Semangat Merdeka

by - 4:37 PM


Walaupun hari merdeka dah berlalu pada 31 Ogos haritu, tapi semangat merdeka belum pudar lagi. Harini Cikgu Tabika (yang selalu datang bawak anak-anak murid dia belajar komputer kat tempat keje aku ni) , buat satu pertandingan pakaian beragam bertemakan Jalur Gemilang sempena Hari Malaysia (16 September). 

Haaaaa macam-macam fesyen yang mak dan ayah bebudak tadika ni pakaikan untuk anak masing-masing. Comel gila aku tengok adik-adik kecik ni semua. 

Johan pertandingan pakaian beragam ni jatuh kepada adik yang pakai Button Number 6 tu. Nama dia Nur Umairah Syahmina Binti Ibnu AlQashah tapi panggil Kakak je. Mak nye classmate aku dulu-dulu. Sekarang ni mak nye jadi Ustazah sekolah KAFA. Tengok muka anaknye si Kakak ni, tawu dah mak nye mesti jenis lemah lembut orangnye kan? Kakak ni kalo datang belajar komputer memang jenis fokus budaknye. Selagi tak siap, taknak benti die. Ada kawan dia yang jenis duduk 5 minit je pastu dah taknak dah buat. Nak main je lari sana lari sini. Memang si Kakak akan tegur suruh duduk diam jangan bising, orang nak siapkan keje ni katanya.

Aku suka dengan bebudak. Tambah pulak kalo bebudak yang jenis mau dengar kata tapi kalo hadap bebudak tadika datang segerombolan, memang jenuh jugakla. Ramai yang nakal lagi daripada yang mau dengar kata. Rasa nak cubittttt je tapi takdelha aku cubit pon. Nak mampos engko cubit anak orang lain? Mak bapaknye report kang naya je ke dalam perginye 

"Heyyy aku mak die pon tak pernah cubit anak aku tau! " 

Haaaa gitu dibalasnye kang. Nak??? kikiki





You May Also Like

16 Lovenote(S)

  1. Wahhh meriahnyaaa baju dorang :D

    ReplyDelete
  2. Awwww, comelnyalah budak-budak ni. Parents diaorang pun mesti dedicated snagat nak siapkan pakaian tu semua.

    ReplyDelete
    Replies
    1. comel-comel sgt diorang ni Farah. geram rasa nak cubit-cubit pipi eheee. for sure parents diorang mmg dedicated sgt nk siapkan pakaian anak masing2 hehe

      Delete
  3. Comel ni..terlajak lajak comelnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah tu la terlajak comel diorang ni kak PC hehe

      Delete
  4. Seriously cantik gila baju dorang. Idea yang menarik ni pertandingan pakaian. Comel2 pula tu budak2. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kagum ana tengok parents diorang sediakan pakaian cantik2 designnye hehe

      Delete
  5. WOW!saya jatuh cinta dgn adik button no 6.huuhuuhuuhuuh...dr kecil lagi seng nak didik diorg cintakan negara #ProudToBeMalaysian

    ReplyDelete
  6. Pehhh..kreatif yg buat baju tu. Bagus kecik2 lg dah diajar cintakan negara.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah mmg kreatif parents diorang buat baju tu. ohsem je tengok adik-adik tu pakai camtu.

      Delete
  7. Betul comel budak no.6 tu...Hehehe

    ReplyDelete
  8. Geramnya tengok budak2 jalur gemilang nih :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah tu la geram ana tengok diorang ni kak hehe :)

      Delete