Dato’ Dr. Haji Mohd Fadzilah Kamsah


Ini  aku pinjam daripada entry Amar. Maklumla haritu Amar ada pergi seminar pekerja cemerlang dan penceramahnya DMFK ni la. Bagus info yang diperolehi daripada pergi seminar camni. Bak kata Amar lah kan -- dah dibayar mahal so memang kena make sure lah isi talk tu kena power dan bagus hehehe. Ini antara isi yang Amar share di blog beliau dan aku mohon untuk aku kongsikan pulak di sini. 

Terutamanya part yang untuk wanita tu :

Jin mudah datang dan masuk ke dalam badan kita, bila kita tersampuk atau KITA MENYERU dia datang. Tanda² kita menyeru JIN bagi orang perempuan ialah  dengan memakai gelang di kaki. so, lepas ni, mana mana kaum perempuan yang pakai gelang dekat kaki tu, tanggalkan lah! Gelang di kaki merupakan pintu masuk utama untuk jin kedalam badan kita.

Antara tips lain dari DMFK dari  seminar tersebut ialah, kalau kita lihat seseorang tu pertama kali dan kita rasa benci, maknanya orang kita benci tersebut menyampaikan aura bencinya juga kepada kita, dan kalau pertama kali kita lihat orang kita sayang, maknanya orang tu menyebarkan aura sayang juga kepada kita. hehe..camtu lak? beliau menyarankan kita supaya sentiasa memaafkan semua orang sebelum tidur, supaya hati kita bersih.


Haa aku antara insan yang  tak pandai pakai barang kemas – sama ada cincin / gelang kaki mahupun gelang tangan. Aku cuma pernah ada pakai rantai emas je dulu itu pon sebab pemberian nenek tapi entah cemana rantai tu putus tanpa aku sedar dan hilang tak dapat dikesan sobss sobss T___T  Mungkin jodoh aku dengan rantai tu setakat tu je. 


27 Lovenote(S):

  1. makan buah ana sebelum makan tips dari orang tua ni......dan jangan seksa binatang....sumpah sesama mahkluk ni membawa ke mati...nak mengucap pun susah...

    ReplyDelete
  2. Kalu pakai gelang kaki kat tangan jin mudah masuk tak? He He He...

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan dibuat bukan2 SS wey hehehe

      Delete
    2. Kalu macam tu SS pakai rantai basikal je laaa... Hi Hi Hi..,

      Delete
    3. kalau pakai rantai basikal confem jin jembalang toyol semua xkcau SS hahahah

      Delete
    4. cer le try SS hahaha

      Delete
  3. ohh, baru tahu pasal gelang kaki tu. patutlah ramai tak syorkan pakai. noted.

    HAI ANAA. MISS ME?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ana baru tawu jugak Scha.
      miss u demmm much bebeyh :*

      Delete
  4. Nani memang tak pernah pakai gelang dekat kaki.lagi pun kita ni perempuan kalau pakai gelang dekat kaki + pulak yang berbunyi bunyi tu = menarik perhatian ajnabi. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul. ana pon fikir mcm nani jugak :)

      Delete
  5. sama la,kita tak suka pakai,rimas nanti nak kena jaga lagi.. heheh.. pakai gelang kaki tu,lagi2 yg ada loceng boleh tarik perhatian orang..bahaya tu.. bagus jga berkongsi tips ya.. kita suka tips ke-2 tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. betoi3. tu la psl kitew pon x suke pakai gelan tangan / gelang kaki nih.. moga2 bermanfaat info ni pon ana share dari blog Amar :)

      Delete
  6. bagus info nih akak baru tahuuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ana pon baru tahu drpd entry Amar kak hehe

      Delete
  7. oh ye ke? tapi siapa yang start aura benci tu dulu? macam mana nak tahu? hahahahhahaha...

    saya jarang pakai barang kemas. sebab alergik. unless kalau memang pure emas. itu saya boleh.. << doktor kata

    ReplyDelete
    Replies
    1. err yg tu wallahu'alam la Amy J hehe

      ana rasa ana pon ada symptom tu gak la Amy. xleh pakai yg bukan pure emas kot =P

      Delete
  8. Roomate saya ada jin suka kot... dia ada cita slalu mimpi bnda tu
    .. bnda tu ehem ehem kat dia.. bgn tdo mest lebam2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaaa tudia. dia ada pakai gelang kaki ke ZF?
      kalo ada, try la bgtau jgn pakai dah..
      or pastu boleh amalkan bacaan surah2 3 kul ke sblm tido :)

      Delete
  9. Menarik ni . Tak pernah tahu pun benda--benda macam ni sebelum ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ana pon baru taw gak info ni Farah :)

      Delete
  10. ouhh.. baru tahu. TQ kongsi.. :) kita geng. Jie pn x sukaa pakai semua2 tu. tak selesa.. huhuu..

    ReplyDelete
  11. Akak pun rimas pakai barang kemas ni.
    Bukan x ada. Beli, lepas tu pakai kejap.
    Lepas tu simpan dalam almari.

    ReplyDelete
  12. Sekarang yang ada kat tangan cuma sebentuk cincin belah rotan.

    ReplyDelete
  13. Dr dulu mmg x pakai gelang kaki...tkt jln2 hilang... ;)

    ReplyDelete
  14. Thank for sharing ana..baru tahu pasal gelang kaki tu.. :)

    ReplyDelete
  15. Kite pun masih tak minat brg kemas. Cincin je mampu pakai. Plus its sunnah :)

    ReplyDelete

 
© Copyright | All Right Reserved by Anamizu