Sambutan Hari Keluarga

3:05 PM 25 Comments A+ a-


Masuk 4 bulan terakhir setiap tahun, macam biasalah aku dan jugak team kerja aku akan sibuk dengan aktiviti hari keluarga dan jugak karnival. Selalunya September akan dipenuhi 2 atau 3 event, sama jugak untuk bulan Oktober hingga Disember. Cuma tahun ni mungkin berbeza sikit disebabkan ada 2 orang team kerja aku bakal menamatkan zaman bujang dalam bulan November dan jugak Disember. Jadual program juga berlaku beberapa anjakan paradigma lah nampaknya. Aku je tak tawu lagi bila nak sampai ke garisan penamat zaman bujang =P

19 September baru-baru ni, kamiorang selesai handle program Sambutan Hari Keluarga Maahad Al-Ummah yang diadakan di Chalet Mengkawan di Felda Sg Klah. 

Jangan tanya aku kenapa nama chalet tu 'Mengkawan' sebab aku lupa nak soal jawab owner chalet tu tentang asal usul nama tu. Nanti kalo ada masa free, aku cuba jadi Detektif Conan. Siasat kenapa nama chalet tu cenggitu hehehe



Program ni bermula seawal jam 7.30 pagi sesi pendaftaran dan diteruskan lagi dengan ucapan AJK Tertinggi Maahad Al Ummah tu sendiri. Pastu acara sukaneka pon dimulakan dengan macam-macam aktiviti antaranya Anak Gorilla, Tiga Bata, Straw Kisses, Dam Gergasi, Mummy Wrap, Giant Jengga, Makan Tembikai, Gula-Gula Dalam Tepung, Bowling Kelapa, Gergasi Mengamuk dan jugak Bola Beracun.




Alhamdulillah semua peserta bagi feedback positif pada pihak penganjur (kami orang la tu hehehe). Rasa puas sangat bila dapa feedback positif pastu diorang berharap next year kami dapat organize lagi untuk diorang. Aku suka je buat event cenggini sebab kalo duduk dalam ofis je manjang jadi bosan jugak. Sekali sekala kena jugak buat outdoor aktiviti. Kalo tidak boleh beku kepala otak hoi =P






25 Lovenote(S)

Write Lovenote(S)
Deanna Morni
AUTHOR
September 22, 2015 delete

sesekali berkumpul cenggini mmg best....dpt eratkan silaturrahim

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
September 22, 2015 delete

feedback tu penting..sebagai motivasi sama ada perlu diperbaiki atau hadiah hasil usaha bersungguh..

Reply
avatar
Scha Nazri
AUTHOR
September 22, 2015 delete

Nampak meriah. Baru lah cria hidupp. heheh

Reply
avatar
September 23, 2015 delete

sronok ada aktiviti cmni..meriah

Reply
avatar
Inani Hazwani
AUTHOR
September 23, 2015 delete

Meriahnyaaa :) Selamat Hari Raya Aidiladha dari Nani :)

Reply
avatar
sofie adie
AUTHOR
September 23, 2015 delete

bestnya hari keluarga yang ceria!!!
salam aidil adha!

Reply
avatar
cEro
AUTHOR
September 23, 2015 delete

Nasib baik best, dapat feedback pon best.
Aku dulu pernah join satu famili day ni (org lain organize) tak best langsung!
Kelam kabut dan tak ada pengurusan yg jitu (gittew)

Bravo Ana, bravo! **clap clap**

Reply
avatar
Bro Ley
AUTHOR
September 25, 2015 delete

Kau kerja event Management ke?
Bagus lah ana kau jd organizer yg pandai buat program yg best. Takde la yg join tu bosan. Bila org happy dgn apa yg kita organize pun mesti kita rasa puas kan. Keep It up.

Reply
avatar
BudakVanilla
AUTHOR
September 25, 2015 delete

bestnyaaa, bila penat lelah kita dihargai dan dapat feedback positif mmg rasa bersemangat kan :D

Reply
avatar
Ezy Loy
AUTHOR
September 26, 2015 delete

bestnye! meriah

Reply
avatar
SalbiahM
AUTHOR
September 27, 2015 delete

meraiah nya! Jeles..opis kitorang dah lama tak buat

Reply
avatar
Farrah MF
AUTHOR
September 27, 2015 delete

Aktiviti2 sukaneka tu menarik! Mesti happening habis :)

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
September 28, 2015 delete

lebih kurang cenggitu gak la kerja aku ni Bro Ley. Alhamdulillah lah dorang puas hati :)

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
September 28, 2015 delete

selamat hari raya aldiladha jugak Nani :)

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
September 28, 2015 delete

salam aidiladha sofie! :)

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
September 28, 2015 delete

tu la program gini dptla eratkan silaturrahim hehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
September 28, 2015 delete

haah betul. feedback penting utk kita improve lagi next time :)

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
September 28, 2015 delete

kena ceria. barula meriah hehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
September 28, 2015 delete

memang terasa seronoknye yui :)

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
September 28, 2015 delete

maybe dorang tak cukup kakitangan agaknye kot cEro =P

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
September 28, 2015 delete

yup bila dpt feedback positif terasa hilang semua penat hehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
September 28, 2015 delete

meriah sebab diorang pon supportive ezy hehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
September 28, 2015 delete

'meraih' ke meriah kak sal? hehehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
September 28, 2015 delete

happening habes ditambah pulak diorang pon mmg sporting hehe

Reply
avatar
October 12, 2015 delete

meriahnya...suka tgk gelagat2 mereka!

Reply
avatar