Dunaliella Salina


credit :  AtokDean

Ok yang suka kaler pink² dan jambu² mesti suka ni. Tasik Hillier sepanjang 600 meter ini adalah tasik yang berwarna pink di Middle Island, Kepulauan Recherche, Australia Barat. Saintis masih bercanggah pendapat tentang apa yang menyebabkan air tasik berwarna pink. Dipercayai warna pink timbul daripada pewarna yang dicipta oleh organisma Dunaliella Salina dan Halobacteria. Ada jugak yang berpendapat warna pink disebabkan oleh bakteria merah halifilik dalam kerak garam. 

Macam air pink guava pon ade tu ha. Subhanallah :)



14 Lovenote(S):

  1. first time tgok..
    mice view...

    indah ciptaan Allah

    ReplyDelete
  2. oh, rupanya kaler pink tu tasik pula ya..ingatkan apa..memang indah ciptaan Allah..

    ReplyDelete
  3. Erm guava..bestnye..hek hek hek

    ReplyDelete
  4. pernah tengok dan cari pasal nie. tasik pink, ada lagi tasik yang bercahaya waktu malam. tu lagi cantik, sebab organisma2 jugak. subhanallah. memang hebat ciptaan ALLAH. :)

    ReplyDelete
  5. pink gituu. kalau tengok dekat2 mesti lagi cantik. ^^

    ReplyDelete
  6. tasiknya nampak yummy...macam sirap bandung :D sedapnya! :D

    ReplyDelete
  7. subhanallah lawa nya!! geram je tengok.. ina ni minat pink..

    ReplyDelete
  8. Subhanallah, cantik ciptaannya.. :)

    ReplyDelete
  9. dah macam nama Diana Danielle lak. opsss....

    berbelit lidah nak menyebut. hahahaha

    ReplyDelete


  10. ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA...

    ANDA MEMERLUKAN PINJAMAN YANG MUDAH?
    KELULUSAN SEGERA!! TUNAI SEGERA!!
    KAMI ADALAH PANEL ANDA =)


    Disini kami ingin menawarkan skim pinjaman yang berdaftar kepada sesiapa yg mengalami krisis kewangan sama ada anda BLACKLIST/CTOS/CCRIS,jangan bimbang anda juga boleh memohon.Apa saja pekerjaan anda,anda boleh memohon pinjaman dengan syarikat kami.


    Kami memberi pinjaman peribadi yang cepat. Kami dapat selesaikan apa jua masalah kewangan anda!


    -PERKHIDMATAN KAMI HANYA DI SEKITAR SELANGOR & KL-

    TUNGGU APA LAGI? JGN LEPASKAN PELUANG KEEMASAN INI! KAMI SEDIA MEMBANTU MENYELESAIKAN MASALAH KEWANGAN ANDA DENGAN SEGERA!!!
    HUBUNGI KAMI SEGERA …

    Whatsapp:+1-6474-864-724
    Website http://oceancashmj.com/
    Email:oceancashcapital@gmail.com

    ReplyDelete

 
© Copyright | All Right Reserved by Anamizu