Fikirlah Dulu Sebelum Tulis

kat fesbuk memang macam-macam ragam status kita boleh tengok. dari cara penulisan status kat fesbuk pun orang boleh menilai diri kita kan ? sebab tu apa jugak yang aku nak tulis atau share kat status fesbuk, aku akan amek masa fikir dulu. sebab apa yang kita tulis--- orang yang membaca tak semestinya fikir macam apa yang kita fikir.
macam gambar ni--aku pinjam member aku share kat ig dia. betoi kawan dia kata-- NAFSU bukan kita buleh agak sampai tahap apa. kan?

13 Lovenote(S):

  1. ada masa wan pun terjebak dengan benda-benda post sesuka hati ni... hehehe... maafkan ambe...

    "Keep Smiling"
    ^_^

    ReplyDelete
  2. nadya mmg suka post random things. tula, kengkadang kita niat nak share, tp silap sbb kena fikir jugak bukan semua benda boleh share.

    ReplyDelete
  3. sama la..bila nak post sesuatu mesti pikir dulu.. lagi2 kat facebook ni..ehmm.. selalunya post benda2 yang biasa je..

    ReplyDelete
  4. betul tu.. seharusnya tapis terlebih dahulu kata-kata sebelum post tu.. terlajak kata buruk padahnya.. terima kasih kerana mengingatkan..

    ReplyDelete
  5. me got no fb... kekeke ;3

    ReplyDelete
  6. betul. orang fikir tak sama macam kite fikir.
    kalau dah sesetengah orang tu fikir guna nafsu, aihhh. parah-parah.

    ReplyDelete
  7. macam2 status kat fb..kalo tegur mesti diorang cakap, tu fb diorang..suka hati la nak tulis apa..huhu

    ReplyDelete
  8. Aku selalu nampak benda2 ni, terbaru yg perah susu tu...
    Dude...
    Perah susu pun nak update fb ke??
    Nak org tolong perahkan ke hape???

    ReplyDelete
  9. erk perlu ke nak tulis perah susu tu? haha

    ReplyDelete
  10. Assalamualaikum awak. sheila pun ada terbaca. terus padam status2 yang mungkin boleh buat orang fikir negatif. risau jadinya. sekarang dah tak update status kat fb... kat blog pun cerita kita tapis2 ~~~

    ReplyDelete
  11. susah juga ye sbb kita tak boleh agakpemikiran n nafsu org boleh jadi lain macam.pada sy takde mende sgt pun apa yg dipost walaupun trlalu peribadi..

    take note:fikir dulu sebelum tulis..:)

    ReplyDelete
  12. terima kasih untuk peringatan ini :)

    ReplyDelete
  13. Jangan terlampau open sangat tulis status dekat media sosial ni. kalau boleh biar ada ruang tertutup sikit.

    ReplyDelete

 
© Copyright | All Right Reserved by Anamizu