Sepuluh Hari Cabaran | Day #8

Untuk cabaran #8 kalini aku kena listkan "Three Best Things Happen In This Year". Nasib baik kena listkan Best Things, kalo kena listkan Worst Things macam teruk pulak nak fikir hehehe.

Day #8 : Three Best Things Happen In This Year.

1.Office Fully Renovate

Perkara paling buat aku happy untuk permulaan tahun 2015 adalah ofis tempat aku bekerja siap renovate masa awal Januari haritu. Minggu kedua Januari dah siap dan boleh kembali beroperasi sepenuhnya setelah aku dan partner kerja aku terpaksa jadi mandor yang tak berapa mandor sangat selama 2 bulan. Kembali bertugas sepenuhnya dengan keadaan dan perabot serba baru berserta semangat jugak baru. Tu yang bersemangat lain macam sikit kikiki

2.Eagle Ranch Resort


Dapat peluang berkampung kat Kampung Cowboy di Eagle Ranch Resort, Nismilan. Ekceli kamiorang berkursus kat sana. Tema masa tu dah dipilih masa voting session. Pastu tema 'cowboy' menjuarai carta so berkoboilah kami sepanjang kat sana. Koboi atas darat dan jugak koboi dalam air hahaha

3.Abang Bomba Da Bomb!


Tajuk propa sangat kan? hahaha. Ekceli ni masa April haritu. Aku dapat surat jemputan dari pihak tadika yang selalu datang bawak student diorang belajar komputer kat ofis aku, untuk join program Lawatan Balai Bomba Slim River. Sepanjang aku jadi budak tadika dulu (aku tadika 2 tahun. 5 & 6 tahun) tak pernah pon kami dapat peluang pergi melawat ke balai bomba pastu siap dapat pakai uniform bomba kecik cenggitu. Jeles aku nengok bebudak tu dapat pakai uniform comel cenggitu. Kalo lah aku dulu dapat merasa pakai gitu, mesti double triple comel aku kahkahkah!


Ada lagi 2-3 perkara yang berlaku tahun ni yang aku kategorikan 'Best Things' tapi sebab kena listdown TIGA ajer, cukupla tu. Nanti-nanti kalo ada lagi next cabaran, aku listkan lagi yang lain pulak kehkeheh




22 Lovenote(S):

  1. huwaaaa bestnya... tak aci.. tak aci..

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti kita best sesama nak dak amir? hehehe

      Delete
  2. Yang Eagle Ranch Resort tu nampak menarik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah yg tu memang best tempat tu Farah hehe

      Delete
  3. Tiga2 best. Tapi office berwajah baru paling best! Barulah semangat nak buat keroje :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. jyeahhhh~ ofis berwajah baru mmg memberi semangat baru juga kak Farah hehe

      Delete
  4. Replies
    1. sebab cabarannye mintak list yg Best aje hehe

      Delete
  5. untungla ofis serba baru.. hihik..

    ezy plak benda plng best skrg, kuarters tgh renovate baru.. tp x 100% renovate pon.. boleh la.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah untung gak la ofis baru hehe. wahhh kuarters renovate dah ea? xpela kalo 100% pon at least ada gak renovate nye tu hehe

      Delete
  6. wah...memang best! opis berwajah baru mesti lagi semangat nak kerja!

    ReplyDelete
    Replies
    1. opis berwajah baru membawa bersama semangat baru. tu yg bersemangat lain macam sket tu hehe

      Delete
  7. hahaha comel sngt ni yang budak2 tecik tu semua =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la psl depa cecomel pakai uniform bomba kecik tu semua =D

      Delete
  8. Lawanya office tu.
    Macam best je kerja kat tempat lawa camtu kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah best jugak kerja kat tempat aku ni hehe

      Delete
  9. Apsal sempoi gila office kau. Dengan pc2 di atas meja makan. Gila style... Ala2 office google pun ada.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu bukan meja makanla Bro Ley. Memang meja tu untuk taruk pc2 gitu. Kat Pantry ofis aku takde meja makan. Tak muat nak taruk meja makan kehkehkeh

      Delete
  10. hahahaha. nak try pakai sekarang pun boleh baju bomba tu. g cari abam bomba yg baik hati :P


    eagle ranch tu pernah baca dulu. hahahahhaah. lawa tempatnya. boleh suggest dekat mmber mrsm.

    ReplyDelete

 
© Copyright | All Right Reserved by Anamizu