Feveretable : Whoopie Pie

9:50 AM 20 Comments A+ a-

salam. setakat ni ada tiga benda yang selalu buat aku cair :

1.makanan
2.kasut
3.budak kecil comel

tiga yang utama ni lah selalu aku tak mampu elak.. contoh : sebelum ni aku ada beli rainbow cookies kan ? itu kes cair la tu. 

kes tergoda punya pasal.kes curiosity.

tengok je kawan sibuk upload sana sini, mana boleh tahan. kepala hotak ni mula la ligat fikir cemane la rasa dia. sedap ke. best ke. apa orang putih cakap tu ? curiosity killed the cat ? ada kena mengena tak? ahakkkss

pastu semalam (ahad) pulak masa scroll down instagram(ig) aku terpandangla satu benda ni-- whoopie pie nama dia. belek punya belek, aku pon sampai kat satu ig tu.. discuss punya discuss, aku pon decide terus order. TERgoda dan curiosity punya pasal. haaaa gittew

tengah hari tadi masa nak balik lunch break, abang posmen pon stop depan ofis aku and bagi 1 parcel yang berkotak agak besar. aku tak bajet pulak si whoopie ni yang sampai. aku dok tertanya² jugak barang apa pulak yang sampai kali ni tapi lepas sign tu aku pon terus la bawak balik rumah.. dah sampai kat rumah baru la aku bukak and tadaaaaaaaaa si whoopie pie ni rupanya !
aku beli flavor red velvet dan jugak chocolate mint. bila dah makan tu, dia punya rasa ada sikit² macam cocopie. tahu tak cocopie ? dia macam ala² sandwich kecil yang diapit marshmallow di tengahnya.. haaaa gittew ~
disebabkan flavor dia coklat, so memang aku bedal terus tanpa tunggu adik aku si aiman balik dari sekolah.. nasib baik mak aku hold and remind pasal si aiman. kalo tidak, melepas la aiman nak merasa whoopie pie nih. kehkehkeh


Pai Whoopie adalah sejenis pencuci mulut yang terdiri dari dua keping biskut yang seakan-akan kek yang dilapis 2 seperti sandwich. Intinya berkrim, seperti frosting.Versi yang lebih mudah alih berbanding cupcake adalah Pai Whoopie. - See more at: http://www.allykek.com/apakah-pai-whoopie-dan-cara-membuatnya.html#sthash.M59n4lfN.dpuf
Pai Whoopie adalah sejenis pencuci mulut yang terdiri dari dua keping biskut yang seakan-akan kek yang dilapis 2 seperti sandwich. Intinya berkrim, seperti frosting.Versi yang lebih mudah alih berbanding cupcake adalah Pai Whoopie. - See more at: http://www.allykek.com/apakah-pai-whoopie-dan-cara-membuatnya.html#sthash.M59n4lfN.dpuf

20 Lovenote(S)

Write Lovenote(S)
Zamani Abe
AUTHOR
February 18, 2014 delete

kalau zam, suka yg hero tu.. mcm cocopie ni gak, tp takde krim kat tgh

Reply
avatar
February 18, 2014 delete

arrghhhh sedap nyerrrrrr

Reply
avatar
Sheila Salim
AUTHOR
February 18, 2014 delete

Assalamualaikum awak. huwaaa makruh sheila tengok gambar makanan sodap ni. hiewhiew. mak puasa harini. heheee. murah tak awak beli? macam nak try order lah ~~~

Reply
avatar
Puan Awin
AUTHOR
February 18, 2014 delete

salam kenal dik....

tq ye doakan akak....

Reply
avatar
February 18, 2014 delete

lama tak mkn ni..nyum2..

Reply
avatar
paish
AUTHOR
February 18, 2014 delete

yg ade coklat2 ni mmg leleh airliur selalu :p

Reply
avatar
ros_reeza
AUTHOR
February 18, 2014 delete

sedapnya nampak...

Reply
avatar
plain83
AUTHOR
February 18, 2014 delete

oh, mesti sedap lg lemak berkrim... ;p

Reply
avatar
Aku Penghibur
AUTHOR
February 18, 2014 delete

memang sedap semua ^_^ tapi jangan lupa seimbangkan permakanan

Reply
avatar
jamian sarif
AUTHOR
February 18, 2014 delete

lemak berkrim disukai ramai...haha

Reply
avatar
Puan Kutu
AUTHOR
February 19, 2014 delete

whoopie pie ni sedaplg kot..yg cocopie tu pernah makan tak sdap sgt pun.klu ikut citarasa sy la..

Reply
avatar
Nurulee
AUTHOR
February 19, 2014 delete

same goes to me. 3 mende tu mmg mencairkan daku. hahaha. and tht whoopie pie was super awesome. i mean i really love it. maigadd. lama dah tak makan T____T

Reply
avatar
Niesa
AUTHOR
February 19, 2014 delete

coklat gila x sedap..haha..niesa kdg2 je suka mkn whoopie pie ni..terliur jugak laaa...

Reply
avatar
wan niahix
AUTHOR
February 19, 2014 delete

Macam sedap je... macam sedap je... hehehe... ha kak ana, nak tanye ni.. tmpt post komen kak ana tu yg google plus punye kan?
masih ragu2 je ni... ingat nak pakai komen google tu... ^_^

"Keep smiling"
^_^

Reply
avatar
Lea IsNawi
AUTHOR
February 20, 2014 delete

tahan nafsu. tahan nafsu

Reply
avatar
ayut
AUTHOR
February 20, 2014 delete

Klu rasa mcm cocopie sdap tu....ayut sukeee...skrg ni bab melting tak tahu tgk ap...hahahaha.pizza kot...

Reply
avatar
ct kektus
AUTHOR
February 20, 2014 delete

sekali tengok rupa macam cream puff cuma warna coklat. tapi rasa tak pernah lagi. kalau dah sis kata sedap, memag sedaplah tu kan. :D

Reply
avatar
Gee Lion
AUTHOR
February 20, 2014 delete

1.makanan
2.kasut
3.budak kecil come

tambah lagi satu, ais krim.. =)

Reply
avatar