Reply
avatar
jamian sarif
AUTHOR
February 11, 2014 delete

dah buat tapi kadang2 memang fail tak boleh nak follow sangat ..haha

Reply
avatar
February 11, 2014 delete

dulu sy mmg mls nk minum air kosong ni tp skrg terpaksa.. ;-)

Reply
avatar
paish
AUTHOR
February 11, 2014 delete

bagus3..moga berterusan :)

Reply
avatar
Azlan Strider
AUTHOR
February 11, 2014 delete

betul tu...dalam cuaca kering macam nie kita kena banyak minum air masak bagi mengelakkan badan daripada dehydrate..hehe

Regards,
-Strider-

Reply
avatar
ikhwan yusuff
AUTHOR
February 11, 2014 delete

air masak bagus untuk kesihatan...like its..:D

Reply
avatar
wantie
AUTHOR
February 11, 2014 delete

ya air masak sangat sangat penting sekarang ni. memang sangat sangat panas. Tapi akak suka air suam. rasa dahaga tu lambat sket.ngeee


Reply
avatar
Denaa Kiddo
AUTHOR
February 11, 2014 delete

8 gelas = 2 liter ke? hihi.. ingatkan 4 liter

Reply
avatar
February 12, 2014 delete

skang mmg banyak minum air masak je sbb cuaca pun panas skang kan..air masak memang terbaik :)

Reply
avatar
Razi ten
AUTHOR
February 14, 2014 delete

I bring water bottles as well, but somehow I didn't feel really good using it, maybe it's too small that I always drink a lot, I have to keep asking my cafeteria to refill it with air suam, and they always refill it with air PANAS -.-" Nak bawak air botol besar like how chinese used to bring it, segan pula

Reply
avatar
ct kektus
AUTHOR
February 15, 2014 delete

minum air masak byk2 memang bagus. tapi kadang yg tak larat asyik p toilet. tapi sebab nak dapat badan yg sihat apedehal sgt kn setakat buang air kecik tuu. hihiii

Reply
avatar
ros_reeza
AUTHOR
February 16, 2014 delete

memang kena banyakkan minum air masak.. kalau boleh kurangkan minuman berais, dalam keadaan cuaca macam ni.. Ros ni pun baru je sembuh demam/selsema..

Reply
avatar
Puan Kutu
AUTHOR
February 19, 2014 delete

musim panas skang ni.2liter air masak apa ada hal nak habiskan..sy ni kita tegar la minum air masak..mmg jarang minum air manis..sesekali bila teringin je..aiman pun di train minum air msk.beli air manis seminggu sekali je ye kt kantin sekolah.hehe

Reply
avatar