Feveretable : Pusat Internet 1 Malaysia

11:35 PM 6 Comments A+ a-

salam jumaat engkorang. semoga Jumaat engkorang semua indah-indah belaka.. aku macam biasa harini masih on duty sorang-sorang sebab Ida my partner officially berehat sampai this sunday dan tempat kerja aku ni pulak memang open seven days a week, from 9 am to 6 pm daily. phewww bapak letih =.='

tujuh hari seminggu. non stop. nak cuti pun kena bergilir-gilir je lah. sebab kamiorang memang takleh cuti bersama-sama unless memang public holiday contohnya hari-hari cuti perayaan SAHAJA atau pun public macam befday agong ke. befday sultan perak ke. selain daripada tu memang kena on duty.. wuhuuu ~

*ini masa training class. nampak heppy je semua*
*kalau masa handle kaunter, phewwwww penat baq hang ! *

dan job scope kamiorang pulak basically handle basic IT training untuk warga Felda dalam sini.. tak kiralah dari sekecil budak sampailah yang sebesar bapak budak dan jugak atok nenek budak..yuran yang dikenakan adalah RM10.00 sahaja dan ada dua pakej :
  • satu -- pakej keluarga (mak atau ayah daftarkan anak beranak plus cucu atau cicit sekali as long as stay with them dengan hanya bayar seploh hengget untuk seumur hidop) atau 
  • pakej individu (seploh hengget jugak bayarannya tapi hanya menggunakan nama sendiri sahaja)
so itulah kami. aku with my partner Ida. kamiorang berdualah kakak cantikkk yang selalu bagi training free pada semua orang yang sudi nak datang belajar guna komputer.. meh la datang tempat kamiorang weeeeee

6 Lovenote(S)

Write Lovenote(S)
February 08, 2014 delete

menarik jugak program ni dapat mengajar warga felda lebih expose kepada penggunaan internet yang semakin meluas..at least dorang tahu kan :)

Reply
avatar
jamian sarif
AUTHOR
February 08, 2014 delete

kejap semua warga felda duduk rumah layan internet jer..haha

Reply
avatar
AtieAbid
AUTHOR
February 08, 2014 delete

Assalamualaikum.

CIk ana, same goes here... xbleh amik cuti sama2. kena bukak 7 hari seminggu.
jaga kaunter lagi penat ngan peel customer kan.

kadang2 kan, semangat keja sya pandai hilang tau..nak2 kalo sambutan dari komuniti x memberangsangkan. dah plan baik punya, ingat gempak.sekali yg mai alahai..rasa nak nangis, nak tutup pi1m dan terus pulang je.. sob sob..

Reply
avatar
ayut
AUTHOR
February 08, 2014 delete

Ooo..ajar komputer utk org felda ea....hebatla lpas ni orang felda...

Reply
avatar
ros_reeza
AUTHOR
February 09, 2014 delete

salam perkenalan dari ros :) Singgah sini dan follow :)

Reply
avatar
Puan Kutu
AUTHOR
February 19, 2014 delete

bagus program cmni utk mendidik warga felda celik it...satu famili bley join..yuran pun murah

Reply
avatar