Diserang Sarang Lebah


Betol macam kata kawan kitewww Ezy Lemon Ribena : makanan pon ada trending-trending sekarang ni kan.. Macam artis pulok kikiki =P  Sebelum ni pernah femes dengan macaron lah, pavlova, kek cheese leleh, pastu pulak si jeruk pelam asam boi dengan pisang goreng cheese tu jadi trending.. sana sini orang berlumba jual.. kalini ni ha Roti Sarang Lebah + Butterscotch pulak..
Aku ni pulak memang pantang tengok benda-benda makanan ni.. Kalo orang pantang, tak buleh makan itu ini.. Kalo aku ni -- pantang tengok mesti nak beli terus. hahaha ! Maklumlah nak merasa.. Asyik tengok skrin je nengok orang share sana sini kata sampai menjilat jari kaki apa semua.. Hape lagi, sambil  jadi mandor sambil dok usyarrr kedai mana yang ada jual.. Tengah laris skang ni menatang lebah nih.. Tempat aku ni ada sorang dua kakak suri rumah yang jual roti sarang lebah ni.. Memang jenuh tunggu turn sebab tunggu dia open order je baru boleh beli.. Tak menang buat ready stock katanya.. Sehari 3--4 puluh bijik sarang terjual.. Sebijik sarang lebah cenggini harga RM8.00 akak ni jual.. Haaaa darab lah sendiri dengan tiga empat puluh bijik sarang.. Tak bersarang duit engko dapat?? wow!! Kayo pakcik kayo ! hehehe =P


Tak puaihh la pulok sebijik sarang je.. ehem~



28 comments:

  1. cam sedap jek.....lembut tak roti tu? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg ana beli kat akak ni buat mmg lembut gila roti dia.
      plus butterscotch dia buat tu mmg ohsem! hehe :)

      Delete
  2. nama mmg pelik pelik skrg ni..janji sedap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ini yg dikatakan 'dont judge the roti by its name' hehe

      Delete
  3. Dah byk tengok kawan blogger tyg tapi x terbuat lg smpai skang

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe kalo kak wana, mesti xde hal nk membuatnye

      Delete
  4. wahh fez time tau pasal roti nii. lps search gambar kat google baru tau macam mana rupa dia yg memang mcm sarang lebah. hihihi genius la org yg buat roti mcm ni :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe tu la genius dorang kasi nama cmtu :D

      Delete
  5. Assalam ana,
    dah lama iols ngidam menda ni
    tapi belom sempat rasa lagi sob3

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak kak ya ampunnnnn :(
      err nti akak try la noo hehe

      Delete
  6. Replies
    1. nti Yui try la buat Yui! huhu

      Delete
  7. Apa ni apa ni?
    Apa cerita pasal makanan ni??
    Aku tgh lapaq tahap makan gajah pon tak puas...heheheh
    Meleleh ayaq liuq weyh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. err ampunnnnn cero T____T aku tak mampu dari meng-share- kan
      kesedapan rasenye kat sini hehehe.. nti ada rezeki, aku belanje hehe

      Delete
  8. ohhh hahah penah makan dah ni, tapi tak tau pon nama dia roti sarang lebah... hahah, boleh la, not bad la rasa roti nih ;3

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha dah mkn tp kdg tu x taw nama dia gitu :D

      Delete
  9. Replies
    1. pada tekak aku dan drpd hasil kakak ni buat, sedap! hehe

      Delete
  10. Replies
    1. ya lebah Amar. tp sengatannye x merbahaya. kikiki

      Delete
  11. Kak ana, kakak saya dah try buat. Tapi butterscotch dia kurang jd. Benda trending ni memg kayo kak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wow wow wow! akak HSB pndai buat!! hape lg kasi markettttttt la itu roti! hehe

      Delete
  12. nampak macam sedap. lama dah dengaq pasal roti ni tapi tak pernah makan lagi. ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. tgh trending skang ni roti ni CF. nti try lah hehe

      Delete
  13. bestnya! nak jugaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  14. Roti Sarang Lebah? mmg sedap!

    ReplyDelete