Dalam Gua


Satu hari harini coverage Maxis down di kawasan aku ni. Bermula jam 8.35 pagi lebih kurang dia mula takde coverage langsung. Saya tunggu punya tunggu punya tunggu -- bulan tak timbul timbul.Eh silap. Itu dialog filem Seniman Bujang Lapok hehehe. Aku tunggu punya tunggu, jam 6.50 petang lebih kurang barulah signal Maxis fully up semula. 

Takdelah tunggu sangat ekceli sebabnya nasib baik jugak aku ada simkad Celcom. Dan nasib baik jugak line internet Celcom dan P1 Wimax tak buat hal harini. Kalo tidak memang rasa macam duduk dalam gua lah.

Nasib baiklah minggu ni start dari sabtu haritu membawaklah ke harini, partner aku pulak yang cover jadi mandor tengok progress renovation ofis tu. Dapatlah aku rilek-rilek goyang kaki goyang jari jemari dok ziarah blog kengkawan kat rumah. Yelah sebelum ni aku dah bagi chance dah partner aku honeymoon dok dengan hasben dia dulu sementara aku boleh cover. Kesian gak kat dia sebab PJJ dengan hasben dia. Kita yang bujang ni kena bagi chance lah. Satgi bila kita dah kawen dia mau kena paham la pulak kikiki

Pastu start pagi tadi dia pass semula baton kunci ofis kat aku sebab dia ada urusan kena balik ke Salak Tinggi. Jadi mula baliklah tugas-tugas jadi mandor aku. Yang seronoknye memanglah buleh stanby je dari rumah. Tapi yang part tak seronoknye tu sebab kita jadi terikat. Tak boleh nak kemana-mana (keluar dari kawasan) sebab nanti akan ade je kontraktor lah call nak hantar barang, supplier barang lah call nak check itu ini, team cabling lah call. Phewww 'letih' jugak sebenarnye jadi mandor ni. Aku lagi rela dok ofis macam sebelum ni sebab memang dah tawu dah kerja apa kita kena setelkan.

Takpe, sabaq Ana. Less than 2 weeks hopefuly semua setel dan tadaaaaaa tak sabaq nak tunggu Januari dan ofis berwajah baru. Weeeee~ :D


12 comments:

  1. Mandor mundar mandir... He He He...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu namanye triple M hehehe

      Delete
    2. triple M pun bolehhhh. hahah

      Delete
  2. hihihi bulan tak timbul timbul....
    mmg maxis skang byk problemnya... rasa mcm nk terminate je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kak eny. jenuh tunggu dok nganga dari pagi. sipbekla internet guna P1 kikiki

      Delete
  3. line ni kalau problem mmg macam2 rase kite rase kan. Sabar lah yee. Dalam gua sekejap je. Boleh update blog ni kira okay lah kan, haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. sipbaikla buleh hapdet. kalo tidak bertapa la dlm gua hahaha

      Delete
    2. haha gua mane nak bertapa tu? Nak itot plishhh

      Delete
  4. mandor bukan kerja perhati ja ka....

    mcm saya gak la kalau balik kg.. line ciput.. setakat utk whatsup ok.. kalau nk on fb ka buka blog ka.. jenuh tunggu dok loading...kdg2 buat line tak da.. boring gak la

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu mandor level 100 kot ZF. ini mandor cikai2 je ni hehe

      Delete
    2. mandor pon ada level2 gak ek.. hihi.. cikai x cikai..jnji duit masuk heheheh

      Delete
  5. saya pun menyampah dengan maxis haritu. tbe2 je buat hal... geram betul -.-

    wah, saya pun x sbar nak tengok wajah ofis baru tu. hehehe

    ReplyDelete