Di Hari Persandinganmu



    

Ini kalaulah si N tahu aku pernah share pasal dia kat sini mampos aku kena bantai nih T___T Hurmmmm aku kesian dan sedih sebenarnye bila N kena hadap ni semua.. Dulu aku pernah kongsi pasal kisah si N ni.. Dah macam boleh jadi novel sebabnye ada Part I , Part II dan jugak kalini masih berkisar tentang N.. 

Ini hasil kerja member kerja aku la ni -- dia risik-risik kat si N pasal nama dan fesbuk si perempuan tu tapi N takmau bagitawu so nak taknak disebabkan susah sangat si N nak bukak mulut, member aku tu pon stalk fesbuk si kakak pengantin lelaki tu.. cari punya cari punya cari naaaahhh dapat! Pastu member aku ni dok update la kat aku pasal apa saja new updates kat status si perempuan tu.. Hurmmm aku dan member kerje aku tu pesan kat N takyah buat benda yang menambahkan lagi sakit hati dia.. Better bawak diri and move on je.. Biarlah kami ni je yang amek tawu kesah Pengantin Baru tu buat masa ni.. Aku ni pon takdelah nak sibok sangat stalk life orang ke hape tapi disebabkan member kerja aku rajin nengok fb perempuan tu, so dia pon keep sharing latest updates pasal kes persandingan ini. Aku layankan je la kehkehkeh =P

Dalam sepi ku terbayang
Wajahmu bermain di mataku
Lantas bercucuran air mata
Berlinangan di pipiku

Mengenangkan peristiwa
Di suatu masa kita berdua
Bermesra dan saling menyinta
Namun berpisah jua akhirnya

Betapa pedih betapa pilu
Melihat engkau berdua di situ
Bersama duduk di atas takhta
Di hari persandinganmu

Burung-burung pun turut berkicau
Menyanyikan lagu indah
Sanak saudara sekelian yang ada
Semua turut gembira

Selamat kuucapkan padamu
Semoga kau bahagia dengan pilihanmu
Selamat ku pinta izin pergi dahulu
Membawa diriku ke alam baru

Selamat wahai pengantin baru
Semoga bahgia ke anak cucu
Selamat tinggal Oh sayangku
Semoga gembira selalu

Pernah dengar lagu Di Hari Persandinganmu ? Penyanyi asal adalah Yunizar Hussein tapi aku lebih suka versi nyanyian Azharina.. Lebih 'keras' dan lebih 'pedih' bunyi ton suara yang versi Azharina tu.. 


Note #1 : aku share pasal ni bukan untuk mengaibkan mana-mana pihak cuma untuk peringatan aku sendiri.. Mana yang positif kita ambik simpan atau jadikan contoh. Mana yang negatif tu sila letak tepi.. Aku macam dok terbayang lama dah kejadian sebegini.. tak mustahil suatu hari nanti mungkin aku bakal hadap situasi macam si lelaki itu.. KELUARGA. No choice other than harus akur. wuwuwuwu aku sedih lagi teruk sebenarnye daripada N sedih bila pikir pasal tu pada hal benda entah iye entah tidak kan sebab belom berlaku wahahaha sobsss sobsss

Note #2 : Encik Boss, terima kaseh sebab sudi nengok kan kami-kami ni even dari jauh. Terharu dan sebak saya dengar Cik Ida cerita masa Encik sudi datang dan tolong setlekan kes hotel diorang kat Shah Alam masa Training baru-baru ni .
Encik selalu ada untuk kami.
Masa susah, masa senang kami :")



34 comments:

  1. Sabar ye..kumbang bukan seekor....tabah dan be a queen of the night...
    Populasi kumbang smkin ramai harini...jgn risau

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku doakan kumbang2 yg masih single di luar sana jumpa lah entry aku ni.

      Delete
  2. Replies
    1. aku harapkan juga begitulah

      Delete
  3. Replies
    1. sangat kena dengan kisah N tu.

      Delete
  4. Tabah harapnya. Ada yg lebih baik menanti.

    ReplyDelete
  5. sedihnya lahai. .moga tabah la buat kawan sis anamizu tu kan. .T.T

    ReplyDelete
  6. Kekadang org hanya mampu mendengar dan menasihat tapi yang empunya diri yg mghadapi semua tu..makan dalam siapa yg tau..moga bersabar dan terus tabah..pasti ada gembira yg menanti.insyaallah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la. betol sgt kak wana.. hrp2 N tabah lah :)

      Delete
  7. SS cuma tahu lagu TENDA BIRU aje... Tak sengaja lewat di facebook mu... Ku melihat ada status baru... Ehh! Salah lirik plak... Just kidding....

    ReplyDelete
    Replies
    1. lagu TENDA BIRU tu kwn aku tukar jadi SPENDER BIRU hahaha

      Delete
  8. pehhh kisah dia menusuk kalbu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu yg smpai ada part-part terus tu

      Delete
  9. kau buat aku nak dengar terus lagi tu. tulis lirik tak ada melodi. susah!. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. saja aku tak letak melodinya agar kau cari sendiri hahaha

      Delete
  10. bab jodoh mmg susah nak cakap

    ReplyDelete
  11. Assalam ana,
    hokeyh akak ketinggalan ceritera,
    so kena baca lek link past post ana itu he3 :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. xdelah ketinggalan mana sgt kak hehe

      Delete
  12. kisah cinta apa niiii. sedihnyaa. harap kawan ana tabah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ini sad ending story nih Echa.

      Delete
  13. x tau nak kata...sbb kita x emngalaminya...apa2 pn hrp kwn ana tu trs tabah menghadapi ms2 akan dtg...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kak anies. dia dok besedih lagi tu.

      Delete
  14. semoga kawan tu tabah. ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. harapnya begitulah cik fafa ^__^

      Delete
  15. huwaaa. sedihnya. tak tahu nak hadap macam mana. meroyan pat pluh hari pat pluh malam kot.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia pon seminggu lps tawu psl ni, meroyan gak la Scha.

      Delete
  16. Replies
    1. InshaAllah moga begitulah Anis.

      Delete
  17. N kena move on. banyak lagi kumbang yg lebih baik dr yg itu. hehe

    ReplyDelete
  18. sedihnya... macam kes saya dulu juga. hmmm..tapi nak wat macam mana. kita kena move on kan... xkan kita nak bersedih. nnti dia bahagia, kita menderita. baik kita cari kebahagiaan kita lak.

    ReplyDelete