Diction


credit : Dini

Keropok Diction ni memang sempoi sebab siap ada free sos kat dalam dia. 5-6 tahun dulu senang jugak jumpa keropok ni tapi sekarang dah susah dah. Company dia dah stop pengeluaran dia ke hape? Atau aku je yang tak jumpa kedai yang jual keropok ni? kikiki  =P

Now on the way ke Bagan Serai--Taiping ada walimatulurus sepupu aku. Muda lagi sepupu aku ni baru umur 23 dah bertemu jodoh dah Alhamdulillah tahniah untuk beliau. Semoga kekal sampai Jannah ;)

Planning nak terjah mee udang Kuala Sepetang lepas balik kenduri nanti. Yummeyyhhh ! Nampak dak 'tamak' ? Belom sampai kenduri pon lagi ada hati nak terjah mee udang hahaha


18 Lovenote(S):

  1. Diction? Siap ada sos? Akak tak penah come across. Setakat bika tu tahulah hihihi
    Selamat mamam lauk kenduri. Mee udang tu makan lebih sikit bagi pihak akak ye..:)

    ReplyDelete
  2. Ermmm...biasanya diction ni jual kat kedai2 papan lama lama..kat melaka ada .bika juga yng sedap...heee
    Perh..beb kirim mee udang...best2

    ReplyDelete
  3. Alooorr kat JB tak de... Macam sodap aje....

    ReplyDelete
  4. memang suka makan keropok nie dulu. siap ada sos cili atau tomato. :D

    ReplyDelete
  5. ade lg jual tp kuantiti xseperti dulu.. hihi..
    ciput je isinya..
    huh

    ReplyDelete
  6. Kalo pakai sos diction macam pelik jak rsa kalo bg sya.. tp keropoknya memg sdap.. hehe..

    ReplyDelete
  7. hehe. D itu pasti. diction ni dari zaman sekolah rendah dah wujud. lama x makan. dulu 20sen dah dapat sebungkus. meh mintak sikit kak ana :)

    ReplyDelete
  8. oih, tak pernah nampak lagi... atau memang aku yg tak pernah notice jajan tu, sedap eh? dia jenis yg berminyak sikit atau dry and crispy? :3

    ReplyDelete
  9. cheq pun sukaaa makan keropok ni dulu. asal balik sekolah ja mesti beli. haha. tapi la ni, payah nak jumpak dah.

    ReplyDelete
  10. Ili pun suka diction ni..aritu jumpa kat kedai jajan terus amik 1beg..ala terliur dah ni...

    ReplyDelete
  11. hhhahahaha....i luv diction 2....nyummm2

    ReplyDelete
  12. Keroppk apa ni ubi kayu ke.xpnah makan,,hehe

    ReplyDelete
  13. Diction ni sedap, n spesial sbb ada sos...
    Aku suka keropok durian lagi.
    Tp laa ni punya kerepok durian tu dah laa mahal, besar je lebih tapi isi penuh angin je...hehehe

    ReplyDelete
  14. pernah makan sekali kopok nih.. yup siap ada sos yang bestnya.. ermm betul, susah nak jumpa dah sekarang kopok tuh..

    ReplyDelete
  15. kpok ni tingat kt running man hahahahaha

    ReplyDelete
  16. Ina pernah makan juga keropok ni. Tapi dah lama dulu.. Memang sedap sebab ada sos sekali hehe ^^

    ReplyDelete
  17. haha tak pernah try. sedihnyaa

    ReplyDelete
  18. saya pun suka Diction ni!!!! hahahhaha... tapi susah nak jmpa juga kat kedai...

    ReplyDelete

 
© Copyright | All Right Reserved by Anamizu