Di Hari Persandinganmu

9:28 PM 34 Comments A+ a-



    

Ini kalaulah si N tahu aku pernah share pasal dia kat sini mampos aku kena bantai nih T___T Hurmmmm aku kesian dan sedih sebenarnye bila N kena hadap ni semua.. Dulu aku pernah kongsi pasal kisah si N ni.. Dah macam boleh jadi novel sebabnye ada Part I , Part II dan jugak kalini masih berkisar tentang N.. 

Ini hasil kerja member kerja aku la ni -- dia risik-risik kat si N pasal nama dan fesbuk si perempuan tu tapi N takmau bagitawu so nak taknak disebabkan susah sangat si N nak bukak mulut, member aku tu pon stalk fesbuk si kakak pengantin lelaki tu.. cari punya cari punya cari naaaahhh dapat! Pastu member aku ni dok update la kat aku pasal apa saja new updates kat status si perempuan tu.. Hurmmm aku dan member kerje aku tu pesan kat N takyah buat benda yang menambahkan lagi sakit hati dia.. Better bawak diri and move on je.. Biarlah kami ni je yang amek tawu kesah Pengantin Baru tu buat masa ni.. Aku ni pon takdelah nak sibok sangat stalk life orang ke hape tapi disebabkan member kerja aku rajin nengok fb perempuan tu, so dia pon keep sharing latest updates pasal kes persandingan ini. Aku layankan je la kehkehkeh =P

Dalam sepi ku terbayang
Wajahmu bermain di mataku
Lantas bercucuran air mata
Berlinangan di pipiku

Mengenangkan peristiwa
Di suatu masa kita berdua
Bermesra dan saling menyinta
Namun berpisah jua akhirnya

Betapa pedih betapa pilu
Melihat engkau berdua di situ
Bersama duduk di atas takhta
Di hari persandinganmu

Burung-burung pun turut berkicau
Menyanyikan lagu indah
Sanak saudara sekelian yang ada
Semua turut gembira

Selamat kuucapkan padamu
Semoga kau bahagia dengan pilihanmu
Selamat ku pinta izin pergi dahulu
Membawa diriku ke alam baru

Selamat wahai pengantin baru
Semoga bahgia ke anak cucu
Selamat tinggal Oh sayangku
Semoga gembira selalu

Pernah dengar lagu Di Hari Persandinganmu ? Penyanyi asal adalah Yunizar Hussein tapi aku lebih suka versi nyanyian Azharina.. Lebih 'keras' dan lebih 'pedih' bunyi ton suara yang versi Azharina tu.. 


Note #1 : aku share pasal ni bukan untuk mengaibkan mana-mana pihak cuma untuk peringatan aku sendiri.. Mana yang positif kita ambik simpan atau jadikan contoh. Mana yang negatif tu sila letak tepi.. Aku macam dok terbayang lama dah kejadian sebegini.. tak mustahil suatu hari nanti mungkin aku bakal hadap situasi macam si lelaki itu.. KELUARGA. No choice other than harus akur. wuwuwuwu aku sedih lagi teruk sebenarnye daripada N sedih bila pikir pasal tu pada hal benda entah iye entah tidak kan sebab belom berlaku wahahaha sobsss sobsss

Note #2 : Encik Boss, terima kaseh sebab sudi nengok kan kami-kami ni even dari jauh. Terharu dan sebak saya dengar Cik Ida cerita masa Encik sudi datang dan tolong setlekan kes hotel diorang kat Shah Alam masa Training baru-baru ni .
Encik selalu ada untuk kami.
Masa susah, masa senang kami :")



34 Lovenote(S)

Write Lovenote(S)
December 02, 2014 delete

Sabar ye..kumbang bukan seekor....tabah dan be a queen of the night...
Populasi kumbang smkin ramai harini...jgn risau

Reply
avatar
ijad
AUTHOR
December 02, 2014 delete

sedih lagu tu..

