Dah Stuck Pulak

12:20 PM 34 Comments A+ a-

Alkesahnye tadi pagi mommy daddy pergi dating ke pasar pagi di Pekan Slim River bawak private jet aku si Bimbo tu. Maap la kalo ada yang baru baca, terkejut dengan nama Bimbo tu. Bimbo aku ni bukan macam yang tutttt tu. Ini kereta je. Tak mampu nak ada private jet pon kikiki =P
Lepas dah setel berdating tu diorang pon balik. Sampai je rumah, nak bukakla bonet untuk keluarkan segala khazanah harta rampasan hasil merendak di pasar pagi tu. Tup tup bila godek-godek kunci tu kat lobang kunci tetibe terus stuck. Pusing kiri tak mau. Pusing kanan tak sudi. Hurmm sudahnye tergantung situ je la kunci. Haishhh~

Setel kuarkan segala harta karun dalam tu (sipbaikla boleh guna jack bonet yang kat seat depan tu). Pastu daddy pon melilau la pergi mencari bengkel yang bukak sebab harini  kan Ahad. Pulic holiday. Kalo mau, besok bolehlah. Bak kata Chief Ali Baba Bujang Lapok. 

Sipbaik jugak ada 1 bengkel member aku bukak. Disebabkan takde pilihan yang lagi baik so si daddy pon dengan berat hati decide suruh member aku tu potong je kunci tu. Kalo compare nak cabut je lobang kunci tu lagi la macam tak praktikal -- bersaraaaang je nengoknye. Dah mengundang hal lain pulak kang. 
"Dah 4 tahun dah kakak pakai kete ni. Esok lah daddy try p survey showroom Proton ke Produa ke kat Tanjung Malim tu" -- sambil dok senyum angkat kening kat aku ni.
Wow! =D

*untungla kalo dapat trade in kereta takyah bayar ape-ape.
*selalunya ujung tahun cenggini banyak promosi pay less get more. gittewww =P

"Hang nak cari penyakit lain ke Ana?" -- suara dari mana entah =.='

34 Lovenote(S)

Write Lovenote(S)
Nur Inani
AUTHOR
December 21, 2014 delete

Pehhhhh. dapat kete baru ah pasni. hihihi :P

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 21, 2014 delete

saja je tu nani. takde pon sbnrnye hehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 21, 2014 delete

rabak poket aku Amar :P

Reply
avatar
December 21, 2014 delete

Proton tkde second value..ambil perodua. If nak trade in..ada value

Reply
avatar
Farrah MF
AUTHOR
December 21, 2014 delete

jeng jeng jeng...ada harapan dapat Bimbo II nampaknya :)

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 21, 2014 delete

sungguh ke Amar? adehh aku kurang faham la bab2 kete apa semua ni. daddy je paham =D

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 21, 2014 delete

jeng jeng jeng~ doa2kan la kak farah. aminnnn moga2 ada eheee :)

Reply
avatar
Eny Abdullah
AUTHOR
December 21, 2014 delete

Ana, bagitau la camne petua nak bagi kunci kereta stuck... akak nak try buat dgn harapan laki akak beli kereta baru gak hahahahhahahahah

Reply
avatar
Scdha Sein
AUTHOR
December 21, 2014 delete

SS tak ada apa nak komen... Tapi SS nak tanya... Betul ke lepas minum susu Anmum... Magnet boleh menarik sudu?... Kalu betul... Pasni... Cik Ana cecuba minum susu Anmum... Kot tetiba Magnet boleh tarik kunci... He He He...

Reply
avatar
Eny Abdullah
AUTHOR
December 21, 2014 delete

hahahhaha kelakar!!!!!!

Reply
avatar
Amy J
AUTHOR
December 21, 2014 delete

wah wah, bukan senang nak dapat tu. heheheheh.... puas saya menilik gambar tu, apa bendalah. rupa-rupanya kunci patah. hahahahhahaha... adoi...

dulu ayah nak belikan bmw tapi second hand la, kawan ayah pnya, dia xnak dah sebab dia beli lagi mahal. baru nak beli, dah ada orang amek awal2.. ala, sedih betul. kalau x merasa pakai bmw. hahaha

Reply
avatar
zarulfarhana
AUTHOR
December 21, 2014 delete

struck apa.. xfaham la..hihi

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 21, 2014 delete

nak bagi petua pon x reti la kak eny. ni cari penyakit nama dia hahahahaha

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 21, 2014 delete

hahahaha SS engko ni kan. hahahaha

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 21, 2014 delete

xyah tilik lah Amy J weyh. hang dok pikiaq tu gambaq apa memulanya? hahahaha adoi

wow BMW tu! ish3 kalo x dpt merasa ada BWM sebijik kan hahaha

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 21, 2014 delete

bukan 'struck' ni ZF. ini gambaq lubang kunci bonet belakang kereta ana ni. tu belen kunci yang stuck (melekat) kat dlm takmau keluaq dah hihi

Reply
avatar
plain83
AUTHOR
December 21, 2014 delete

oooh ini ceghitanya... huhuh, sampai mcm tu jadinya kunci tu stuck, aku tak pernah tengok jadi kat kereta lg, kalau kat pintu bilik tu pernah la... huhuh~

Reply
avatar
Farah
AUTHOR
December 21, 2014 delete

Ada harapan nak dapat kereta baru la ni. heheh :D

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 21, 2014 delete

itu la pasalnye Plain. kalo jd stuck kat pintu bilik mmg normal biasa tgk dah kan.
haaa ini jam tudia stuck kunci kereta kat lobang bontot keta ni ha. adeh ~

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 21, 2014 delete

Fuhhh fuhhh mudah2an la. aminnnnn =D

Reply
avatar
Deanna Morni
AUTHOR
December 21, 2014 delete

huihhh...de chance laa dapat kete baru pehni...

Reply
avatar
December 22, 2014 delete

Ada hikmahnya rupenye kunci stuck..
Nak tukar kete baru. Hehe..

Reply
avatar
Ezy Loy
AUTHOR
December 22, 2014 delete

kalo ade rezeki nk beli kete baru sila pilih perodua!
dijamin akan comel mcm kite..
sbb kete perodua sume comel2..
haha

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 22, 2014 delete

huihh entahle ada chance ke idok ni Deanna =D

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 22, 2014 delete

hehe moga2 ada rezeki lah kak shikin hehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 22, 2014 delete

niat di hati teringin nak rembat MyVi baru kaler biru tu ezy kikiki

Reply
avatar
December 22, 2014 delete

Rasanya kena pakai private jet dah nie...

Reply
avatar
December 22, 2014 delete

Harap2 begitulah. Aamiiinn.

Reply
avatar
December 22, 2014 delete

If u semellllllll.... kete baru? ;)

Reply
avatar
Cik Mimie
AUTHOR
December 24, 2014 delete

amboi stuck kunci macam tu skali jadinya,...xpe2, ada hikmah tu..bau kete baru dah..hehehe :)

Reply
avatar
zarulfarhana
AUTHOR
December 24, 2014 delete

ooo ok.... saya bab keta memang hancur...taw bawak ja... kalau rosak bawak balik rumah bagi ayah... mcm mna nnt nk pakai keta sendri

Reply
avatar
Scha Nazri
AUTHOR
December 25, 2014 delete

hint tuuu ana, HINT! hehehe

Reply
avatar
Nur As
AUTHOR
January 03, 2015 delete

Haaa dan terhidu dah tuuu bau kedai.
Ohh Tanjung Malim jauh lah. Kite ipoh haha

Reply
avatar