Sepuluh Hari Cabaran | Day #9

Cabaran kedua terakhir yakni cabaran #9 nampaknye aku kena listkan DUA feveret eskrem flavor. Wow! Ini aku suka hahaha. Dah la memang hantu eskrem. Pantang tengok peti eskrem mesti aku terjah tak kasi chance hahaha

Day #9 : Two Favourite Ice Cream Flavor

1.Vanilla  Chocolate 



Of kos lah pilihan pertama yang bertakhta di hati aku ini ha chocolate flavour. Mana mampu aku nak tolak tepi kalo dah nampak eskrem berperisa coklat pastu disalut pulak dengan kepingan coklat rangup disertakan pulak dengan taburan bijirin kekacang hazel yang menyempurnakan lagi kerangupan bunyi bila eskrem tu digigit lembut penuh syahdu. Ditambah pulak kalo eskrem tu vanilla coklat pastu boh pulak oreo crunch taburrrr menghiasi seluruh pelosok eskrem vanilla tu tadi. Perhhhh! meleleh ayaq lioq sambil menaip. Adehhhh eskremmmmmmm plisss come to me T___T


2.Chocolate Mint 

Flavor kedua pilihan tekak aku ni ha Chocolate Mint. Kalo yang  vanilla chocolate tu mudah je nak jumpa dalam pelbagai bentuk dan rupa (sama ada dalam bentuk scoop atau pon popsicle) tapi yang chocolate mint ni setakat ni aku jarang jumpa yang versi popsicle. Selalunya mesti kena beli jenis scoop baru ada flavor ni. Pastu tak semua brand pulak tu ada flavor ni. Sambil makan eskrem yang sejuk ditambah pulak flavor mint yang 'berangin' tu perhhhhhhh berdoudle-double sejuknye rawrrr!


DUA ni flavor yang paling aku suka. Flavor lain pon aku tak tolak sebenarnye selagi nama dia eskrem cumanye dua flavor ni yang paling aku naik hantu. Pantang tengok mesti sangkut terus. Jarang sangat aku boleh berlalu tanpa beli barang se-scoop dua hahaha







15 Lovenote(S):

  1. boleh geng yang choc mint tu.. kalo makan mmg ralit.. tau2 dah abes je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeahhh kita geng! sep sikit! hehe

      Delete
  2. Taste sama macam Along saya. Dia obses dengan dua flavours ni. Saya pula dua-dua saya tak suka. hehehehe. Saya cuma suka ice cream vanilla dengan strawberry je. Kalau tak pun, butterscotch dengan praline.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama taste dgn Along Farah ea? boleh la geng dgn dia hehe. ana suka gak cream vanilla dgn strawberry. butterscotch pon dap gak. tapi praline tu blm pnh rasa lagi hehe

      Delete
  3. krng suke choc mint tp boleh la layan sekali sekala..

    ezy suka vanila!

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe ezy layan flavor yang lain hehe

      Delete
  4. Vanilla choc dgn oreo..pehhh..sedapnya..., aku suka gak perisa ni, tapi yg choc mint tu aku x berapa minat. Biasanya g kedai beli perisa lime atau vanilla choc je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. vanilla choc + oreo crunch = heavennya rasa rawrrrr~

      Delete
  5. Saya juga #TeamVanilla.
    Yeeeaaaaahhhhh!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeyy geng lagi kita! yihaaaa hehe

      Delete
  6. sedap juga something yang minty ni. kita suka. hahahaha. tapi kalau coklat ni kita jarang sikit. kalau dark chocolate kita suka. pergh, memang meleleh baca cter kak Ana ni

    ReplyDelete
  7. sapa yg x suka choco flavor tu dia bkn manusia hahaahhaha

    ReplyDelete

 
© Copyright | All Right Reserved by Anamizu