Dah Beransur Surut

9:53 AM 20 Comments A+ a-


Feminin Kit

Ready To Eat Kit

Ready To Eat kit

     
Baby Kit & Feminin Kit 


Banjir dah mula surut. Mangsa-mangsa banjir sudah mula pulang melihat keadaan rumah masing-masing. Namun, banjir di hati tak siapa yang tahu. Opps dah macam Karam Singh Walia pulak. Mungkin ramai yang sudah sedia maklum, dari segi pemberian pakaian -- rasanya dah melebihi. Apa yang lebih diperlukan oleh mangsa adalah keperluan seperti makanan yang ready to eat , keperluan wanita dan juga keperluan baby.
Ada juga yang sanggup 'sedekah' pakaian yang bertahi lipas lah. Sampainya hati. Ingat tempat longgokan sampah ke? Hurmm. Takpelah. Husnuzzon. Kalau yang berkemampuan menderma dan asingkan siap-siap seperti kit-kit dalam gambar tu, amatlah membantu memudahkan urusan pengedaran di pusat-pusat petempatan mangsa banjir.Pada yang tak mampu memberi apa-apa, tolong sedekahkan doa banyak-banyak ok.
Semoga urusan para sukarelawan dan petugas dipermudahkan semuanya. Moga-moga besar ganjaran bagi mereka semua. Aminnn :")
credit : The Telekung Project

20 Lovenote(S)

Write Lovenote(S)
Scdha Sein
AUTHOR
December 30, 2014 delete

Sedapnye nutella tu...

Reply
avatar
h- Zinnirah
AUTHOR
December 30, 2014 delete

bagusnya buat kit3 mcm ni.. sangat memudahkan dan membantu. part tahi lipas tu, bahagian mereka, Allah kiralah mcmana. bhgian kita, terima seadanya. nak buat mcmana ken? banyak sgt baju kat rumah dia tu ^^

Reply
avatar
Eny Abdullah
AUTHOR
December 30, 2014 delete

alhamdulillah sama2 kita menolong mangsa2 disana kan...

Reply
avatar
December 30, 2014 delete

wah sardin...feveret ni....hehe
kalau mcm ni...saya pun nak banjir jugak la...dpt makan sardin...

Reply
avatar
Nur Inani
AUTHOR
December 30, 2014 delete

alhamdulillah. in sha allah pemberian kita meringankan bebna mereka :)

Reply
avatar
zarulfarhana
AUTHOR
December 30, 2014 delete

harap dpat meringankan beban mereka

Reply
avatar
Cik Mimie
AUTHOR
December 30, 2014 delete

Amin semoga meringankan beban mereka.. :)

Reply
avatar
zarulfarhana
AUTHOR
December 30, 2014 delete

kdg2 makan mcm ni ramai2 sedap lak jd... saya pernah la buat...

Reply
avatar
Farrah MF
AUTHOR
December 30, 2014 delete

Kecewa baca berita tempat pengumpulan bantuan banjir jadi tempat pembuangan sampah. Tak berhati perut kan,..nway, kagum dengan usaha The Telekung Project. Moga kit-kit ni dapat bantu ringankan beban & kesusahan mereka di sana.

Reply
avatar
Scha Nazri
AUTHOR
December 30, 2014 delete

Alhamdullilah. Semoga bantuan sampai ke tempat sepatutnya. Amin

Reply
avatar
Mad Parihh
AUTHOR
December 30, 2014 delete

semoga mereka semua tabah . amin . .

Reply
avatar
Wardah Aneesa
AUTHOR
December 30, 2014 delete

Alhamdulillah sekarang ni beransur pulih.. lega pun ada tapi kemusnahan yang banyak amat membimbangkan T.T

Reply
avatar
cEro
AUTHOR
December 31, 2014 delete

Harap semuanya berjalan dengan lancar.

Reply
avatar
BudakVanilla
AUTHOR
December 31, 2014 delete

alhamdulillah dah surut sikit. harap banyak la yang membantu bangsa banjir nie kan. :)

Reply
avatar
Sabrina SA
AUTHOR
December 31, 2014 delete

alhamdulillah dah beransur surut.. gembira bila dengar macam tu..

Reply
avatar
January 01, 2015 delete

bagus ada bantuan macam ni kan ana..walaupun x lengkap sangat tapi sekurangnya bolehlah bantu mangsa2 banjir..

Reply
avatar
January 01, 2015 delete

Group ofis zumal nak berangkat besok untuk pergi membantu mangsa banjir...

Reply
avatar
January 02, 2015 delete

hahahah mmg karam singh walia sgt...hehehehehe :D betul cakap ana, kalau dah bungkus2 kit2 camnie, senang urusan nk mengedarkan pada mangsa banjir tuh nnt kan.... setuju :D

Reply
avatar
Nur As
AUTHOR
January 03, 2015 delete

Bagus kan yang packing macam ni. Memudahkan untuk diagihkan :)
Salute

Reply
avatar
Jari Manis
AUTHOR
January 12, 2015 delete

ye bantuan makanan dan bekalan air bersih amat di perlukan buat masa ni termasuk pakaian tetapi yg geram tu..org yg x terliubat banjior juga turut datang ke tempat kejadian minta simpati huhuh...mcm2 org skrg...

Reply
avatar