Dah Beransur Surut


Feminin Kit

Ready To Eat Kit

Ready To Eat kit

     
Baby Kit & Feminin Kit 


Banjir dah mula surut. Mangsa-mangsa banjir sudah mula pulang melihat keadaan rumah masing-masing. Namun, banjir di hati tak siapa yang tahu. Opps dah macam Karam Singh Walia pulak. Mungkin ramai yang sudah sedia maklum, dari segi pemberian pakaian -- rasanya dah melebihi. Apa yang lebih diperlukan oleh mangsa adalah keperluan seperti makanan yang ready to eat , keperluan wanita dan juga keperluan baby.
Ada juga yang sanggup 'sedekah' pakaian yang bertahi lipas lah. Sampainya hati. Ingat tempat longgokan sampah ke? Hurmm. Takpelah. Husnuzzon. Kalau yang berkemampuan menderma dan asingkan siap-siap seperti kit-kit dalam gambar tu, amatlah membantu memudahkan urusan pengedaran di pusat-pusat petempatan mangsa banjir.Pada yang tak mampu memberi apa-apa, tolong sedekahkan doa banyak-banyak ok.
Semoga urusan para sukarelawan dan petugas dipermudahkan semuanya. Moga-moga besar ganjaran bagi mereka semua. Aminnn :")
credit : The Telekung Project

20 Lovenote(S):

  1. bagusnya buat kit3 mcm ni.. sangat memudahkan dan membantu. part tahi lipas tu, bahagian mereka, Allah kiralah mcmana. bhgian kita, terima seadanya. nak buat mcmana ken? banyak sgt baju kat rumah dia tu ^^

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah sama2 kita menolong mangsa2 disana kan...

    ReplyDelete
  3. wah sardin...feveret ni....hehe
    kalau mcm ni...saya pun nak banjir jugak la...dpt makan sardin...

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah. in sha allah pemberian kita meringankan bebna mereka :)

    ReplyDelete
  5. harap dpat meringankan beban mereka

    ReplyDelete
  6. Amin semoga meringankan beban mereka.. :)

    ReplyDelete
  7. kdg2 makan mcm ni ramai2 sedap lak jd... saya pernah la buat...

    ReplyDelete
  8. Kecewa baca berita tempat pengumpulan bantuan banjir jadi tempat pembuangan sampah. Tak berhati perut kan,..nway, kagum dengan usaha The Telekung Project. Moga kit-kit ni dapat bantu ringankan beban & kesusahan mereka di sana.

    ReplyDelete
  9. Alhamdullilah. Semoga bantuan sampai ke tempat sepatutnya. Amin

    ReplyDelete
  10. semoga mereka semua tabah . amin . .

    ReplyDelete
  11. Alhamdulillah sekarang ni beransur pulih.. lega pun ada tapi kemusnahan yang banyak amat membimbangkan T.T

    ReplyDelete
  12. Harap semuanya berjalan dengan lancar.

    ReplyDelete
  13. alhamdulillah dah surut sikit. harap banyak la yang membantu bangsa banjir nie kan. :)

    ReplyDelete
  14. alhamdulillah dah beransur surut.. gembira bila dengar macam tu..

    ReplyDelete
  15. bagus ada bantuan macam ni kan ana..walaupun x lengkap sangat tapi sekurangnya bolehlah bantu mangsa2 banjir..

    ReplyDelete
  16. Group ofis zumal nak berangkat besok untuk pergi membantu mangsa banjir...

    ReplyDelete
  17. hahahah mmg karam singh walia sgt...hehehehehe :D betul cakap ana, kalau dah bungkus2 kit2 camnie, senang urusan nk mengedarkan pada mangsa banjir tuh nnt kan.... setuju :D

    ReplyDelete
  18. Bagus kan yang packing macam ni. Memudahkan untuk diagihkan :)
    Salute

    ReplyDelete
  19. ye bantuan makanan dan bekalan air bersih amat di perlukan buat masa ni termasuk pakaian tetapi yg geram tu..org yg x terliubat banjior juga turut datang ke tempat kejadian minta simpati huhuh...mcm2 org skrg...

    ReplyDelete

 
© Copyright | All Right Reserved by Anamizu