Sekodeng Part 2 : Kereta

by - 5:00 PM


Baru tawu pasal ni. Memang selama ni kalo masuk bodyshop atau mana² kedai jual perfume, dia akan bagi kita hidu serbuk kopi untuk potong bau² perfume yang kita syok dok hiduuuuuu tu. Yelah kan dah hidu sana sini macam² jenis bau, bila dah hidu bau kopi tu terus hilang bau² perfume yang engkorang dok hidu kemain tadi tu.


Tapi tu la selama ni tak teringat pon nak aplikasikan serbuk kopi ni letak dalam kereta. Dah la jimat, murah dan mudah pulak tu. Kalo satu sachet serbuk kopi / nescafe 3 in 1 tu baru singgit. Beli la 2-3 sachet. Pastu recycle je tupperware taufufa tu. Double triple jimat. 

Bak kata brader ni insyaAllah terhindar dari pemakaian sintetik kimiawi yang merosak peparu hehehe





You May Also Like

18 Lovenote(S)

  1. Header baru comeyyy. Yes. Kopi memang ala2 boleh serap bau gitu. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. mekaseh eizz kikikiki. haah tu la kan kopi mmg boleh serap bau. lagi satu arang pun sama hehehe

      Delete
  2. wow..just woww...x pernah pulak aku terpikir benda camni. bagus tips ni....jimat banyak tuhh x payah nak beli perfume kete lagi. thanks share.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la pasalnye. aku pon tak pernah terfikir pasal ni. memang betul jimat gak la. aku nak try boh dalam keta nti.

      Delete
  3. wahhhh, nice tips. dah la murah pastu takda kimia lak. :D

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. zaman skrg ni apa saja yg boleh jimat mmg rasa bagus je hehe

      Delete
  5. Rasanya yg sachet 3-in-1 tak berkesan sangat sbb dia bukan kopi lagi sbb dah campur macam2...
    Lagi berkesan kalau pakai nescafe atau kopi aik cheong atau kopi coffee mix yg hitam tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah ye cEro yg tu dah campur macam2 la pulak. ehhh kopi aik cheong tu feveret mak aku tu hehehe

      Delete
  6. Oh ya ke? Tapi, kenapa bila saya pergi Body Shop, diaorang tak buat macam tu pun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Farah pegi bodyshop mana tu ye? hehehe

      Delete
    2. Kadang2 kita kena minta, Farah. Baru diorang keluarkan serbuk kopi tu :)

      Delete
  7. Menarik cara ni. Jimat pun jimat :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak jimat.... Kena beli serbuk kopi tu... ha ha ha...

      Delete
  8. Lor... Bau serbuk kopi laa nanti..

    ReplyDelete