Sambutan Hari Keluarga


Masuk 4 bulan terakhir setiap tahun, macam biasalah aku dan jugak team kerja aku akan sibuk dengan aktiviti hari keluarga dan jugak karnival. Selalunya September akan dipenuhi 2 atau 3 event, sama jugak untuk bulan Oktober hingga Disember. Cuma tahun ni mungkin berbeza sikit disebabkan ada 2 orang team kerja aku bakal menamatkan zaman bujang dalam bulan November dan jugak Disember. Jadual program juga berlaku beberapa anjakan paradigma lah nampaknya. Aku je tak tawu lagi bila nak sampai ke garisan penamat zaman bujang =P

19 September baru-baru ni, kamiorang selesai handle program Sambutan Hari Keluarga Maahad Al-Ummah yang diadakan di Chalet Mengkawan di Felda Sg Klah. 

Jangan tanya aku kenapa nama chalet tu 'Mengkawan' sebab aku lupa nak soal jawab owner chalet tu tentang asal usul nama tu. Nanti kalo ada masa free, aku cuba jadi Detektif Conan. Siasat kenapa nama chalet tu cenggitu hehehe



Program ni bermula seawal jam 7.30 pagi sesi pendaftaran dan diteruskan lagi dengan ucapan AJK Tertinggi Maahad Al Ummah tu sendiri. Pastu acara sukaneka pon dimulakan dengan macam-macam aktiviti antaranya Anak Gorilla, Tiga Bata, Straw Kisses, Dam Gergasi, Mummy Wrap, Giant Jengga, Makan Tembikai, Gula-Gula Dalam Tepung, Bowling Kelapa, Gergasi Mengamuk dan jugak Bola Beracun.




Alhamdulillah semua peserta bagi feedback positif pada pihak penganjur (kami orang la tu hehehe). Rasa puas sangat bila dapa feedback positif pastu diorang berharap next year kami dapat organize lagi untuk diorang. Aku suka je buat event cenggini sebab kalo duduk dalam ofis je manjang jadi bosan jugak. Sekali sekala kena jugak buat outdoor aktiviti. Kalo tidak boleh beku kepala otak hoi =P






25 Lovenote(S):

  1. sesekali berkumpul cenggini mmg best....dpt eratkan silaturrahim

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la program gini dptla eratkan silaturrahim hehe

      Delete
  2. feedback tu penting..sebagai motivasi sama ada perlu diperbaiki atau hadiah hasil usaha bersungguh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah betul. feedback penting utk kita improve lagi next time :)

      Delete
  3. Nampak meriah. Baru lah cria hidupp. heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena ceria. barula meriah hehe

      Delete
  4. Replies
    1. memang terasa seronoknye yui :)

      Delete
  5. Meriahnyaaa :) Selamat Hari Raya Aidiladha dari Nani :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat hari raya aldiladha jugak Nani :)

      Delete
  6. bestnya hari keluarga yang ceria!!!
    salam aidil adha!

    ReplyDelete
  7. Nasib baik best, dapat feedback pon best.
    Aku dulu pernah join satu famili day ni (org lain organize) tak best langsung!
    Kelam kabut dan tak ada pengurusan yg jitu (gittew)

    Bravo Ana, bravo! **clap clap**

    ReplyDelete
    Replies
    1. maybe dorang tak cukup kakitangan agaknye kot cEro =P

      Delete
  8. Kau kerja event Management ke?
    Bagus lah ana kau jd organizer yg pandai buat program yg best. Takde la yg join tu bosan. Bila org happy dgn apa yg kita organize pun mesti kita rasa puas kan. Keep It up.

    ReplyDelete
    Replies
    1. lebih kurang cenggitu gak la kerja aku ni Bro Ley. Alhamdulillah lah dorang puas hati :)

      Delete
  9. bestnyaaa, bila penat lelah kita dihargai dan dapat feedback positif mmg rasa bersemangat kan :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup bila dpt feedback positif terasa hilang semua penat hehe

      Delete
  10. Replies
    1. meriah sebab diorang pon supportive ezy hehe

      Delete
  11. meraiah nya! Jeles..opis kitorang dah lama tak buat

    ReplyDelete
    Replies
    1. 'meraih' ke meriah kak sal? hehehe

      Delete
  12. Aktiviti2 sukaneka tu menarik! Mesti happening habis :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. happening habes ditambah pulak diorang pon mmg sporting hehe

      Delete
  13. meriahnya...suka tgk gelagat2 mereka!

    ReplyDelete

 
© Copyright | All Right Reserved by Anamizu