Reply
avatar
Invisible Me
AUTHOR
December 02, 2014 delete

Tabah harapnya. Ada yg lebih baik menanti.

Reply
avatar
BudakVanilla
AUTHOR
December 02, 2014 delete

sedihnya lahai. .moga tabah la buat kawan sis anamizu tu kan. .T.T

Reply
avatar
December 02, 2014 delete

Kekadang org hanya mampu mendengar dan menasihat tapi yang empunya diri yg mghadapi semua tu..makan dalam siapa yg tau..moga bersabar dan terus tabah..pasti ada gembira yg menanti.insyaallah :)

Reply
avatar
Scdha Sein
AUTHOR
December 02, 2014 delete

SS cuma tahu lagu TENDA BIRU aje... Tak sengaja lewat di facebook mu... Ku melihat ada status baru... Ehh! Salah lirik plak... Just kidding....

Reply
avatar
cik belbel
AUTHOR
December 03, 2014 delete

pehhh kisah dia menusuk kalbu

Reply
avatar
Hafizin Jamil
AUTHOR
December 03, 2014 delete

kau buat aku nak dengar terus lagi tu. tulis lirik tak ada melodi. susah!. haha

Reply
avatar
ewanthology
AUTHOR
December 03, 2014 delete

bab jodoh mmg susah nak cakap

Reply
avatar
December 03, 2014 delete

Assalam ana,
hokeyh akak ketinggalan ceritera,
so kena baca lek link past post ana itu he3 :P

Reply
avatar
Echa H.
AUTHOR
December 03, 2014 delete

kisah cinta apa niiii. sedihnyaa. harap kawan ana tabah..

Reply
avatar
December 03, 2014 delete

x tau nak kata...sbb kita x emngalaminya...apa2 pn hrp kwn ana tu trs tabah menghadapi ms2 akan dtg...

Reply
avatar
Cik Fafa
AUTHOR
December 03, 2014 delete

semoga kawan tu tabah. ^^

Reply
avatar
Scha Nazri
AUTHOR
December 04, 2014 delete

huwaaa. sedihnya. tak tahu nak hadap macam mana. meroyan pat pluh hari pat pluh malam kot.

Reply
avatar
Anis Ifham
AUTHOR
December 04, 2014 delete

semoga si N tabah.

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 04, 2014 delete

aku doakan kumbang2 yg masih single di luar sana jumpa lah entry aku ni.

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 04, 2014 delete

aku harapkan juga begitulah

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 04, 2014 delete

sangat kena dengan kisah N tu.

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 04, 2014 delete

tu lah. moga begotulah IM.

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 04, 2014 delete

hurmm tu lah BV T__T

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 04, 2014 delete

tu la. betol sgt kak wana.. hrp2 N tabah lah :)

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 04, 2014 delete

lagu TENDA BIRU tu kwn aku tukar jadi SPENDER BIRU hahaha

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 04, 2014 delete

tu yg smpai ada part-part terus tu

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 04, 2014 delete

saja aku tak letak melodinya agar kau cari sendiri hahaha

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 04, 2014 delete

xdelah ketinggalan mana sgt kak hehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 04, 2014 delete

ini sad ending story nih Echa.

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 04, 2014 delete

tu la kak anies. dia dok besedih lagi tu.

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 04, 2014 delete

harapnya begitulah cik fafa ^__^

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 04, 2014 delete

dia pon seminggu lps tawu psl ni, meroyan gak la Scha.

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 04, 2014 delete

InshaAllah moga begitulah Anis.

Reply
avatar
December 12, 2014 delete

N kena move on. banyak lagi kumbang yg lebih baik dr yg itu. hehe

Reply
avatar
Amy J
AUTHOR
December 13, 2014 delete

sedihnya... macam kes saya dulu juga. hmmm..tapi nak wat macam mana. kita kena move on kan... xkan kita nak bersedih. nnti dia bahagia, kita menderita. baik kita cari kebahagiaan kita lak.

Reply
avatar