Fareeda Punya Tudung

12:30 PM 11 Comments A+ a-

isnin 3 februari. untungla sapa keja kat keyell. boleh cuti lagi harini.. aku keja kat Perak je. so dah kena masuk keja.. huwawawa. sipbaik la dapat gak offday CNY aritu.. kalo tak dapat cuti masa raya cina, konfem aku ngamuk kehkehkeh

eh jap.. memandangkan harini agak tak bizi, so aku pon jalan cuci mata nengok² kat fesbuk hape yang ade.. aku konfem majoriti perempuan / wanita memang akan tertarik bila tengok tudung Fareeda. tak kira la berapa layer.. dua ke tiga ke.. ada ring ke takde ring ke.. entah berapa macam fesyen yang lain yang aku tak tau lagi.. tapi tak semua wanita la yang tertarik atau minat kat tudung fareeda nih.. dia bukanlah tak minat sebenarnye... minat tu ada kot cuma salah satu sebabnya--mahai... itu yang menjadi batu penghalang dari wanita untuk memilikinyewww barangkali ahaksss ye lah customade kan. memang adatla mahai. pulak tu jenis material kain pon mestila dari yang jenis terbaek. konfemla harga kena mahai baq hang.
aku ni nak kata bekenan untuk beli, mungkin tak kot. aku repeat. MUNGKIN tak. buat masa ni memang tak mungkin la untuk aku beli memandangkan harga dia pun agak perrhhhh di luar kemampuan daku rakyat marhein ini huwuwuwuwu T___T sehelai tudung dia boleh buat makan 3-4 hari aku weyhh.. sebab tu buat masa ni aku mungkin takkan beli lah.. 

tapi 

err tapi..

bila selalu sangat dok TERtengok model dia pakai cantik--terletak je, pastu pulak kat  fesbuk plak skang ni bila friend kita 'like' je apa-apa mesti akan kuar kat newsfeed.. waduhh waduhh itu bisa menggoncang keimanan guwe nih !

sikit sebanyak mula lah ada rasa goyah dalam diri ini untuk membeli.. haishhhh  =.='  err tapi kalo aku beli pun mungkin aku tak pakai lah. aku planning untuk beli 2-3 helai pastu nak bagi mak aku pakai.. sebabnya aku rasa bila aku pakai tudung jenis sarung gitu, otomatik muka aku macam tahap makcik-makcik.. so better aku tak pakai.. baik aku beli je tudung bawal brand kangaroo-- selai baru dalam enam tujuh hengget je.. hoyeahhh ! hidup tudung bawal kangaroo ! hahaha



11 Lovenote(S)

Write Lovenote(S)
February 03, 2014 delete

huhu.. sama laa ngna zara kat sabah ni.. da start keja ari ni.. huhukss.. fareeda ?? jan laa.. kalo tudung kangaroo tu zara sokong u bli ! hahakss.. kena ekonomik skang ni.. hihihi. zara pon bli bawal kangaroo tu.. hoho

Reply
avatar
February 03, 2014 delete

Diakui tudung ni cantik tp mgkn x pakai sbb tudung bawal ttp jd pilihan...

P/s cantik la blog...buat srndiri ke?

Reply
avatar
February 03, 2014 delete

I dont wear tudung tapi tau gak pasal tudung Fareeda ni. Byk org ckp mahal. Kalau boleh buat makan 2 3 hari tu memang mahal lahh.. Hahaha. Sometimes benda yang murah2 ni kan, lebih elok dari yg mahal kenn.. Lebih tahan lama dan lebih selesa dipakai..

Reply
avatar
ct kektus
AUTHOR
February 03, 2014 delete

hidup tudung bawal kanggaro !!! hehee
kalau beli banyak dapatlah sehelai rm5. macam2 kaler ada kan. :D

Reply
avatar
Gieyana
AUTHOR
February 03, 2014 delete

Cantik la template uols..oh sm ar..tgk org pkai tudung paridah ni cntik..tp x suka pkai psl nmpk mcm makcik2..:)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
February 03, 2014 delete

jijah pula sesuai pakai tudung macam fareeda ni.. tapi nak beli jenama ni mmg tk lah.. biara beli yg 3 rm100 tu..hehe
kalau tudung bawal malas nk iron n lipat2.. kalau shawl lagi la xreti..hee

Reply
avatar
cik bulan
AUTHOR
February 04, 2014 delete

haha tula. nk membeli idok mampu. tapi kadang tgk model je pakai cantik . sndiri pakai. mcm hampeh *nangis*

Reply
avatar
Niesa
AUTHOR
February 04, 2014 delete

suka tgk je..nk beli pn kena fikir 3,4,5 kali..hehe..hidup bawal kangaroo!!

Reply
avatar
Sheila Salim
AUTHOR
February 05, 2014 delete

Assalamualaikum sheila pakai tudung sarung warna hitam khas untuk pergi kerja je, sebab senang nak amik air sembahyang. hehe biasanya pakai shawl atau bawal je. kita tak minat tudung sarung ni pasalnya macam rupa mak-mak sangat. kan? hehehe

Reply
avatar
AtieAbid
AUTHOR
February 07, 2014 delete

x pandai sungguh sya pakai tudung fareeda ni..rasa cam datin2 je..haha

Reply
avatar
QasehnyaRania
AUTHOR
February 11, 2014 delete

tak juga koleksi fareeda ni.
tak sesuai dgn muka.
sokong bawal juga. hihi

Reply
avatar