Dah Stuck Pulak

Alkesahnye tadi pagi mommy daddy pergi dating ke pasar pagi di Pekan Slim River bawak private jet aku si Bimbo tu. Maap la kalo ada yang baru baca, terkejut dengan nama Bimbo tu. Bimbo aku ni bukan macam yang tutttt tu. Ini kereta je. Tak mampu nak ada private jet pon kikiki =P
Lepas dah setel berdating tu diorang pon balik. Sampai je rumah, nak bukakla bonet untuk keluarkan segala khazanah harta rampasan hasil merendak di pasar pagi tu. Tup tup bila godek-godek kunci tu kat lobang kunci tetibe terus stuck. Pusing kiri tak mau. Pusing kanan tak sudi. Hurmm sudahnye tergantung situ je la kunci. Haishhh~

Setel kuarkan segala harta karun dalam tu (sipbaikla boleh guna jack bonet yang kat seat depan tu). Pastu daddy pon melilau la pergi mencari bengkel yang bukak sebab harini  kan Ahad. Pulic holiday. Kalo mau, besok bolehlah. Bak kata Chief Ali Baba Bujang Lapok. 

Sipbaik jugak ada 1 bengkel member aku bukak. Disebabkan takde pilihan yang lagi baik so si daddy pon dengan berat hati decide suruh member aku tu potong je kunci tu. Kalo compare nak cabut je lobang kunci tu lagi la macam tak praktikal -- bersaraaaang je nengoknye. Dah mengundang hal lain pulak kang. 
"Dah 4 tahun dah kakak pakai kete ni. Esok lah daddy try p survey showroom Proton ke Produa ke kat Tanjung Malim tu" -- sambil dok senyum angkat kening kat aku ni.
Wow! =D

*untungla kalo dapat trade in kereta takyah bayar ape-ape.
*selalunya ujung tahun cenggini banyak promosi pay less get more. gittewww =P

"Hang nak cari penyakit lain ke Ana?" -- suara dari mana entah =.='

34 comments:

  1. Pehhhhh. dapat kete baru ah pasni. hihihi :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. saja je tu nani. takde pon sbnrnye hehe

      Delete
  2. Replies
    1. rabak poket aku Amar :P

      Delete
    2. Proton tkde second value..ambil perodua. If nak trade in..ada value

      Delete
    3. sungguh ke Amar? adehh aku kurang faham la bab2 kete apa semua ni. daddy je paham =D

      Delete
  3. jeng jeng jeng...ada harapan dapat Bimbo II nampaknya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. jeng jeng jeng~ doa2kan la kak farah. aminnnn moga2 ada eheee :)

      Delete
  4. Ana, bagitau la camne petua nak bagi kunci kereta stuck... akak nak try buat dgn harapan laki akak beli kereta baru gak hahahahhahahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak bagi petua pon x reti la kak eny. ni cari penyakit nama dia hahahahaha

      Delete
  5. SS tak ada apa nak komen... Tapi SS nak tanya... Betul ke lepas minum susu Anmum... Magnet boleh menarik sudu?... Kalu betul... Pasni... Cik Ana cecuba minum susu Anmum... Kot tetiba Magnet boleh tarik kunci... He He He...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha SS engko ni kan. hahahaha

      Delete
  6. wah wah, bukan senang nak dapat tu. heheheheh.... puas saya menilik gambar tu, apa bendalah. rupa-rupanya kunci patah. hahahahhahaha... adoi...

    dulu ayah nak belikan bmw tapi second hand la, kawan ayah pnya, dia xnak dah sebab dia beli lagi mahal. baru nak beli, dah ada orang amek awal2.. ala, sedih betul. kalau x merasa pakai bmw. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. xyah tilik lah Amy J weyh. hang dok pikiaq tu gambaq apa memulanya? hahahaha adoi

      wow BMW tu! ish3 kalo x dpt merasa ada BWM sebijik kan hahaha

      Delete
  7. struck apa.. xfaham la..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan 'struck' ni ZF. ini gambaq lubang kunci bonet belakang kereta ana ni. tu belen kunci yang stuck (melekat) kat dlm takmau keluaq dah hihi

      Delete
    2. ooo ok.... saya bab keta memang hancur...taw bawak ja... kalau rosak bawak balik rumah bagi ayah... mcm mna nnt nk pakai keta sendri

      Delete
  8. oooh ini ceghitanya... huhuh, sampai mcm tu jadinya kunci tu stuck, aku tak pernah tengok jadi kat kereta lg, kalau kat pintu bilik tu pernah la... huhuh~

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu la pasalnye Plain. kalo jd stuck kat pintu bilik mmg normal biasa tgk dah kan.
      haaa ini jam tudia stuck kunci kereta kat lobang bontot keta ni ha. adeh ~

      Delete
  9. Ada harapan nak dapat kereta baru la ni. heheh :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fuhhh fuhhh mudah2an la. aminnnnn =D

      Delete
  10. huihhh...de chance laa dapat kete baru pehni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. huihh entahle ada chance ke idok ni Deanna =D

      Delete
  11. Ada hikmahnya rupenye kunci stuck..
    Nak tukar kete baru. Hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe moga2 ada rezeki lah kak shikin hehe

      Delete
  12. kalo ade rezeki nk beli kete baru sila pilih perodua!
    dijamin akan comel mcm kite..
    sbb kete perodua sume comel2..
    haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. niat di hati teringin nak rembat MyVi baru kaler biru tu ezy kikiki

      Delete
  13. Rasanya kena pakai private jet dah nie...

    ReplyDelete
  14. If u semellllllll.... kete baru? ;)

    ReplyDelete
  15. amboi stuck kunci macam tu skali jadinya,...xpe2, ada hikmah tu..bau kete baru dah..hehehe :)

    ReplyDelete
  16. hint tuuu ana, HINT! hehehe

    ReplyDelete
  17. Haaa dan terhidu dah tuuu bau kedai.
    Ohh Tanjung Malim jauh lah. Kite ipoh haha

    ReplyDelete