Di Zalora.com.my | Fesyen Terkini

3:14 PM 30 Comments A+ a-


Industri fesyen Malaysia memperlihatkan corak perkembangan yang cukup menarik sejak akhir² ini. Trend fesyen terkini Malaysia telah menerima perubahan yang sangat signifikan bagi kategori trend fesyen pakaian wanita terkini. Secara asasnya terdapat dua jenis fesyen wanita yang paling besar dalam industri tempatan.


1.      Trend Fesyen Pakaian Moden
Trend pakaian wanita jenis ini lebih bersifat moden. Ianya lebih popular dalam kalangan wanita urban yang lebih meminati gaya fesyen yang mempunyai ciri² moden bersama rekaan yang segar dan terkini. Trend fesyen ini dibawa oleh wanita² muda yang bekerjaya dan remaja.


2.      Trend Fesyen Pakaian Muslimah Moden
Trend fesyen Muslimah terkini telah melanda industri fesyen Muslimah Malaysia dengan cukup dahsyat. Ramai pemerhati dan pengkritik fesyen di Malaysia mengatakan perkembangan fesyen pakaian Muslimah telah menjadi titik tolak kepada perkembangan pasaran fesyen Malaysia secara total. Dress Muslimah ataupun busana Muslimah moden digayakan oleh peminat fesyen yang turut dikenali sebagai hijabista.

Kedua-dua trend fesyen terkini wanita ini amat dan sedang popular di negara ini. Ianya telah melahirkan satu pasaran yang cukup kompetitif dengan pelbagai pilihan koleksi fesyen yang cukup menakjubkan

Lain orang -- lain pilihannya kan? Pada aku pulak, ikotlah mana² asalkan selesa. Apatah lagi kalau ia selesa dan PERCUMA. Wow! Bagaikan KFC dicita, Nutella mendatang. Siapa malas nak buang masa + bazir tenaga + penat pusing cari parking -- tak perlu runsinglah sekarang semuanya main klik² aje kan?  Pilih saja apa yang disuka pastu bayar via online banking pastu tunggu barang. Semudah membeli belah di Zalora kan? hehehe =D

#PrayForMalaysia

30 Lovenote(S)

Write Lovenote(S)
Cik Mimie
AUTHOR
December 30, 2014 delete

Zalora memang terbaik :) So far puas hati dengan servis dia :)

Reply
avatar
December 30, 2014 delete

Sekarang ni duduk rumah je..bring atas katil dah boleh membeli belah..

Reply
avatar
Scdha Sein
AUTHOR
December 30, 2014 delete

SS simple aje.. Kain batik ikat tepi... Jalan kat Pasar Malam... He He He...

Reply
avatar
Jie
AUTHOR
December 30, 2014 delete

Takpernah shopping.. tapi pernah cuci mata.. lawa2

Reply
avatar
zarulfarhana
AUTHOR
December 30, 2014 delete

tak pernah shopping onlinelagi

Reply
avatar
December 30, 2014 delete

sekarang ni banyak fesyen terkini kan ana..tinggal pilih mana yang suka ja..hee :)

Reply
avatar
Nur Inani
AUTHOR
December 30, 2014 delete

selalu beli sandal dekat zalora. hikssss. lawa kott :D

Reply
avatar
Farrah MF
AUTHOR
December 30, 2014 delete

Sekarang shopping online memang lebih mudah, lebih praktikal :)

Reply
avatar
Scha Nazri
AUTHOR
December 30, 2014 delete

BULANJEEE PLEASEEEE

Reply
avatar
Mad Parihh
AUTHOR
December 30, 2014 delete

macam2 style . cantikk :)

Reply
avatar
Wardah Aneesa
AUTHOR
December 30, 2014 delete

suke fesyen muslimah.. ^^

Reply
avatar
plain83
AUTHOR
December 31, 2014 delete

servis zalora memang mantap, terbaik ;3

Reply
avatar
December 31, 2014 delete

dah dua kali beli kat zalora. memang best :)

Reply
avatar
khaty aiman
AUTHOR
December 31, 2014 delete This comment has been removed by the author.
avatar
Ezy Loy
AUTHOR
December 31, 2014 delete

pernah beli beg ngn zalora..
arini order esknye barang smpai.
memang terbaik..
tp beli beg gune voucher zalora bg la..
ihiks..

Reply
avatar
Deanna Morni
AUTHOR
December 31, 2014 delete

hehhehe...alhamdulillah...da rezeki leh shopping lagi di zalora

Reply
avatar
CikSiti
AUTHOR
December 31, 2014 delete

zalora memang cepat..

Reply
avatar
BudakVanilla
AUTHOR
December 31, 2014 delete

pernah jugak shopping beg di zalora. memang best, hehehe :)

Reply
avatar
cEro
AUTHOR
December 31, 2014 delete

Adik aku kata Zalora ni tak boleh start. Nanti kalau start semua nak beli kat Zalora sbb lancar sangat...hhahaha

Reply
avatar
ewanthology
AUTHOR
December 31, 2014 delete

org pompuan mmg suka ni...harap2 isteri saya tak tahu pasal ni :-)

Reply
avatar
Sabrina SA
AUTHOR
December 31, 2014 delete

hehehee orang perempuan memang favourite dia bab2 fesyen ni.. termasuk lah ina. geram bila tengok baju lelawa dekat internet ni. nasib tak de duit, kalau ada duit, habis ina borong sampai pokai ;p

Reply
avatar
Cik Fafa
AUTHOR
December 31, 2014 delete

servis tip top zalora ni. barang2 pun kualiti okay.^^

Reply
avatar
Papaglamz
AUTHOR
January 01, 2015 delete

tang muslimah modern tu.. mcm something wrong jerk..

Reply
avatar
Najib Ariyan
AUTHOR
January 01, 2015 delete

Salam

SELAMAT TAHUN BARU 2015

Semoga tahun2 mendatang menjanjikan kemakmuran, keamanana dan kesejahteraan kepada kita semua.... aminnn....

Reply
avatar
January 01, 2015 delete

Wah, KFC dicita Nutella mendatang yer ^-^

Reply
avatar
January 02, 2015 delete

ambooiii "Bagaikan KFC dicita, Nutella mendatang".... comel jer :D btw, kita pon suke sopping on9, sebab senang, xpayah keluar rumah,jimat masa, xkena hujan panas semua...kehkehkehk :D

Reply
avatar
Nur As
AUTHOR
January 03, 2015 delete

ohh dah shopping dgn zalora, mmg macam bagaikan KFC dicita, Nutella mendatang, hahaha lawak lah akk ni

Reply
avatar
Jari Manis
AUTHOR
January 12, 2015 delete

x sabar nk tggu bonus masuk nk shoppingdi Zalora...berkenan dgn muslimah fesyen tu

Reply
avatar
rioyee
AUTHOR
August 28, 2016 delete

zaman ni adalah zaman online. Senang utk beli barang Online Fashion Boutique Malaysia

Reply
avatar