Fikirlah Dulu Sebelum Tulis

11:30 PM 13 Comments A+ a-

kat fesbuk memang macam-macam ragam status kita boleh tengok. dari cara penulisan status kat fesbuk pun orang boleh menilai diri kita kan ? sebab tu apa jugak yang aku nak tulis atau share kat status fesbuk, aku akan amek masa fikir dulu. sebab apa yang kita tulis--- orang yang membaca tak semestinya fikir macam apa yang kita fikir.
macam gambar ni--aku pinjam member aku share kat ig dia. betoi kawan dia kata-- NAFSU bukan kita buleh agak sampai tahap apa. kan?

13 Lovenote(S)

Write Lovenote(S)
wan niahix
AUTHOR
February 27, 2014 delete

ada masa wan pun terjebak dengan benda-benda post sesuka hati ni... hehehe... maafkan ambe...

"Keep Smiling"
^_^

Reply
avatar
nadya nordin
AUTHOR
February 28, 2014 delete

nadya mmg suka post random things. tula, kengkadang kita niat nak share, tp silap sbb kena fikir jugak bukan semua benda boleh share.

Reply
avatar
AtieAbid
AUTHOR
February 28, 2014 delete

sama la..bila nak post sesuatu mesti pikir dulu.. lagi2 kat facebook ni..ehmm.. selalunya post benda2 yang biasa je..

Reply
avatar
February 28, 2014 delete

betul tu.. seharusnya tapis terlebih dahulu kata-kata sebelum post tu.. terlajak kata buruk padahnya.. terima kasih kerana mengingatkan..

Reply
avatar
plain83
AUTHOR
February 28, 2014 delete

me got no fb... kekeke ;3

Reply
avatar
ct kektus
AUTHOR
February 28, 2014 delete

betul. orang fikir tak sama macam kite fikir.
kalau dah sesetengah orang tu fikir guna nafsu, aihhh. parah-parah.

Reply
avatar
Nick Nashram
AUTHOR
February 28, 2014 delete

macam2 status kat fb..kalo tegur mesti diorang cakap, tu fb diorang..suka hati la nak tulis apa..huhu

Reply
avatar
cEro
AUTHOR
March 01, 2014 delete

Aku selalu nampak benda2 ni, terbaru yg perah susu tu...
Dude...
Perah susu pun nak update fb ke??
Nak org tolong perahkan ke hape???

Reply
avatar
QZ92
AUTHOR
March 01, 2014 delete

erk perlu ke nak tulis perah susu tu? haha

Reply
avatar
Sheila Salim
AUTHOR
March 01, 2014 delete

Assalamualaikum awak. sheila pun ada terbaca. terus padam status2 yang mungkin boleh buat orang fikir negatif. risau jadinya. sekarang dah tak update status kat fb... kat blog pun cerita kita tapis2 ~~~

Reply
avatar
Puan Kutu
AUTHOR
March 01, 2014 delete

susah juga ye sbb kita tak boleh agakpemikiran n nafsu org boleh jadi lain macam.pada sy takde mende sgt pun apa yg dipost walaupun trlalu peribadi..

take note:fikir dulu sebelum tulis..:)

Reply
avatar
ros_reeza
AUTHOR
March 02, 2014 delete

terima kasih untuk peringatan ini :)

Reply
avatar
March 03, 2014 delete

Jangan terlampau open sangat tulis status dekat media sosial ni. kalau boleh biar ada ruang tertutup sikit.

Reply
avatar