Feveretable : Char Kueh Teow

7:30 AM 8 Comments A+ a-

salam engkorang. errr ampun sekali lagi. kali ni pon entry aku pasal makanan.. aku pon kurang pastilah kenape bulan ni banyak pulak entry pasal makanan.. dah macam jalan-jalan cari makan pulak dah aku rase ngeee ampun :') 
kali ni pasal char kueh teow plak.. aku ni selain  hantu chocolate, haaa ni benda ni lagi satu yang aku takleh tolak --- kuehteow. asalkan base ingredient dia ada kuehteow je memang aku tak tolak. bagi la ape saje : kuehteow goreng ke, kuehteow sup ke, kuehteow tomyam ke memang aku bedal..apetah lagi kalau charkuehteow memang konfemla aku tak tolak hehehe
aku ni kan bekerja dalam felda aku ni je.. sebelum ni (sebelum berakhirnya tahun 2013) memang ada sorang brader ni dengan wife die jual charkuehteow kat tapak pasar tani kat felda aku ni.. boleh kata tiap kali pasar isnin aku lah pembeli setia charkuehteow dia.. tapi masuk je duaribuempatbelas ritu dah tak nampak dah dia meniaga kat situ.. tak tahulah kemana dia bawak diri.. pastu nasib baik lah start januari aritu ada pakcik ni meniaga charkuehteow kat depan rumah dia.. sebelum ni wife dia memang dah lama meniaga goreng pisang dengan ABC kat depan umah tu.. tiap kali lalu lalang nak p kerja atau balik kerja memang aku singgah beli.. sekalinya bila dapat tau sekarang dia dah upgred bisnes goreng pisang dia jadi charkuehteow memang aku tak lepas peluang la ! pucuk dicita ulam mendatang la katakan kehkehkeh


8 Lovenote(S)

Write Lovenote(S)
BungaTulip
AUTHOR
February 26, 2014 delete

suka char kuew teow yang lebih kuah. kadang bila beli lambat nak makan dah kembang. char kueh teow kerang satuu...

Reply
avatar
February 26, 2014 delete

tu ckt pakcik tu ke..melimpah pinggan :D

Reply
avatar
AtieAbid
AUTHOR
February 26, 2014 delete

waaaa..tiba2 jadi rindu kat char kueh teow kerang yang selalu makan kat KL dulu..kat situ la saya belajar makan kueh teow.. skng ni pun memang sudah jadi hantu kueh teow goreng..nak2 kueh teow goreng kerang..

alamak..teringin la pulak...

Reply
avatar
ct kektus
AUTHOR
February 26, 2014 delete

hahaa. bulan ni bulan makanan kot. :)

Reply
avatar
plain83
AUTHOR
February 26, 2014 delete

wah, lama dah tak pekena charkuetiow... sluuurp ;p

Reply
avatar
wan niahix
AUTHOR
February 27, 2014 delete

Wan kurang sikit kalau bab char kueh teow ni... hehehe... tak minat sangat... but, tetap nampak menyelerakan je char kueh teow tu... hehehe... nyam... nyam... sedap~~

"Keep Smiling"
^^,

Reply
avatar
Sheila Salim
AUTHOR
March 01, 2014 delete

Assalamualaikum awak. samalah dengan sheila. memang suka sangat char kueh teow ni ~~~

Reply
avatar
Puan Kutu
AUTHOR
March 01, 2014 delete

peberet gak ni..dah jadi benda wajib makan klu balik png...uwaa lamanya tak balik kmpg..:)

Reply
avatar