Diam Aku

Diam aku --

Kau bukan tempat untuk aku bermanis mulut.
Aku takut ada yang lelah nanti.
Jadi aku pilih untuk diam.

Moga diam aku ini bikin kau rindu.
Titipkan doa buat aku selalu. Moga aku baik baik saja.

Dan untuk kau--
Jangan pernah lelah untuk mengejar apa yang kau mahu. 
Mahu saja aku lihat kau genggam apa yang kau inginkan.
Apa yang kau angankan.
Biar bahagia.

Iya,
Aku di sini.
Dalam diam,
Aku punya harapan.
Berharap kau tak pernah lupa aku.
Berharap kemaafan dari setiap cebis luka kata-kata aku.
Moga tiap hela doa kau,
Terselit aku.

Pesan aku #1 : Jack -- jaga diri. jaga kesihatan.
Pesan aku #2 : Encik Boss --  12 / 12 / 2014 haritu genap 2 tahun dah Encik sudi ada dengan kami dulu masa kita sama² Menang Anugerah U-Pustaka dulu tu. Rindu sesi makan² + sembang panjang dengan Encik . Rindu travelling + sharing stories dengan Encik.. U will olwez b our Mr Optimus Prime :")


9 comments:

  1. Diam dgn senyap x sama eh?

    ReplyDelete
  2. penuh makna tersurat dan tersirat ni. hehehe :)

    ReplyDelete
  3. diam tak bererti senyap. nice one. . :)

    ReplyDelete
  4. Diam tu Rindu kot... heheheheheh

    ReplyDelete
  5. diam tu tak bermaksud mengalah. diam tu sebab malas nak amek peduli dah. nanti karang lain pula jadinya. diam x bermaksud kita ni budak2. kita nampak lagi matang... tapi x semestinya diam tu kita x boleh nak lawan balik one day. kita cuba kumpul idea untuk kenakan dia balik. ahhahaha. itu saya.. jahat betul.

    ReplyDelete