Dare To Try?

10:00 AM 45 Comments A+ a-

credit : Atok Dean

Satu kajian mendapati bahawa memakai gincu merah ke tempat kerja akan membantu dalam mendapatkan promosi kerja dengan lebih cepat.Emma Leslie seorang editor dari Escentual dot com berkata bibir merah tidak semestinya hanya dipakai untuk majlis yang istimewa ataupun ketika keluar malam.

Memakai gincu merah melambangkan kuasa dan keberanian kerana ia menarik perhatian orang lain ke atas wanita itu terutamanya ke bibirnya. Dengan memakai gincu merah, wanita secara automatiknya akan mendapat keyakinan yang lebih tinggi di tempat kerja. Hasil kajian itu juga mendapati bahawa hampir separuh daripada wanita di Britain memakai gincu merah ke tempat kerja sebagai lambang keyakinan dan juga untuk mengagumkan bos mereka.
Ish beranila pakai lipstick merah menyala, karang tak memasal je kena rogol dek boss pulak. Dah katanya "menarik perhatian terutamanya ke bibirnya"
So sesape yang rase dah lama sangat dok kat position yang sama je bertahun-tahun tapi tak naik pangkat, boleh la try ni. Jangan pulak engko yang lelaki gatal nak try. Tobat aku takmo bertanggungjawab kalo jadi pape hahaha
Alah dalam islam pon ada pesan -- jangan berhias berlebih-lebihan. Kalo nak pakai jugak, pakailah. Hape jadi, engko tanggung la kan. Duit beli lisptick tu pon tak mintak kat orang yang cakap lebih-lebih tu kan kikiki

Ini satu lagi perangai aku yang pelik jugakla kot. Aku tak suka pakai any lipstick. Tak kiralah jenis matte ke tak ke memang aku tak suka. Kalo lipbalm aku ok =D


45 Lovenote(S)

Write Lovenote(S)
Scdha Sein
AUTHOR
December 22, 2014 delete

SS rasa... Orang yang pakai gincu merah ni tak lari dari kebiasaan... Tapi... Yang pakai gincu kaler hijau tudung merah menyala yang patut diberi perhatian... Takut2... Orang tu rabun warna...
* abis la pepagi dah cari pasal dengan Cik Ana... He He He...

Reply
avatar
Najib Ariyan
AUTHOR
December 22, 2014 delete

Mat Saleh pakai merah sebab kulit cerah, jadi merah tu timbul sangat macam sekuntum bunga di taman... kalau orang kulit kurang cerah better kurangkan merah tu... sebab kulit tu je dah cantik...

Reply
avatar
Ezy Loy
AUTHOR
December 22, 2014 delete

kite xbrni nk pkai lipstik merah.. nmpk seksi je bibir.. haha..

Reply
avatar
December 22, 2014 delete

Tiger balm pkai tk ana? Ok..nnti aku susun ga kita ye

Reply
avatar
zarulfarhana
AUTHOR
December 22, 2014 delete

trlalu merah menampakkn bibir tu seksi....
saya xminat nk paki sgt...lip bam ja slalu

Reply
avatar
Nur Inani
AUTHOR
December 22, 2014 delete

lipstick merah? hahahha. tak kuasa mak nak pakai nokss. merah menyala gituuuu. :) lipbalm sudah. yedakkk :D

Reply
avatar
Farah
AUTHOR
December 22, 2014 delete

Samalah. Tak suka pakai lipstick juga. Selalu pakai lipbalm je.

Reply
avatar
December 22, 2014 delete

Tips agak pelik yer Ana...

Reply
avatar
Glory jane
AUTHOR
December 22, 2014 delete

haha.. itu lah... saya tak berani merah terang... pakai pun masa menikah dulu sbb mak andam kata bagi menyerlah sikit..
saya biasa lip balm je juga, tak pun gloss je.

Reply
avatar
BudakVanilla
AUTHOR
December 22, 2014 delete

takpakai lipstick, pakai lipbalm+tint je. hahaa. sebab lipstick rasa sticky2. tak suka. hahhaaha XD

Reply
avatar
Echa H.
AUTHOR
December 22, 2014 delete

perghh. lipstik merah menyala. dari jauh memang dah nampak. hahaha. sy pakai yg warna soft je. hihihihi.

