Dash Yankuro

2:12 PM 13 Comments A+ a-


Terbaca entry Deanna Morni pasal kereta Tamiya pastu otomatik aku terus teringat pasal anime Dash Yankuro. 

Dash Yankuro ni adalah sebuah anime dan kalau tak silap ditayangkan kat TV2 masa era 90-an dulu.. Ada 5 orang kanak-kanak yang pegang watak utama sebagai Dash Warrior.  Aku pun tak berapa ingat tahun bila tapi masa tu yang pasti masih sekolah rendah.. Zaman tu memang jadi fenomena jugak kereta Tamiya ni. Aku dengan adik beradik aku pon tak ketinggalan pakat kumpul duit semata-mata nak beli kereta Tamiya ni. Kami dulu nak beli trek khas dia memang tak mampu pastu main je la kat dalam longkang jenis simen. 
Nama Kereta : Emporer

Nama Kereta : Shooting Star


Masa fenomena kereta Dash atau kereta Tamiya ni dulu, masing-masing dah macam engineer kereta sebabnye bukan main lagi fight pasal enjin sapa lagi power. Ada beberapa jenis enjin yang memang jadi bualan antaranya enjin dash dan enjin turbo. Fight enjin sapa power pastu kereta sapa paling laju. Aku ingat lagi masa tu sapa yang guna bateri boleh charge memang kira paling power la! Pastu abang aku siap ajar aku kopak kan besi luar bateri tu pastu nanti boleh recharge semula guna matahari bila kita jemur kat tengah panas. Aku pon percaya la kahkahkah




13 Lovenote(S)

Write Lovenote(S)
December 16, 2014 delete

sygnya yui tak suka citer mcm ni..ekekek

Reply
avatar
Sabrina SA
AUTHOR
December 16, 2014 delete

hahaha ina rasa ina pernah tengok lah cerita ni time kecil dulu..

Reply
avatar
December 16, 2014 delete

* Nanti saya singgah BW lagi tau, anamizu.
Banyak sangat hutang ngan sumeorang ni xD.

Reply
avatar
lia ummiirfan
AUTHOR
December 16, 2014 delete

masa kecik-kecik dulu suka keta gini.. siap gaduh dengan adik berebut.. hikhikhik..

Reply
avatar
Eny Abdullah
AUTHOR
December 16, 2014 delete

eeehhhhh Akak dulu2 pun minat gila kereta ni... Ana dah sebut balik.. baru igt nama dia heheheh...nostalgia....
Ana jom join give away blog akak for first time....
Nak menang RM100, RM50 dan hadiah misteri... jom join G A di blog saya….
http://enyyusnizar.blogspot.com/2014/12/giveaway-by-eny-abdullah-komen-banyak.html

Reply
avatar
December 16, 2014 delete

samalahh..dulu pon gile natang ni.. siap pegi pasar malam berlumba kat trek sekali lumba singgit.. dah pasang cabut..last2 terbengkalai..kang beli lagi.. ehehhee

Reply
avatar
December 16, 2014 delete

wah ni zaman gua ni....masa ni aku darjah 6...kereta yang aku time tu HORIZON kereta atuk dash yankuro...dan spin X..hehe

Reply
avatar
December 17, 2014 delete

Zumal masa dulu siap beli enjin lain untuk upgrade kereta tu... Main dalam longkang lak tu ^-^

Reply
avatar
Deanna Morni
AUTHOR
December 17, 2014 delete

hehehehe...sy xpenah tau pon pasal kete ni...tau pon sbb anak sedara jual...baru laa tau de enjin dan spare parts len...hihihihi

Reply
avatar
December 17, 2014 delete

betul tu! masing2 rs hebat pd hal kete mainan je hehehe

Reply
avatar
Scha Nazri
AUTHOR
December 20, 2014 delete

haha. dlu mmg hantu dgn tamiya nii

Reply
avatar
Amy J
AUTHOR
December 21, 2014 delete

ha, alamak, x pernah dengar lak pasal kete ni sedihnya -.-

Reply
avatar
December 23, 2014 delete

hehe. saya layan otromen je kak ana :)

Reply
avatar