Diserang Sarang Lebah

9:48 AM 28 Comments A+ a-


Betol macam kata kawan kitewww Ezy Lemon Ribena : makanan pon ada trending-trending sekarang ni kan.. Macam artis pulok kikiki =P  Sebelum ni pernah femes dengan macaron lah, pavlova, kek cheese leleh, pastu pulak si jeruk pelam asam boi dengan pisang goreng cheese tu jadi trending.. sana sini orang berlumba jual.. kalini ni ha Roti Sarang Lebah + Butterscotch pulak..
Aku ni pulak memang pantang tengok benda-benda makanan ni.. Kalo orang pantang, tak buleh makan itu ini.. Kalo aku ni -- pantang tengok mesti nak beli terus. hahaha ! Maklumlah nak merasa.. Asyik tengok skrin je nengok orang share sana sini kata sampai menjilat jari kaki apa semua.. Hape lagi, sambil  jadi mandor sambil dok usyarrr kedai mana yang ada jual.. Tengah laris skang ni menatang lebah nih.. Tempat aku ni ada sorang dua kakak suri rumah yang jual roti sarang lebah ni.. Memang jenuh tunggu turn sebab tunggu dia open order je baru boleh beli.. Tak menang buat ready stock katanya.. Sehari 3--4 puluh bijik sarang terjual.. Sebijik sarang lebah cenggini harga RM8.00 akak ni jual.. Haaaa darab lah sendiri dengan tiga empat puluh bijik sarang.. Tak bersarang duit engko dapat?? wow!! Kayo pakcik kayo ! hehehe =P


Tak puaihh la pulok sebijik sarang je.. ehem~



28 Lovenote(S)

Write Lovenote(S)
nadialadzim
AUTHOR
December 02, 2014 delete

cam sedap jek.....lembut tak roti tu? :)

Reply
avatar
ewanthology
AUTHOR
December 02, 2014 delete

nama mmg pelik pelik skrg ni..janji sedap.

Reply
avatar
December 02, 2014 delete

Dah byk tengok kawan blogger tyg tapi x terbuat lg smpai skang

Reply
avatar
Echa H.
AUTHOR
December 02, 2014 delete

wahh fez time tau pasal roti nii. lps search gambar kat google baru tau macam mana rupa dia yg memang mcm sarang lebah. hihihi genius la org yg buat roti mcm ni :D

Reply
avatar
December 02, 2014 delete

Assalam ana,
dah lama iols ngidam menda ni
tapi belom sempat rasa lagi sob3

Reply
avatar
December 02, 2014 delete

Yui tak try buat pun lg.. huhu

Reply
avatar
cEro
AUTHOR
December 02, 2014 delete

Apa ni apa ni?
Apa cerita pasal makanan ni??
Aku tgh lapaq tahap makan gajah pon tak puas...heheheh
Meleleh ayaq liuq weyh...

Reply
avatar
plain83
AUTHOR
December 02, 2014 delete

ohhh hahah penah makan dah ni, tapi tak tau pon nama dia roti sarang lebah... hahah, boleh la, not bad la rasa roti nih ;3

Reply
avatar
Scdha Sein
AUTHOR
December 02, 2014 delete

Nampak macam sodap...

Reply
avatar
December 02, 2014 delete

perghh! lebahhhh yeeeee

Reply
avatar
December 02, 2014 delete

Kak ana, kakak saya dah try buat. Tapi butterscotch dia kurang jd. Benda trending ni memg kayo kak :)

Reply
avatar
Scha Nazri
AUTHOR
December 02, 2014 delete

sedappp keeee? aaaaaaa

Reply
avatar
Cik Fafa
AUTHOR
December 03, 2014 delete

nampak macam sedap. lama dah dengaq pasal roti ni tapi tak pernah makan lagi. ^^

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 11, 2014 delete

yg ana beli kat akak ni buat mmg lembut gila roti dia.
plus butterscotch dia buat tu mmg ohsem! hehe :)

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 11, 2014 delete

ini yg dikatakan 'dont judge the roti by its name' hehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 11, 2014 delete

hehe kalo kak wana, mesti xde hal nk membuatnye

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 11, 2014 delete

hehe tu la genius dorang kasi nama cmtu :D

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 11, 2014 delete

alamak kak ya ampunnnnn :(
err nti akak try la noo hehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 11, 2014 delete

nti Yui try la buat Yui! huhu

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 11, 2014 delete

err ampunnnnn cero T____T aku tak mampu dari meng-share- kan
kesedapan rasenye kat sini hehehe.. nti ada rezeki, aku belanje hehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 11, 2014 delete

hahaha dah mkn tp kdg tu x taw nama dia gitu :D

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 11, 2014 delete

pada tekak aku dan drpd hasil kakak ni buat, sedap! hehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 11, 2014 delete

ya lebah Amar. tp sengatannye x merbahaya. kikiki

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 11, 2014 delete

wow wow wow! akak HSB pndai buat!! hape lg kasi markettttttt la itu roti! hehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 11, 2014 delete

sangat sedap ni Scha hehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 11, 2014 delete

tgh trending skang ni roti ni CF. nti try lah hehe

Reply
avatar
Amy J
AUTHOR
December 13, 2014 delete

bestnya! nak jugaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Reply
avatar
Jari Manis
AUTHOR
January 12, 2015 delete

Roti Sarang Lebah? mmg sedap!

Reply
avatar