Dato’ Dr. Haji Mohd Fadzilah Kamsah

7:09 PM 27 Comments A+ a-


Ini  aku pinjam daripada entry Amar. Maklumla haritu Amar ada pergi seminar pekerja cemerlang dan penceramahnya DMFK ni la. Bagus info yang diperolehi daripada pergi seminar camni. Bak kata Amar lah kan -- dah dibayar mahal so memang kena make sure lah isi talk tu kena power dan bagus hehehe. Ini antara isi yang Amar share di blog beliau dan aku mohon untuk aku kongsikan pulak di sini. 

Terutamanya part yang untuk wanita tu :

Jin mudah datang dan masuk ke dalam badan kita, bila kita tersampuk atau KITA MENYERU dia datang. Tanda² kita menyeru JIN bagi orang perempuan ialah  dengan memakai gelang di kaki. so, lepas ni, mana mana kaum perempuan yang pakai gelang dekat kaki tu, tanggalkan lah! Gelang di kaki merupakan pintu masuk utama untuk jin kedalam badan kita.

Antara tips lain dari DMFK dari  seminar tersebut ialah, kalau kita lihat seseorang tu pertama kali dan kita rasa benci, maknanya orang kita benci tersebut menyampaikan aura bencinya juga kepada kita, dan kalau pertama kali kita lihat orang kita sayang, maknanya orang tu menyebarkan aura sayang juga kepada kita. hehe..camtu lak? beliau menyarankan kita supaya sentiasa memaafkan semua orang sebelum tidur, supaya hati kita bersih.


Haa aku antara insan yang  tak pandai pakai barang kemas – sama ada cincin / gelang kaki mahupun gelang tangan. Aku cuma pernah ada pakai rantai emas je dulu itu pon sebab pemberian nenek tapi entah cemana rantai tu putus tanpa aku sedar dan hilang tak dapat dikesan sobss sobss T___T  Mungkin jodoh aku dengan rantai tu setakat tu je. 


27 Lovenote(S)

Write Lovenote(S)
December 20, 2014 delete

makan buah ana sebelum makan tips dari orang tua ni......dan jangan seksa binatang....sumpah sesama mahkluk ni membawa ke mati...nak mengucap pun susah...

Reply
avatar
Scdha Sein
AUTHOR
December 20, 2014 delete

Kalu pakai gelang kaki kat tangan jin mudah masuk tak? He He He...

Reply
avatar
Scha Nazri
AUTHOR
December 20, 2014 delete

ohh, baru tahu pasal gelang kaki tu. patutlah ramai tak syorkan pakai. noted.

HAI ANAA. MISS ME?

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 20, 2014 delete

baik enchik amar :)

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 20, 2014 delete

jangan dibuat bukan2 SS wey hehehe

Reply
avatar
Nur Inani
AUTHOR
December 20, 2014 delete

Nani memang tak pernah pakai gelang dekat kaki.lagi pun kita ni perempuan kalau pakai gelang dekat kaki + pulak yang berbunyi bunyi tu = menarik perhatian ajnabi. :)

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 20, 2014 delete

ana baru tawu jugak Scha.
miss u demmm much bebeyh :*

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 20, 2014 delete

betul. ana pon fikir mcm nani jugak :)

Reply
avatar
Scdha Sein
AUTHOR
December 21, 2014 delete

Kalu macam tu SS pakai rantai basikal je laaa... Hi Hi Hi..,

Reply
avatar
nana liena
AUTHOR
December 21, 2014 delete

sama la,kita tak suka pakai,rimas nanti nak kena jaga lagi.. heheh.. pakai gelang kaki tu,lagi2 yg ada loceng boleh tarik perhatian orang..bahaya tu.. bagus jga berkongsi tips ya.. kita suka tips ke-2 tu

Reply
avatar
Eny Abdullah
AUTHOR
December 21, 2014 delete

bagus info nih akak baru tahuuuu

Reply
avatar
Amy J
AUTHOR
December 21, 2014 delete

oh ye ke? tapi siapa yang start aura benci tu dulu? macam mana nak tahu? hahahahhahaha...

saya jarang pakai barang kemas. sebab alergik. unless kalau memang pure emas. itu saya boleh.. << doktor kata

Reply
avatar
zarulfarhana
AUTHOR
December 21, 2014 delete

kalau pakai rantai basikal confem jin jembalang toyol semua xkcau SS hahahah

Reply
avatar
zarulfarhana
AUTHOR
December 21, 2014 delete

Roomate saya ada jin suka kot... dia ada cita slalu mimpi bnda tu
.. bnda tu ehem ehem kat dia.. bgn tdo mest lebam2...

Reply
avatar
Farah
AUTHOR
December 21, 2014 delete

Menarik ni . Tak pernah tahu pun benda--benda macam ni sebelum ni.

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 21, 2014 delete

cer le try SS hahaha

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 21, 2014 delete

betoi3. tu la psl kitew pon x suke pakai gelan tangan / gelang kaki nih.. moga2 bermanfaat info ni pon ana share dari blog Amar :)

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 21, 2014 delete

ana pon baru tahu drpd entry Amar kak hehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 21, 2014 delete

err yg tu wallahu'alam la Amy J hehe

ana rasa ana pon ada symptom tu gak la Amy. xleh pakai yg bukan pure emas kot =P

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 21, 2014 delete

haaaa tudia. dia ada pakai gelang kaki ke ZF?
kalo ada, try la bgtau jgn pakai dah..
or pastu boleh amalkan bacaan surah2 3 kul ke sblm tido :)

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 21, 2014 delete

ana pon baru taw gak info ni Farah :)

Reply
avatar
Jie Najihah
AUTHOR
December 21, 2014 delete

ouhh.. baru tahu. TQ kongsi.. :) kita geng. Jie pn x sukaa pakai semua2 tu. tak selesa.. huhuu..

Reply
avatar
December 22, 2014 delete

Akak pun rimas pakai barang kemas ni.
Bukan x ada. Beli, lepas tu pakai kejap.
Lepas tu simpan dalam almari.

Reply
avatar
December 22, 2014 delete

Sekarang yang ada kat tangan cuma sebentuk cincin belah rotan.

Reply
avatar
December 22, 2014 delete

Dr dulu mmg x pakai gelang kaki...tkt jln2 hilang... ;)

Reply
avatar
Cik Mimie
AUTHOR
December 24, 2014 delete

Thank for sharing ana..baru tahu pasal gelang kaki tu.. :)

Reply
avatar
Nur As
AUTHOR
January 03, 2015 delete

Kite pun masih tak minat brg kemas. Cincin je mampu pakai. Plus its sunnah :)

Reply
avatar