Reply
avatar
h- Zinnirah
AUTHOR
December 22, 2014 delete

dah nama pun kajian omputih. dpt keja tkut sbb bis ada niat lain. bukan sebab kebolehan. berlebihan2, syaitan bertenggek kat bibir

Reply
avatar
Wana Rahman
AUTHOR
December 22, 2014 delete

Haiii.. dah follow blog akak.. cantik sangat.. :)sudi tak follow blog saya? terima kasih yeee, God bless you http://ehcerita.blogspot.com/

Reply
avatar
Dila Kazuha
AUTHOR
December 22, 2014 delete

hehe pegi keje tak pakai lipstik pun..slalu pakai lipbalm aje. Kalo kua dgn suami baru pakai lipstik tu pun bukan la warna merah menyala... terkejut anak I tengok mama dia pakai lipstik gitu nanti. Hehe..lagipun tempat keje saya tak digalakkan memakai mekap...kilang buat ubat kan.. heee

Reply
avatar
December 22, 2014 delete

SS, kalau orang ingat rabun warna tak apa.
Takut ingat terlepas dari Tanjung Rambutan.

Reply
avatar
December 22, 2014 delete

Teringat dulu ada 1 patient ni (makcik), everytime datang klinik mesti baju n bibirnya merah menyala.

Reply
avatar
December 22, 2014 delete

Teringat kt taylor swift...

Reply
avatar
cEro
AUTHOR
December 23, 2014 delete

Tak pakai lipstik merah pon takpe pada aku...
Cukup laa sekadar bibir tak nampak kering dan kusam...

Reply
avatar
December 23, 2014 delete

Hahahahaa.. betul tu .. duduk position sama jer bertahun2 tu pakai la gincu merah tapi prmpuan jer.. laki jgn buat hahaha :P

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 23, 2014 delete

Hey SS berani nya lo membuat onar disini yaaaa! hahahaha

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 23, 2014 delete

kulit cerah ke gelap ke kalo dia berani try, on her own risk la kan abg NA hehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 23, 2014 delete

ana mmg x berani pakai lipstcik la ezy hahaha

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 23, 2014 delete

tiger balm pakai gak la tp bukan boh kat bibir =D
wokeh dah join & promote GA Amar heh

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 23, 2014 delete

lipbalm pon utk elak bibir kering je kan ZF hehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 23, 2014 delete

tu la tak kuasa hakak pon hahaha

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 23, 2014 delete

kitew pon sama x suke lipstick hehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 23, 2014 delete

ni tips base on kebaratan ni zumal tu yg pelik tu hehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 23, 2014 delete

sipbaik mak andam paksa no kalo tidak tobat la nak pakai merah =D

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 23, 2014 delete

tu la kalo yg sticky2 kitewww pon x suke hahaha

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 23, 2014 delete

kitewww pon pakai lipbalm yg xde kaler maler je Echa hehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 23, 2014 delete

tu la betoi3. kang setan penuh berkampung lak

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 23, 2014 delete

mekaseh wana. done follow yours too dear ;)

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 23, 2014 delete

pakai lipbalm pon dah ok dah kan kak DK hehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 23, 2014 delete

wow memang #DareToTry betol makcik tu kak shikin hehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 23, 2014 delete

haah Tayor Swift salah sorang yg x lekang dgn lipstick kaler merah menyala hehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 23, 2014 delete

see! cero sebagai lelaki pon cakap sederhana pon dah cukupla =D

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
December 23, 2014 delete

kalo lelaki buat gak nasibla hahahaha

Reply
avatar
Deanna Morni
AUTHOR
December 24, 2014 delete

oooo..gitu ehhh....baru tauuu...hihihih...tapi sy xpakai lipstik...lipbalm pon xpakai....rezeki Allah yang bagi kan...insyaAllah ada rezeki untuk kita...kena yakin...hehehhehe

Reply
avatar
Cik Mimie
AUTHOR
December 24, 2014 delete

Cik Mimie tak pakai apa2 kat bibir ni..lipstick pun tak ...lipbalm pun tak...

Reply
avatar
zarulfarhana
AUTHOR
December 24, 2014 delete

ana...sapu ja lipstik hijau kt mulut SS tu heheheh

Reply
avatar
zarulfarhana
AUTHOR
December 24, 2014 delete

aa utk bibir kering... lipstick ni saya pakai pon time dinner ka atau event apa2..xminat nk pakai..rasa mcm xsesuai ngan saya kulit gelap ni

Reply
avatar
Scha Nazri
AUTHOR
December 25, 2014 delete

scha pakai warna merah sbb kkdng warna lain tak nampak kt bibir. hahah

Reply
avatar
January 01, 2015 delete

kak wana x penah lagi pakai gincu merah..kena try ni lain kali..tapi berani ke? huhu

Reply
avatar
Nur As
AUTHOR
January 03, 2015 delete

Same! Tak suke pakai lipstik jugakk hehe

Lip balm pun takde. brg mekap mmg takde lah sng cite

Reply
avatar
Jari Manis
AUTHOR
January 12, 2015 delete

risau pulka bila baca stmt ni : menarik perhatian orang lain ke atas wanita itu terutamanya ke bibirnya.

nanti tak pasal2 terjadi 'sesuatu'...sis JM lagi lah...lipstik pun x pakai patulah x de yg 'menarik'

Reply
avatar