Dunaliella Salina

10:42 AM 14 Comments A+ a-


credit :  AtokDean

Ok yang suka kaler pink² dan jambu² mesti suka ni. Tasik Hillier sepanjang 600 meter ini adalah tasik yang berwarna pink di Middle Island, Kepulauan Recherche, Australia Barat. Saintis masih bercanggah pendapat tentang apa yang menyebabkan air tasik berwarna pink. Dipercayai warna pink timbul daripada pewarna yang dicipta oleh organisma Dunaliella Salina dan Halobacteria. Ada jugak yang berpendapat warna pink disebabkan oleh bakteria merah halifilik dalam kerak garam. 

Macam air pink guava pon ade tu ha. Subhanallah :)



14 Lovenote(S)

Write Lovenote(S)
Azrin Rahim
AUTHOR
December 06, 2014 delete

first time tgok..
mice view...

indah ciptaan Allah

Reply
avatar
December 06, 2014 delete

oh, rupanya kaler pink tu tasik pula ya..ingatkan apa..memang indah ciptaan Allah..

Reply
avatar
December 06, 2014 delete

Erm guava..bestnye..hek hek hek

Reply
avatar
BudakVanilla
AUTHOR
December 06, 2014 delete

pernah tengok dan cari pasal nie. tasik pink, ada lagi tasik yang bercahaya waktu malam. tu lagi cantik, sebab organisma2 jugak. subhanallah. memang hebat ciptaan ALLAH. :)

Reply
avatar
Cik Fafa
AUTHOR
December 06, 2014 delete

pink gituu. kalau tengok dekat2 mesti lagi cantik. ^^

Reply
avatar
December 06, 2014 delete

tasiknya nampak yummy...macam sirap bandung :D sedapnya! :D

Reply
avatar
Sabrina SA
AUTHOR
December 07, 2014 delete

subhanallah lawa nya!! geram je tengok.. ina ni minat pink..

Reply
avatar
Cik Mimie
AUTHOR
December 08, 2014 delete

Subhanallah, cantik ciptaannya.. :)

Reply
avatar
acik idah
AUTHOR
December 09, 2014 delete

Cantik nyerrrr....

Reply
avatar
December 11, 2014 delete

Cantiknya..I like pink

Reply
avatar
Amy J
AUTHOR
December 13, 2014 delete

dah macam nama Diana Danielle lak. opsss....

berbelit lidah nak menyebut. hahahaha

Reply
avatar
Scha Nazri
AUTHOR
December 20, 2014 delete

AAA. PINKK KOTTT hahahaa

Reply
avatar
Ocean Cash
AUTHOR
July 20, 2016 delete



ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA...

ANDA MEMERLUKAN PINJAMAN YANG MUDAH?
KELULUSAN SEGERA!! TUNAI SEGERA!!
KAMI ADALAH PANEL ANDA =)


Disini kami ingin menawarkan skim pinjaman yang berdaftar kepada sesiapa yg mengalami krisis kewangan sama ada anda BLACKLIST/CTOS/CCRIS,jangan bimbang anda juga boleh memohon.Apa saja pekerjaan anda,anda boleh memohon pinjaman dengan syarikat kami.


Kami memberi pinjaman peribadi yang cepat. Kami dapat selesaikan apa jua masalah kewangan anda!


-PERKHIDMATAN KAMI HANYA DI SEKITAR SELANGOR & KL-

TUNGGU APA LAGI? JGN LEPASKAN PELUANG KEEMASAN INI! KAMI SEDIA MEMBANTU MENYELESAIKAN MASALAH KEWANGAN ANDA DENGAN SEGERA!!!
HUBUNGI KAMI SEGERA …

Whatsapp:+1-6474-864-724
Website http://oceancashmj.com/
Email:oceancashcapital@gmail.com

Reply
avatar