Dare To Try?

credit : Atok Dean

Satu kajian mendapati bahawa memakai gincu merah ke tempat kerja akan membantu dalam mendapatkan promosi kerja dengan lebih cepat.Emma Leslie seorang editor dari Escentual dot com berkata bibir merah tidak semestinya hanya dipakai untuk majlis yang istimewa ataupun ketika keluar malam.

Memakai gincu merah melambangkan kuasa dan keberanian kerana ia menarik perhatian orang lain ke atas wanita itu terutamanya ke bibirnya. Dengan memakai gincu merah, wanita secara automatiknya akan mendapat keyakinan yang lebih tinggi di tempat kerja. Hasil kajian itu juga mendapati bahawa hampir separuh daripada wanita di Britain memakai gincu merah ke tempat kerja sebagai lambang keyakinan dan juga untuk mengagumkan bos mereka.
Ish beranila pakai lipstick merah menyala, karang tak memasal je kena rogol dek boss pulak. Dah katanya "menarik perhatian terutamanya ke bibirnya"
So sesape yang rase dah lama sangat dok kat position yang sama je bertahun-tahun tapi tak naik pangkat, boleh la try ni. Jangan pulak engko yang lelaki gatal nak try. Tobat aku takmo bertanggungjawab kalo jadi pape hahaha
Alah dalam islam pon ada pesan -- jangan berhias berlebih-lebihan. Kalo nak pakai jugak, pakailah. Hape jadi, engko tanggung la kan. Duit beli lisptick tu pon tak mintak kat orang yang cakap lebih-lebih tu kan kikiki

Ini satu lagi perangai aku yang pelik jugakla kot. Aku tak suka pakai any lipstick. Tak kiralah jenis matte ke tak ke memang aku tak suka. Kalo lipbalm aku ok =D


45 comments:

  1. SS rasa... Orang yang pakai gincu merah ni tak lari dari kebiasaan... Tapi... Yang pakai gincu kaler hijau tudung merah menyala yang patut diberi perhatian... Takut2... Orang tu rabun warna...
    * abis la pepagi dah cari pasal dengan Cik Ana... He He He...

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS, kalau orang ingat rabun warna tak apa.
      Takut ingat terlepas dari Tanjung Rambutan.

      Delete
    2. Hey SS berani nya lo membuat onar disini yaaaa! hahahaha

      Delete
    3. ana...sapu ja lipstik hijau kt mulut SS tu heheheh

      Delete
  2. Mat Saleh pakai merah sebab kulit cerah, jadi merah tu timbul sangat macam sekuntum bunga di taman... kalau orang kulit kurang cerah better kurangkan merah tu... sebab kulit tu je dah cantik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kulit cerah ke gelap ke kalo dia berani try, on her own risk la kan abg NA hehe

      Delete
  3. kite xbrni nk pkai lipstik merah.. nmpk seksi je bibir.. haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ana mmg x berani pakai lipstcik la ezy hahaha

      Delete
  4. Tiger balm pkai tk ana? Ok..nnti aku susun ga kita ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. tiger balm pakai gak la tp bukan boh kat bibir =D
      wokeh dah join & promote GA Amar heh

      Delete
  5. trlalu merah menampakkn bibir tu seksi....
    saya xminat nk paki sgt...lip bam ja slalu

    ReplyDelete
    Replies
    1. lipbalm pon utk elak bibir kering je kan ZF hehe

      Delete
    2. aa utk bibir kering... lipstick ni saya pakai pon time dinner ka atau event apa2..xminat nk pakai..rasa mcm xsesuai ngan saya kulit gelap ni

      Delete
  6. lipstick merah? hahahha. tak kuasa mak nak pakai nokss. merah menyala gituuuu. :) lipbalm sudah. yedakkk :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la tak kuasa hakak pon hahaha

      Delete
  7. Samalah. Tak suka pakai lipstick juga. Selalu pakai lipbalm je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kitew pon sama x suke lipstick hehe

      Delete
  8. Replies
    1. ni tips base on kebaratan ni zumal tu yg pelik tu hehe

      Delete
  9. haha.. itu lah... saya tak berani merah terang... pakai pun masa menikah dulu sbb mak andam kata bagi menyerlah sikit..
    saya biasa lip balm je juga, tak pun gloss je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sipbaik mak andam paksa no kalo tidak tobat la nak pakai merah =D

      Delete
  10. takpakai lipstick, pakai lipbalm+tint je. hahaa. sebab lipstick rasa sticky2. tak suka. hahhaaha XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kalo yg sticky2 kitewww pon x suke hahaha

      Delete
  11. perghh. lipstik merah menyala. dari jauh memang dah nampak. hahaha. sy pakai yg warna soft je. hihihihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kitewww pon pakai lipbalm yg xde kaler maler je Echa hehe

      Delete
  12. dah nama pun kajian omputih. dpt keja tkut sbb bis ada niat lain. bukan sebab kebolehan. berlebihan2, syaitan bertenggek kat bibir

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la betoi3. kang setan penuh berkampung lak

      Delete
  13. Haiii.. dah follow blog akak.. cantik sangat.. :)sudi tak follow blog saya? terima kasih yeee, God bless you http://ehcerita.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. mekaseh wana. done follow yours too dear ;)

      Delete
  14. hehe pegi keje tak pakai lipstik pun..slalu pakai lipbalm aje. Kalo kua dgn suami baru pakai lipstik tu pun bukan la warna merah menyala... terkejut anak I tengok mama dia pakai lipstik gitu nanti. Hehe..lagipun tempat keje saya tak digalakkan memakai mekap...kilang buat ubat kan.. heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. pakai lipbalm pon dah ok dah kan kak DK hehe

      Delete
  15. Teringat dulu ada 1 patient ni (makcik), everytime datang klinik mesti baju n bibirnya merah menyala.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wow memang #DareToTry betol makcik tu kak shikin hehe

      Delete
  16. Replies
    1. haah Tayor Swift salah sorang yg x lekang dgn lipstick kaler merah menyala hehe

      Delete
  17. Tak pakai lipstik merah pon takpe pada aku...
    Cukup laa sekadar bibir tak nampak kering dan kusam...

    ReplyDelete
    Replies
    1. see! cero sebagai lelaki pon cakap sederhana pon dah cukupla =D

      Delete
  18. Hahahahaa.. betul tu .. duduk position sama jer bertahun2 tu pakai la gincu merah tapi prmpuan jer.. laki jgn buat hahaha :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalo lelaki buat gak nasibla hahahaha

      Delete
  19. oooo..gitu ehhh....baru tauuu...hihihih...tapi sy xpakai lipstik...lipbalm pon xpakai....rezeki Allah yang bagi kan...insyaAllah ada rezeki untuk kita...kena yakin...hehehhehe

    ReplyDelete
  20. Cik Mimie tak pakai apa2 kat bibir ni..lipstick pun tak ...lipbalm pun tak...

    ReplyDelete
  21. scha pakai warna merah sbb kkdng warna lain tak nampak kt bibir. hahah

    ReplyDelete
  22. kak wana x penah lagi pakai gincu merah..kena try ni lain kali..tapi berani ke? huhu

    ReplyDelete
  23. Same! Tak suke pakai lipstik jugakk hehe

    Lip balm pun takde. brg mekap mmg takde lah sng cite

    ReplyDelete
  24. risau pulka bila baca stmt ni : menarik perhatian orang lain ke atas wanita itu terutamanya ke bibirnya.

    nanti tak pasal2 terjadi 'sesuatu'...sis JM lagi lah...lipstik pun x pakai patulah x de yg 'menarik'

    ReplyDelete